Sten Публикувано Юли 5, 2014 Report Share Публикувано Юли 5, 2014 Преди малко в howtogeek попаднах на статия, в която се обяснява тази процедура, но за Windows. Разбрах, че идеята е реда с жичната връзка да се изведе отгоре и така той става "по подразбиране". Само че при мен лаптопа е с линукс Минт 15 MATE и не знам точно как да стане това. В прозореца Network Settings отгоре е реда с безжичната връзка, след него този с жичната и третият е Point to Point и не виждам как да ги разместя и дали изобщо така трябва да стане. В прозореца за информация за връзката в момента пише WiFi driver Ath9k speed 1 Mb/s. Идеята ми в момента е да прехвърля едни файлове от лаптопа към NAS и понеже са над 100 GB, предпочитам да стане по жицата през рутера(TP-Link 1043nd). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Юли 5, 2014 Report Share Публикувано Юли 5, 2014 Няма ли да е най-просто да се даде disconnect на безжичната връзка и да се пратят нещата по кабела? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юли 5, 2014 Author Report Share Публикувано Юли 5, 2014 Ами ще пробвам. Всъщност си мислех да пробвам да изключа WiFi от рутера(има такъв бутон) - което би трябвало да даде същия резултат. Досега не съм правил това и не ми е ясно как точно става - дали е "автоматично", или трябва да се правят някакви настройки. Изключих безжичният сигнал от рутера и лаптопа остана без интернет. Явно няма да стане така. Нова връзка ли трябва да създам, за да се свържа жично? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост