Jump to content

Как да накарам лаптоп с линукс да предпочита жична връзка(когато е налична) пред безжична?


Препоръчан пост

Преди малко в howtogeek попаднах на статия, в която се обяснява тази процедура, но за Windows. Разбрах, че идеята е реда с жичната връзка да се изведе отгоре и така той става "по подразбиране". Само че при мен лаптопа е с линукс Минт 15 MATE и не знам точно как да стане това. В прозореца Network Settings отгоре е реда с безжичната връзка, след него този с жичната и третият е Point to Point и не виждам как да ги разместя и дали изобщо така трябва да стане. В прозореца за информация за връзката в момента пише WiFi driver Ath9k speed 1 Mb/s.

 

Идеята ми в момента е да прехвърля едни файлове от лаптопа към NAS и понеже са над 100 GB, предпочитам да стане по жицата през рутера(TP-Link 1043nd).

Link to comment
Сподели другаде

Ами ще пробвам. Всъщност си мислех да пробвам да изключа WiFi от рутера(има такъв бутон) - което би трябвало да даде същия резултат. Досега не съм правил това и не ми е ясно как точно става - дали е "автоматично", или трябва да се правят някакви настройки.

 

Изключих безжичният сигнал от рутера и лаптопа остана без интернет. Явно няма да стане така. Нова връзка ли трябва да създам, за да се свържа жично?

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...