Jump to content

Покупка на флаш памет PQI Nano


Гост Zig Zag

Препоръчан пост

Здравейте.

След дълго лутане, констатирах че флашката PQI Nano е изчерпана от всички онлайн маркети. Сбиртака eBay категорично съм изключил като алтернатива. Единствено в Южна Африка я продават масово много магазини за 83 лв. 64 GB памет, тези хора направо се къпят с този модел, не знам как са го постигнали. Проблемът е, че всички я продават само за тяхната територия, а единствения магазин, който изнася по света и в който е регистрирана всяка една държава с нейните областни градове, изисква да платиш чрез банков превод. По бегли спомени от миналото, превода струва солидни пари, но за сметка на това такса за доставка на продукта няма - в случая то е безплатно. Въпроса е - има ли начин да си върна парите, ако не получа стоката? Нещо като депозит кеш прочетох, за който казват, че се таксувало допълнително.

 

Аз така и не видях някой в България да е продавал тази марка. Помислете си добре колко добре се грижат магазините за вас клиентите и кой води класацията по нехайство. Същите може да намерите с оценка 5 по петобалната система, за вежливо обслужване, но това е друга тема, която адмирала Night Raven не иска да чува спрягано от моята уста.

 

ПП - в комуникето пише, че за момента не извършват доставка извън територията на Южна Африка. С което надеждите за намиране на флашката ми са под нулата.

И все пак, на въпроса, има ли опция за връщане на парите при банков превод?

Link to comment
Сподели другаде

Можеш да оспориш транзакцията през твоята банка. Те се свързват с другата банка и се иска обяснение от получателя. Имай предвид, че процеса е доста дълъг във времето - може и 3 месеца да се проточи.. Опиши в платежното максимално в детайли, какво купуваш и от къде. Точно документите какви са и как става процедурата, не мога да ти кажа - попитай в твоята банка. Те ще ти обяснят.

Link to comment
Сподели другаде

Какво и е специалното на тази флашка, че да си я поръчваш от южна африка и да нямаш гаранция?

 

Тези флашки са изключително качествени. Твърдя го, защото ползвам предходния, ако мога да го нареча прототип PQI U339. Покритието е нежно, стегнато, за 5 години не е мръднала физически и визуално, изглежда като "чисто нова, не употребявана". Флашките имат хардуерно заключване, така че да не може да се прави запис на тях, но да може да се чете. В руски форум четох даже, че преходниците, които имат функция за заключване не работели в някои случаи и пропускали запис. Този модел флашки NANO са актуални, но пазарът е изчерпан. PQI са много силна фирма и имат капитал 110 милиона щатски долара. ИНФО

Изглежда всички активи последно са прехвърлени в ЮАР, защото намирам 10 магазина с наличие на продукта, докато в останалата част на света всичко е изчерпано и никой не продава, включително eBay. За съжаление африканците не доставят извън тяхната територия.

 

 

http://www.pqigroup.com/files/20120408123114001.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...