Jump to content

Докладване фалшиво име във Facebook


Гост Zig Zag

Препоръчан пост

Някой може ли да конкретизира как точно се докладва фалшиво име на акаунт във фейсбук? Като задавам този въпрос имам нещо в предвид... навигацията е тотално объркана, освен това и не функционира. Вече над половин година докладвам един и същи човек, който не използва име, а ползва нечленоразделно прозвище. Нито отговор, нито реакции. Навигацията е различна в зависимост дали сте приятел или не. Никой ли не се е пробвал?

 

Значи: неколкократно стигам до "докладване на Фейсбук общността". След няма месец пак имам тази възможност. А повторна възможност няма, защото изписва, че е вече докладван. Това означава, че нещо изчиства сигнала. Но какво го чисти?

Няма как потребителят да използва прозвище за име, това е в противовес с правилата и е грубо нарушение. Поддръжката за такива нарушения спира профила и го отблокира само при представяне на личен документ. Търсачката представя профила в категория "Хора". Не може да се зовеш с измислено нечленоразделно име на DJ, нали?

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Няма как потребителят да използва прозвище за име, това е в противовес с правилата и е грубо нарушение. Поддръжката за такива нарушения спира профила и го отблокира само при представяне на личен документ.

 

Добре че съм находчив да открия сам тайната. :D Оказва се, че Фейсбук работи в противовес с правилника си. Всеки, който пожелае, има възможността да използва фалшиво име или т.н. прозвище. Как става:

От ваш акаунт с реално име на човек, създавате нов акаунт без реално име, който ще ви стане основен и зад който ще прикривате своята самоличност. За целта създавате "Изпълнител, група или обществена личност" и маркирате "Музикант". Като такъв имате възможността да зададете каквато на вас дума ви хрумне. Фейсбук ви регистрира 1:1 като потребителско лице - акаунт. С което гърмите където и както си поискате, без никой да ви притеснява, и най важното - няма да ви знаят как се казвате. :)

Много полезно за инкогнито дейности.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...