Jump to content

Натоварване на диска до 100% без причина!

LiL_Ju

Препоръчан пост

• Отговори 73
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Подозирам, че има проблем с твърдия диск, по-конкретно лоши сектори. Възможно е те обаче да се дължат на лошо намагнетизиране.

Препоръчвам ти да пуснеш пълен тест със SeaTools for DOS. Приемаш условията и си кликаш надолу бутончето за сваляне. Създаваш си стартиращ се диск от ISO файла и стартираш компютъра от него. Там си пускаш съответния тест от първото меню. Ако бъдат открити лоши сектори, програмата може да предложи да ги поправи, като поправката може да е успешна, но може и да е неуспешна. И казвам „може да предложи“, защото твърдият диск го срещам под името на Seagate и Samsung, а не съм сигурен дали SeaTools поправя Samsung дискове, нищо, че са собственост на Seagate. Както и да е, струва си да опиташ.

Ако софтуерът не предложи поправка или не открие никакви проблеми, можеш да опиташ да сканираш с HDD Regenerator. Това е платена програма и за да я използваш, ще трябва да си я закупиш или да я намериш кракната (за това последното няма да помогнем). Създаваш си стартиращ диск или флаш памет и стартираш системата от нея. Избираш си съответния твърд диск, режим Scan and repair и го оставяш да си се извърти.

Сподели другаде

Това хич не ми звучи добре ...проблема е,че никога не съм правил "стартиращ се диск" и нямам представа какво трябва да направя... Трябва само да маунта самата програма и после при пускането на Windows да избера някъде да се зареди тоя виртуален диск или ..... ? Друг вариант няма така ли.... ;x

Сподели другаде

Нека го кажем така: изтегляш ISO файла от връзката по-горе и го записваш на диск както е описано в тази тема. Давам ти темата, защото там са описани различни програми за запис на дискове, а не знам коя използваш.

След това стартираш системата от този диск (все едно ще преинсталираш). След това пускаш дългия тест от първото меню на програмата.

Сподели другаде

Мхм ... ами ще си купя един диск и ще опитам щом се налага...
Между другото отново преинсталирах само C: и пак всичко е наред... няма грам бавене/забиване... но след 2-я,3-я рестарт сигурно пак ще се получи същото. Няма да инсталирам никакви програми освен Google Chrome,Skype & Daemon Tools,за да видим какво ще стане.

Сподели другаде

Пуснах вчера без диск ... излязоха ми тези неща но общо взето не знам дали съм направил нещо както трябва и дали е поправило нещо. Уж записах програмата на един диск пробвах да пусна от него но не тръгва... като намеря друг диск ще пробвам да запиша пак но с някоя записваща програма защото този го направих направо чрез опцията за boot cd в HDD Regenerator

post-12992-0-54587000-1397996804_thumb.jpg

post-12992-0-42449600-1397996805_thumb.jpg

Сподели другаде

Ами избрах "Разширено стартиранте" после избрах да стартира от този диск в който записах програмата но нищо не се случва.... всичко си стартира нормално както и без диска.... 

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Да ясно .. ще опитам. Но просто изтеглих някакви "инструменти за диагностика" специално от сайта на производителя на твърдия диск - Seagatе и исках да запиша този DOS файл на флашка и да я стартирам с него.

Сподели другаде

Не .... пробвах чрез HDD Regenerator да направа буутващо USB но когато цъкна менюто за направата на boot USB ми изписва грешка "No USB flash drives found" а флашката ми работи уж...

Сподели другаде

Изтегли ISO файла на SeaTools for DOS (ако вече не си). Изтегли и инсталирай 7-Zip. Изтегли и разархивирай на удобно място USB Image Tool.

Стартирай 7-Zip File Manager и отвори ISO файла на SeaTools for DOS. Провлачи файла SeaTools.ima в някоя папка или го маркирай, кликни Extract и посочи къде да се извлече.

Свържи си желаното USB устройство.

Стартирай USB Image Tool, избери флаш устройството вляво, кликни Restore, потвърди и изчакай, докато се създаде „флашката“.

След това трябва да можеш да стартираш компютъра от нея.

Сподели другаде