Jump to content

Имам проблем със СПАМ - какво да правя?


Препоръчан пост

Здравейте.

От около 1-2 месеца започна да ми се появява спам в пощата(mail.bg). Всъщност имам два адреса там и единият е така да се каже "официален", а на другият само проверявам дали някой ми е писал.

Нямам много опит с поща и други интернет комуникации и не знам коя е най-подходящата стратегия в случая. Доколкото видях в настройките на пощата - може да се блокират различни домейни и податели, но дали това ще бъде ефективно? Мога ли да направя така, че изобщо да не получавам писма от "непознати"(тоест тези, които не са в моите "контакти") или трябва да инсталирам специална програма(пощенски клиент)?

Сега отворих Softpedia и съм малко объркан, защото има и пощенски клиенти и antispam tools. Това означава ли, че трябва да инсталирам и двете? По принцип не искам да товаря харда с програми, които рядко използвам. Пощата напоследък я отварям около два пъти седмично заради домашните ремонти :), иначе я ползвам доста по-рядко и все пак е неприятно като вляза след един месец и трябва да изтривам 15-18 нежелани съобщения...

Другият вариант предполагам е да си прехвърля контактите и писмата от едната поща в другата...

Link to comment
Сподели другаде

При web-базирана поща доколкото знам защита няма. Ако използваш някой email клиент, тогава мисля, че може да се направи нещо, но това пък значи инсталация/настройка на минимум още едно приложение.

Link to comment
Сподели другаде

Да питам тогава пощата може ли да не е web-базирана? Тоест другият вариант е в някакъв пощенски клиент да си направя акаунт/поща и там вече ще имам повече настройки/филтри(например да получавам писма само от познати адреси)?

 

"инсталация/настройка на минимум още едно приложение." - това означава ли, че ще трябва да инсталирам и добавка към пощенският клиент(както отбелязах по-горе), или би могло само едната програма да е достатъчна?

 

Вероятно бих пробвал с някой пощенски клиент - очаквам да има и други плюсове - например писмата да ги имам локално и да мога да ги сортирам по определен начин...

 

Някакви мнения за Pegasus Mail или препоръки за друга програма от този вид?

Link to comment
Сподели другаде

То не е да си направиш поща В пощенски клиент. Пощенският клиент се използва за получаване/пращане на съобщения. Т.е. вместо да отваряш сайта, ползваш клиента. За целта обаче пощата трябва да предлага POP3 или IMAP достъп. ABV мисля, че ги предлага само в платения си вариант.

 

Не мога да дам много подробности, защото не съм се интересувал от пощенски клиенти, защото винаги съм ползвал само web-базирана поща.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Здравейте отново.

Преди около две седмици инсталирах Pegasus Mail. Периодично отварям програмата и не ми показва нови писма - всъщност нито нови, нито стари. Вчера обаче като отворих уеб-пощата, освен десетките спам-писма, имаше и три важни. Явно програмата не върши работа, но защо? Мисля че въведох данните за POP3 и SMTP. Може би все пак съм пропуснал нещо(нямам опит с такива програми)?

Link to comment
Сподели другаде

Здравей, няма да мога да те посъветвам, ама нали не те притеснява спама? Мен даже ме и забавлява. Преди много години, повече от 10 си направих първия и-мейл. Още от интернет клубовете... И понеже се запознавах с интернет, не знаех и си давах и-мейла навсякъде... То, пък се оказа най-любимата ми поща от всичките-....безброй и забравените дори... И сега си имам всякъкав спам, не го чета, само го трия в промишлени к-ва. Но е интересен, от секси негърки искащи да им помогна финансово да избягат от недемократични страни, през маняшки авто номера британска регистрация, автомобилни,самолетни и за кораби бюлетини,лотарии, и печалби(интересно само ай-фони ми подаряват),сайт за екскурзии на хавай(само там?!), до хапчета за ....-безсмъртие.... Между тях имам и много ценни и-мейли. Просто си чета във входящи подробно какво е писмото и от кого, и трия спама. Така че, нека те изненадва пощата когато я отвориш. Мисля че не трябва да ги отваряш, но ти няма да го правиш. Въпреки че аз от любопитство понякога си ги чета. :look:

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...