Jump to content

Дефрагментира ли се андроид?


Гост Zig Zag

Препоръчан пост

Здравейте. Въпроса ми е дали трябва да се дефрагментира системата андроид? Не намирам да има вградено приложение за дефрагментация, а тези редове ме объркват, източник:

 

Всеки иска неговите устройства да работят по-бързо. Ако не знаете как да го направите обаче, може да станете жертва на измамници. Например, има известно приложение-измама наречено Android Defrag Pro. То се разпространява в Google Play, но интересното е, че Android OS не се нуждае от дефрагментиране. Въпреки това много потребители са го инсталирали и дори са оставили положителни отзиви.

 

Разбира се, може да сте чували, че „Android фрагментацията“ е проблем, но това се отнася до броя на устройствата и версиите на Android на пазара, а не до файловата система на Android, както е при Windows, например, в които случаи се нуждаете от дефрагментираща програма.

 

Дали да потърсим приложение за дефрагментиране?

Link to comment
Сподели другаде

На първо място flash базираните памети не трябва да се дефрагментират, защото това при всички случаи ще скъси живота им.

Освен това в Андроид се ползва yaffs, която е log based  и е оптимизирана за флаш памети (NAND и NOR), така че няма нужда от дефрагментиране.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...