Jump to content

Проблем с отварянето на програмите и опцията OPEN WITH...

Препоръчан пост

Здравейте!

Не знам дали е правилното място тук, но имам един проблем, който се получи, когато натиснах на един файл, който не можеше да се отвори с никаква програма и избрах опцията "OPEN WITH" и освен този файл всичко на десктопа включително и MY COMPUTER и останалите програми започнаха да се отварят с BIT COMET, тъй като файлът, който трябваше да отворя преди това уж беше торрент. Сега не мога нищо да отворя и не знам как да птоменя всяка програма да си се отваря с така, както трябва. Опитах с рестор на WINDOWS са няколко часа назад, но дори сега и SYSTEM RESTORE се опитва да се отвори с BIT COMET и дава грешка. Дайте моля идея какво да направя... :( Благодаря предварително!

Сподели другаде

Благодаря за отговорът! обаче не се получава дава ми грешка :( Стана единствено като дадах да се отворят с ITUNES в моемнта, който го uninstall, се оправиха. Но сега като го сваля отново пак се става така. И трябва да върна ITUNES, защото го използвам. Пробвах и с друга програма, която мие ненужна при нея не се получи.
Сподели другаде

Start-->Run-->explorer.exe Отваря се прозорец, горе на лентата избирате Tools--> Folder Options-->file types търсите .exe след което избирате:

• Restore
  • Change-->explorer.exe
  • Open With--> Browse--> Windows-->explorer.exe

Сподели другаде

Също така можете да пробвате да възстановите асоциациите с това. Сваляте съответните файлове, разархивирате, стартирате ги, избирате YES-->OK. Като приключите с всички, рестартирайте системата. Редактиран от dan40o
Сподели другаде

На WIndows Vista е сменено това меню, но ог намерих. Най-лошото е,че не търся разширението .exe, но го няма всички други са там. Иначе смятам,че така ще стане.
Сподели другаде

Каква икона за "show desktop" Там икона ли трябва да имаш? Може ли снимка?

Когато бях начинаещ си бях омазал XP, като иконите в таск бара си разменяха местата по различен начин и не отговаряха на приложенията, за които са предназначени. На всяко рестартиране можех да се натъкна на мешани икони и системно си местеха местата по различн начин, като рулетка. :)

Редактиран от s.feradov
Сподели другаде

Моля, изтеглете Windows Repair (All in One)

• Запазете файла на Вашия десктоп.
  • Стартирайте инсталацията и инсталирайте софтуера.

Моля, стартирайте Windows Repair (All in One).

• Таб Start Repairs -> Start.
  • Ще се визуализира прозорец, който ще Ви запита за създаването на точка на възстановяване. Изберете Yes.
  • В новопоявилия се прозорец, изберете бутона Unselect All.
  • Маркирайте checkbox-a, намиращ се пред Repair File Associations.
  • Маркирайте checkbox-a, намиращ се пред Restart/Shutdown System When Finished.
  • Маркирайте радио-бутона, намиращ се пред Restart System и натиснете бутон Start.

След като инструментът приключи своята работа, системата ще се рестартира. След повторното ѝ стартиране, проверете дали проблемът е налице.

Сподели другаде

s.feradov , благодаря Ви! :) Оправи се с тази програма. :) Благодаря и на другите, които се опитаха да помогнат! Сега всичко се отваря така, както трябва. :)

Zig Zag , не си ме разбрал какво имам предвид, но няма значение. Поросто целия компютър и всички програми се отваряха чрез Itunes. Казах,че дори долу на таскбара SHOW DESKTOP като се натисне отваряше ITUNES. Това имах предвид. Вече всичко е наред. :) Благодаря!

Сподели другаде

Каква икона за "show desktop" бе...!? Там икона ли трябва да имаш? Може ли снимка?

Когато бях начинаещ си бях омазал XP, като иконите в таск бара си разменяха местата по различен начин и не отговаряха на приложенията, за които са предназначени. На всяко рестартиране можех да се натъкна на мешани икони и системно си местеха местата по различн начин, като рулетка. Та такива мазания се случват и най-лесно става с преинсталиране. :)

Извинявай Zig Zag, но ти кой беше, че не се сещам?

Първо за твоя яснота можеш сам да погледнеш, че има такова нещо "show desktop" post-18983-0-03559900-1357335297_thumb.jpg

Разбира се може и потребителя да се е объркал и да не е можел да обясно точно(никой не се е родил учен), пък и затова сме тук за да имаме търпение и да можем да помогнем!

НАЛИ ТАКА, или бъркам нещо???

Следващото нещо, което го прочитам за пореден път, но чрез различни думи изказано и МЕ ПОДРАЗНИ МНОГО ->>> Каква икона за "show desktop" бе...!? Това "Бе", "Ма" и подобни би трябвало да са приключили някъде до около 7 годишна възраст или бъркам?

Ако имаш съмнения, мога да ти цитирам доста твои коментари(НЕ в същия словоред, но подобни)!

Ако не ти е приятно недей да пишеш, но толкова заядлив тон, не смятам, че би трябвало да се толерира!

С най-добри чувства.

Сподели другаде

Моля, изтеглете Windows Repair (All in One)

Еййй, станаха вече модерни времена! С новите инструменти родителите на децата похабници може да си отдъхнат вече и да не им обръщат внимание да ги наблюдават. :)

@k0st4din, приемам забележката, мерси за всичко, за поправката и за подробностите и помощта ви. ;)

Сподели другаде