abracadabra Публикувано Февруари 23, 2013 Report Share Публикувано Февруари 23, 2013 Дадоха ми флашка 8ГБ със файлове които бих искал да имам. Слагам я в компютъра, отчита я като: Сменяем диск (Н , но като я отворя няма нищо. Също и на Свойства от My Computer, пише че е празна само нули... Но, пък не мога да кача нищо от компютъра на нея, и ми излиза тази информация на снимката:Аз имам моя флашка сложих я и качих файл за проба и после го изтрих. Вадя флашките по правилния(безопасен) начин.Ето няколко снимки от тази проблемна флашка: Помогнете ако можете. Нямам възможност да я включа в друг компютър. Говорих с човека който ми я даде, и той каза че ще я провери. (Сега, има и вариант да няма наистина нищо, не знам дали я е форматирал скоро, как я поддържа....). Но И тази възможност не е много вероятна. Каза ми че е пълна със файлове. -??! ... П.П.Да не би да е нещо от компютъра ми. Уиндоуса не съм преинсталирал отповече от година. Но си работи прилично. Сега с флашките си има проблем. И моята ми даваше ядове, но някак успях да я форматирам и сега (засега я отварям и работи). Също има и смартфон ( Самсунг) и като го включа с кабела в USB-то много рядко ми го отчита като външен диск с данни(а, всички казват че трябва). И нищо не отваря. Така че само с Блутуут правя пренос на данни там. Да не би нещо някакви драйвери за тези флашки и за телефона да има...? За телефон пробвах със Самсунг Киес(Ужасно бъгава програма), -не стана и я махнах. Хора ме съветваха да го вържа направо без Киес на компютъра, и щяло да стане. Е, при мен не стана. Сега с флашкат също не става. Защо? А и не мога (ако вярно е празна) да кача никакво файлче(е, така за проба) от компютъра на нея. Къде е проблема? Може ли някой да ми даде съвет? Да преинсталирам ли Уиндоуса? Нещо проблем ли има....? Много ще съм благодарен да коментирате този проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Февруари 23, 2013 Report Share Публикувано Февруари 23, 2013 Пробвал ли си на различни портове?Щом не можеш да пробваш на друг компютър, би могъл да пробваш с линукс от оптичен диск...ако и така не стане, значи проблема е (и)във флашката. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Февруари 23, 2013 Author Report Share Публикувано Февруари 23, 2013 Пробвах от различни портове. Имам един жив диск на Линукс. Преди време го правих. Значи, казваш да пробвам така? С Линукса? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Февруари 23, 2013 Author Report Share Публикувано Февруари 23, 2013 Стана с "Жив" диск на Ubuntu. От раз! Прехвърлих си файловете. Благодаря! А, имаш ли идея,защо не стана с Windows-а? Какво трябва да променя или направя? ХР-3 ми е Windows-а. Също ще пробвам със Самсунга С2, да го включа към Ubuntu-то. Дано и него да разчете като външна памет, та да си прехвърлям снимките... Ще пробвам и ще пиша. Също, видях че Ubuntu има и Блутуут. Аз на Windows-а съм си инсталирал програмата BlueSoleil 3228, и от там си прехвърлям данни. Но опитах и от Ubuntu-то, но не откри телефона? Защо? Също(100 въпроса станаха), как да мина на кирилица в браузъра на Ubuntu-то, за да пиша от там тук? Не можах. И пак си пуснах Windows-а. П.П.Много Благодаря, и ако може, помагайте и за новите въпроси. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Февруари 23, 2013 Report Share Публикувано Февруари 23, 2013 Стартирайте системата в Safe Mode режим на работа и проверете дали могат да се извършват основните дейности с файлове, намиращи се на преносимия носител. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Февруари 24, 2013 Author Report Share Публикувано Февруари 24, 2013 Какво ще рече това? Често го срещам, но не знам. Safe Mode - режим? Как да го направя? П.П.Извинявам се за очевидно тъпия въпрос. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Февруари 24, 2013 Report Share Публикувано Февруари 24, 2013 Тук има тема, какво представлява Safe Mode, как се стартира и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Февруари 24, 2013 Author Report Share Публикувано Февруари 24, 2013 Открих това: "рестартирайте компютъра и преди да започне зареждането на операционната система Windows, натиснете бутона F8 от клавиатурата" Там, където ми излиза за влизане настройките на БИОСА? ОК-видях статията, ще я изчета. И , после пак ще пиша. Много добре е описано от Найт Рейвън. Благодаря. Разбрах, даже съм виждал този прозорец на компютъра при някакви бъгове ... - Разбрах как става, значи влизам в Safe Mode, и от там ще пробвам дали мога да стартирам Блутуута? Или точно какво ми предлага колегата s.feradov ? Той това ли имаше в предвид? Или за преноса на данни чрез кабел от телефона към компютъра? И, още един въпрос, Блутуута в Ubuntu-то, защо не открива телефона? Не са ли съвместими, или нещо грешка? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Февруари 24, 2013 Report Share Публикувано Февруари 24, 2013 Насоките, които дадох, бяха в отговор на това запитване: А, имаш ли идея,защо не стана с Windows-а? Какво трябва да променя или направя? ХР-3 ми е Windows-а.". Предложих да проверете дали да Safe Mode режим на работа можете да прехвърляте/копирате/изтривате файлове от/на преносимия носител. Под преносим носител имам предвид Вашето flash устройство. За останалите въпроси Ви съветвам да изчакате мнението на потребители, които са работели/работят с Linux базирани системи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост