Jump to content

Списък на програмите - рязане без прекодиране


Гост Zig Zag

Препоръчан пост

Тук ще вмъкнем списък на доказали се програми за (lossless) рязане без прекодиране!

Забележка: програмите отстраняват фрагменти (няколко откъса на едно видео), а не само краищата. В тази връзка искам да уточня на тези, които ще допълнят списъка с дублиращи резачи, че програми от типа на Boilsoft и SolveigMM ще ви дарят с грешки и изненади за различните операционни системи. Затова и не ги допускам като таферни програми.

 

АУДИО ФАЙЛОВЕ:

 

- MP3, WAV, AAC, AC3, M4A, MP2, OGG, WMA (Free Audio Dub)

 

 

ВИДЕО ФАЙЛОВЕ:

 

- MPEG2 (Womble MPEG Video Wizard DVD)

- AVI (VirtualDub)

- MP4 (My MP4Box GUI)

- MOV (QuickTime Player)

- FLV (Free Video Dub) - тази изпитва затруднения с глатко и гъвкаво възпроизвеждане, което всъщност не влияе на резултатът. Наблюдавайте позицията за рязане, като наблюдавате сцената на видео екрана, а не по аудио звукът.

Link to comment
Сподели другаде

Би ли пояснил за какви грешки при SolveigMM става въпрос и дали са само при определена версия? Използвам основно тази програма в стара версия и под ХР. Не съм пробвал обработените файлове под друга ОС, затова ми стана интересно. Иначе, за съжаление, аз имам неприятни спомени от програми с Dub в името...

 

П.П. Друга програма, която използвам(за файлове, различни от .avi) е Machete Lite(преди беше платена, после може би са пуснали и безплатна версия).

Link to comment
Сподели другаде

За SolveigMM не знам как си се доверил на такива мошенници, защото лъжат за поддържаните формати. И явно успяват.

Грешките които дава SolveigMM са от времето, когато програмата се е появила, до наши дни. Тенденцията е да продължават така, при положение че още се появяват такива потребители, които да им кацат...

 

http://i50.tinypic.com/2yknots.png

 

Иначе мобилния ми телефон с MP4 използва силна компресия за аудио, което не се поддържа, но това изглежда касае проблем на кодека само за възпроизвеждането вътре в програмата, а изходния формат се оказа здрав. С което грешката на програмата е само една и тя е за AVC/H264. :)

 

http://i50.tinypic.com/1z6gj2r.png

 

Machete се оказа свръх модерна и качествена програма! Сряза и FLV и MP4 без забележки. Условието е да сложиш резачката на подходящия кадър. :) Браво Sten! Благодяря ти за хубавата програмка! Как до сега не съм я знаел, не доумявам! :)

Link to comment
Сподели другаде

SolveigMM AviTrimmer нито веднъж не ми е давала грешки.

А иначе от всички програми най ми допада AviDemux.

Freevideodub е с обратна идеология, маркираш това което искаш да изтриеш, а не това което искаш да остане...и отделно инсталаторите на Dvdsoftware са пълни с боклуци...интерфейсите им са супер дървени и опциите, които предлагат да доста бейсик. А иначе съм тествал доста такива програми (основно безплатните) и смея да твърдя, че макар Avidemux да е леко бъгава и нестабилна си е доста читава. А иначе като видеомонтажист си признавам само Adobe Premiere. :)

Link to comment
Сподели другаде

RESPECT към FFreestyleRR (B-boy/StyLe)... FULL RESPECT! Когато четох думите ти, веднага превключих като задремал бутон на руска машина и се събудих за да осъзная къде съм. В следващия момент се вгледах в прозвищата и трябваше някой да ме удари с бухалката по главата! Защото не съм успял да направя елементарна асоциация и да вържа пъзелчето. Благодаря за споделения опит B-boy/StyLe. И без някой да ме побутва, аз оценявах мнението ти, особено от теб и съм съгласен с казаното. ;)

Сега си поиграх с AviDemux да видя до къде може.

 

От теста програмата не можа да се справи с нито един файл. Единствено успя да трансформира един QuickTime MOV в AVI! Което обаче се прави от самия плеър на Apple!

 

При опит за Direct Stream Copy с MP4 и настройка на енкодер за MP4 идва грешката на илюстрацията.

 

http://i49.tinypic.com/10f2amv.png

 

При опит за прекодиране аудиото в AAC идва следващата грешка.

 

http://i50.tinypic.com/2yug67o.png

 

При опит за прекодиране и на двата потока в MPEG4 (xvid4) и специфичния AC3 го награби и чаках 10 секунди да обработва 2.5 MB файлче! Така случи и направи по-голям файл от 8 MB. Но целта не е да прекодираме, нали?

 

При опит за Direct Stream Copy с FLV и настройка на енкодер за FLV идва грешката на илюстрацията.

 

http://i50.tinypic.com/73m07t.png

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Програмата, както и видеообработката изисква търпение и разучаване. Никой не е казал, че е лесна задача. :)

 

How do I encode lossless?

 

Но утре ще спомена и някои от по-лесните програми, които бях пробвал...може и да си намериш по-читава. Въпрос на вкус и лични нужди.

 

Поздрави!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...