Jump to content

Как да си върна изтрита папка


Препоръчан пост

Току що си изтрих папка "downloads" в която ми бяха всички изтеглени торенти. Доста са на брой и не ми се иска да ги тегля отново. Просто исках да махна само един файл, а то изчезна цялата папка. Няма я в кошчето и нямам идея как така изчезна и какво и как натиснах,че я премахнах. Има ли начин да я възстановя?
Link to comment
Сподели другаде

Здравейте. Пробвайте с Recuva. Има и написано ръководство за работа. Ако не стане с Recuva опитайте с  R-studio http://prikachi.com/images/559/6107559C.gif 

Редактиран от Stoyannov
Link to comment
Сподели другаде

На първо място трябва да се избегне инсталирането на нови програми, както и свалянето на нови файлове. Ако това се спази, шансът папката и файловете да се възстановят коректно нараства силно.

Link to comment
Сподели другаде

Публикувано (Редактиран)

Потърсих в Google някаква програма за възстановяване преди да дочакам коментарите Ви и първото на което попаднах беше EaseUS Data Recovery Wizard Понеже веднага преустанових всякаква работа на компа не погледнах и във форума за мнения,но Ви благодаря за бързата реакция и желание да помогните!

Ако някой се интересува от резултата с праграмата която използвах и е имал моя проблем, може би ще му е интересно и за това споделям:

-Липсващите файлове бяха общо 63GB

-Програмата възстанови абсолютно всичко, без никакви загуби

-Времето за възстановяване беше почти 2 часа /по-точно 1час и 57 мин

-През това време бях преустановила всякаква друга работа на компютъра.

 

Все пак за мен остава загадка как изтрих въпросната папка с файловете. Случва ми се вече за трети път, с различни папки, при опит да изтрия само един файл. Беше преди доста време, но явно ми става навик, а това ме кара да търса причината. Защото щом се случва три пъти, явно ще има и четвърти. Може би е някаква клавишна комбинация или нещо друго с което трябва да внимавам? Някакви идеи, защо ми се случва това?

 

edit:

Налага ми се да работя на различни компютри, но това се е случвало само на този,включително когато съм ползвала и друга клавиатура.С Windows 7 съм.Нямам вируси...поне SUPERAntiSpyware и Malwarebytes Anti-Malware нищо не показват

Редактиран от Вання
Link to comment
Сподели другаде

Здравейте Вання,

казано честно, не ми се е случвало внезапно да ми изчезват(изтриват) ненадейно файлове но се сетих за нещо: проверете дали не е сложено отметка случайно тук, като натиснете върху кошчето с десен бутон и на показалият се прозорец погледнете снимката:

post-18983-0-00312100-1368023214_thumb.jpg

Дано помогне!

Поздрави :)

Link to comment
Сподели другаде

Нямам отметка там.

В интерес на истината и в трите случая, когато се е затривала папка е бил маркиран за изтриване някой файл /или подпапка/в нея. И в трите случая ми е излизало онова съобщение, което ме пита дали съм сигурна, че искам да премахна файла. Но, понеже аз очаквам такова съобщение, защото наистина съм маркирала файл за изтриване от тази папка, не обръщам внимание какво точно ми изписва в "delete file", че ще бъде изтрито. Просто машинално си давам "да" за изтриване, като очаквам да премахна само това, което съм маркирала и то да попадне в Recycle Bin,както си му е редно. За мой ужас обаче,виждам как цялата папка със всички файлове и подпапки в нея изчезва. Би било добре да попадне поне в коша...,но папката дирекно се изтрива без да мога да реагирам.

Както казвах, това ми се случва вече трети път откакто съм с този комп. А него го ползвам повече от 5 години. Така, че проблема който ми създава не се случва често, но първия път изтрих много важна информация, която въобще не можах да възстановя и това ми създаде огромни проблеми. За това е нужно да разбера, коя е причината, защото очаквам някой ден пак да се случи.

Link to comment
Сподели другаде

Преместването на файлове в кошчето е глупост. Това фрагментира диска допълнително (двойно), а паметта не се освобождава при изтриване. Затова първата ми работа при инсталиране е да окажа да не отиват изтритите файлове в кофата за боклук. Ако сгреша и изтрия нещо погрешка се осещам веднага. Възстановяването от друг дял е на 100%, но възстановяването от "C" има риск. Обикновено ако инсталирам програма за възстановяване върху дяла, от който е изтрит файла задължително имам неуспех при възстановяване, заради презапис. Работата върху "C" изисква дори да не сърфираш в интернет. :)

Recuva е може би е най-добрата за целта.

Link to comment
Сподели другаде

Преместването на файлове в кошчето е глупост.

Може и да си прав, но като се знам каква шматка съм,не ми се рискува. Аз дори държа в коша поне 2-3 дни изтритото,защото мн. често прибързвам. Ама нали съм си чистница...все бързам...все нещо не дочитам или недоглеждам!
Link to comment
Сподели другаде

Recuva е може би е най-добрата за целта.

Може би е най-добрата, но не винаги! Преди някой ден ми се наложи да възстановявам снимки от неволно изтрита карта и тя не ми свърши работа, та много зависи!

И благодарение на софтвизия си реших проблема с тази програма предложена от nikssi, в този пост(тема), да платена е, но има възможност до 1GB да възстанови информацията.

име на програмата: MiniTool Power Data Recovery Free Edition

post-18983-0-90967300-1368083067_thumb.jpg

Поздрави

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...