avalon72 Публикувано Октомври 10, 2014 Report Share Публикувано Октомври 10, 2014 Регулират си оборотите на вентилатора тези карти, само че по-бавно реагират и не показват оборотите колко са, а само в проценти. Имал съм такава GT 440 на същата база направена като тази. Не е шумна, тези карти не загряват и много. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Октомври 10, 2014 Author Report Share Публикувано Октомври 10, 2014 Това, че няма да показва точните обороти не е голям проблем.Между другото да се похваля - днес пробвах да отключа допълнителните ядра на моя Феном. В началото като че ли БИОС малко се шашна и след него не се появяваше картина. Рестартирах няколко пъти, но след като това не се промени, изключих четвъртото ядро и след това картината се появи. Сега доколкото разбирам процесора ми работи на три ядра, а иначе CPU-Z го показва като четириядрен и със съответното TDP. :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 11, 2014 Report Share Публикувано Октомври 11, 2014 Ако показва 4 cores, значи са толкова работещи. Една снимка от CPU-Z би било добре да видим. В "Диспечер на задачите" колко са? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Октомври 11, 2014 Author Report Share Публикувано Октомври 11, 2014 В диспечера ми показва три ядра - изключих четвъртото, защото след БИОС не ми изкарваше картина. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 11, 2014 Report Share Публикувано Октомври 11, 2014 Значи четвъртото е дефектно и ще си караш с 3. Честито, печелиш едно ядро безплатно, а това дава значителен прираст често пъти. Сега остана видеокартата и ще подкарваш безпроблемно повечето игри. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Октомври 11, 2014 Author Report Share Публикувано Октомври 11, 2014 По-горе писах, че има едно жужене - надявам се да е от вграденото видео и като сложа дискретната карта да изчезне. Струва ми се, че преди - докато ползвах това дъно като основен компютър - това нещо го нямаше. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 11, 2014 Report Share Публикувано Октомври 11, 2014 Не възможно вградената графика да жужи, тя е само част от чипа на сев. мост. Жужат дроселите на външните видеокарти, захранване също може или някой вентилатор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Октомври 11, 2014 Author Report Share Публикувано Октомври 11, 2014 А възможно ли е да жужат/цвърчат дросели от самото дъно? Знам че от разстояние(чак от Чехия) не може да се каже със сигурност - дори аз на място не мога да определя точно дали е от дъното или захранването - всичко е събрано много наблизо. Поне смятам че не е от вентилатор - шума определено е електрически. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 11, 2014 Report Share Публикувано Октомври 11, 2014 Дросели на дъното има, да. Не съм чувал или чел досега някой да е установил, че жужат, но допускам, че не е невъзможно. Виж, захранванията си цвърчат някои от тях и се оплакват хората. Примерно е добре да пробваш с друго захранване как ще е. Може един клип да направиш да видим какъв е тоя звук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Октомври 11, 2014 Author Report Share Публикувано Октомври 11, 2014 Ще опитам да намеря/взема назаем друго захранване. Имам Mp3 плейър - надявам се да стане достатъчно добър запис, ако не - тогава с телефона. Къде да кача файла? В dox.bg става ли(пощата ми не е в abv)?Има една тема за качване на файлове, но последният коментар е от 2011 г. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Октомври 11, 2014 Report Share Публикувано Октомври 11, 2014 Има такова жужене, ако е от дъното то вероятно са дроселите на VRM. Също може да е захранването, дросели или кондензатори. Същото важи и за външните видеокарти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Ноември 3, 2014 Author Report Share Публикувано Ноември 3, 2014 Здравейте отново.Вчера пробвах да забавя постепенно вентилатора на охлаждането на процесора като го притиснах малко с пръст и въпросното жужене също намаля и постепенно почти спря. От това си правя извода, че може да се е прецакал лагера. Отгоре не виждам капачка и предполагам, че няма смисъл да се опитвам да го смазвам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Ноември 3, 2014 Report Share Публикувано Ноември 3, 2014 Смазването е временно решение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Ноември 4, 2014 Author Report Share Публикувано Ноември 4, 2014 Именно. От горната страна няма как, а ако сваля вентилатора, за да опитам отдолу, не знам дали ще мога да го закрепя пак с онези винтчета.Сега си мисля дали да не върна пак старото дъно и процесор. В единият случай ще взема видеокарта за около 140 лв.(GT 640) и евентуално ще сменя едноядрения атлон с двуядрен от същото поколение за около 30 лв., а в другия - трябва да сменям охлаждането и също да сложа дискретна карта(предполагам, че вградената HD4250 вече се затруднява и от HD видео). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Ноември 14, 2014 Author Report Share Публикувано Ноември 14, 2014 Здравейте.Може ли някой да даде съвет за тези две охлаждания(или да предложи друго): CoolerMaster Hyper 101 и Alpenföhn SilvrettaНа първото пише до 40,8 CFM, което го изкарах около 69,3 м3/ч, докато за второто пише 80 м3/ч. Не съм убеден обаче, че последното е вярно, защото на друг модел от тази фирма - с по-голям(100 мм вместо 92 мм) вентилатор дават 38 м3/ч... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост