Jump to content

Търся програма/начин за премахване на аудиопоток от DVD


Препоръчан пост

Здравейте, 
Да поясня първо, че използвам PotPlayer...

Налага се моята малка принцеса да си пуска сама филмчетата и аз съответно съм се постарал максимално това да става без проблеми - детенце си казва от вечерта кои филмчета иска и в каква последователност, аз ги подреждам в плейлист и тя с огромно удоволствие и гордост от факта, че го прави сама, си ги пуска и им се радва - да ми е жива и здрава!!!В някои от филмчетата обаче, има няколко аудиопотока и обикновено нашия език е последния, и обикновено не е означен като BG, BUL или BULGARIEN, a е номериран (това го предполагам...) Има начин за задаване в самия плеър на език, но не се получават нещата. И тук е моят въпрос - има ли начин с програма да се изтрият ненужните потоци и да се остави само нашия език, но без да се повлияе на качеството на творбата?

Благодаря предварително!

Link to comment
Сподели другаде

Контролите (бутони, менюта, настройки) на плеърите затова се предоставят, за да се управляват филмите. Иначе стават неуправляеми като леката кола. Специално за DVD формат, може да рипваш или декриптваш с BluFab. Но не препоръчвам да правиш такива престъпления и издевателства над филмите.

Link to comment
Сподели другаде

Да поясня първо, че използвам PotPlayer...

Налага се моята малка принцеса да си пуска сама филмчетата и аз съответно съм се постарал максимално това да става без проблеми - детенце си казва от вечерта кои филмчета иска и в каква последователност, аз ги подреждам в плейлист и тя с огромно удоволствие и гордост от факта, че го прави сама, си ги пуска и им се радва - да ми е жива и здрава!!!В[/size] някои от филмчетата обаче, има няколко аудиопотока и обикновено нашия език е последния, и обикновено не е означен като BG, BUL или BULGARIEN, a е номериран (това го предполагам...) Има начин за задаване в самия плеър на език, но не се получават нещата. И тук е моят въпрос - има ли начин с програма да се изтрият ненужните потоци и да се остави само нашия език, но без да се повлияе на качеството на творбата

По принцип това трябва да може да стане с DVD Shrink и DVD Rebuilder.

Ако дисковете са някакви оригинални (имат защита), може да се наложи първо да ги декриптираш с DVD Decrypter или DVDFab. Ако не са оригинални, би трябвало да може директно да ги копираш. Обработваш ги с някоя от споменатите в началото програми, след което си ги записваш отново с удобна за теб програма. 

 

Специално за DVD формат, може да рипваш или декриптваш с BluFab.

Може само ако филмите са без защита, защото BluFab не може да декриптира.
Link to comment
Сподели другаде

Благодаря за отговорите!

Снощи докато се чудих какво да правя реших да опитам предложената от peter69pl програма - MKV Toolnix, от темата "

Програма за премахване на аудио поток". Резултата ми хареса, още повече, че новият файл е mkv, което допълнително ще улесни в бъдеще детето, когато започне сама да си ги пуска - знаете, че в DVD-тата се селектират няколко файла...Друг плюс е размера на обработения файл - с около 1 ГБ е по-малък.

Само не разбрах, цитирам peter69pl: "Съответно с надстройката Cleaver само с препакетиране в MKV се вади аудиото от бившото AVI...общо за 3-4 минути." Така или иначе надстройки за програмата не съм инсталирал и... стана.

Link to comment
Сподели другаде

Така е - не казах, но тогава и аз не знаех. Просто много от анимациите с бг аудио са в dvd формат - за времето си това е било най-доброто, не че държа на всяка цена на идеята dvd - с глави, менюта и т.н.

Сега чета твоята тема за рип...

И все пак нещо за надстройката Cleaver ?  :look: 

Link to comment
Сподели другаде

Може само ако филмите са без защита, защото BluFab не може да декриптира.

 

Да, не се сетих да предупредя. Последната сваляща защитата версия на DVDFab е BluFab 9.1.3.5, нагоре вече не свалят.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...