Jump to content

Търся програма за музика


Препоръчан пост

Здравейте и за много години на всички. :) Имам няколко песни под ръка и чрез Cool Edit Pro 2.0 съм решил да ги миксирам, да започват една след друга (тоест да хвана края на първата с началото на втората). След като завърша целия микс искам тези места, които вече съм съединил да ги отрежа така, че след микса всяка песен да я презапиша в нов файл, да ги подредя песните в уинампа една след друга и като пусна първата песен и да си вървят една след друга ей така да е слят края на първата с началото на втората песен, но в същото време всяка песен да си е в самостоятелен файл (надявам се разбрахте какво искам да кажа). Проблемът е, че когато започна да режа с Cool Edit между песните, след като вече съм ги слял, самата програма добавя една минимална пауза в рамките на няколко стотни преди да започне и след като завърши песента, когато я презапиша в нов файл, тоест като я запиша песента в нов файл програмата сама отделя началото и края с няколко стотни и когато уинампът прехвърли от едната песен на другата не се получава слято, ами се чува как в един момент спира и след секунда продължава миксът, само че се усеща в кой момент е започнал да звучи новия файл. Трябва ми програма, с която да мога да нарежа този микс от песни, да ги презапиша в самостоятелни файлове, но тази програма да не прави такава автоматична пауза между началото и края и така да ги записва песните, че после като слушаш и като се сменят да чуваш кофти пауза между двата файла. Силно се надявам ме разбрахте и можете да помогнете. Благодаря!
Link to comment
Сподели другаде

Audacity или Nero Wave Editor.

Имам Audacity инсталиран, пробвах с него, но и при него получавам такава малка автоматична пауза. Някъде в настройките ли трябва да бръкна? :)

Link to comment
Сподели другаде

Нямам много опит с Audacity, можете да пробвате с Nero Wave Editor, инструмента го има в Nero 6.

 

P.S Преди малко пробвах това което ти искаш да направиш и при Nero Wave Editor няма паузи.

Редактиран от dan40o
Link to comment
Сподели другаде

Нямам много опит с Audacity, можете да пробвате с Nero Wave Editor, инструмента го има в Nero 6.

 

P.S Преди малко пробвах това което ти искаш да направиш и при Nero Wave Editor няма паузи.

Много ти благодаря, братле. :) За мой късмет имам точно тази версия на Nero на лаптопа си и ще мога да опитам още сега. Отново БЛАГОДАРЯ! :)

Link to comment
Сподели другаде

Е трябваше да ти видя въпроса още в началото! Тази пауза не се дължи на никаква редактираща програма! Паузата ти винаги ще се появява от изпълняващия плеър! Така че напразнно се хабиш. Виж ако можеш да си коригираш плеъра или да смениш с друг. Правил съм многократно такива миксове, накъсани за аудио CD.
Link to comment
Сподели другаде

Здравей rock101,

ако все още се интересуваш от решение на проблема, ето още едно:

Winamp има една опция наречена crossfade - та тя прави точно това, без да се занимаваш да преработваш, изрязваш или каквото и да било.

post-18983-0-21958000-1357234975_thumb.jpg

ето още един вариант а AIMP

post-18983-0-67595300-1357236556_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
Virtual DJ е добра за миксове. И една забележка..работя с cool edit pro правя миксове, мастеринг и записвам. Програмата дава възможност да се слеят песните както трябва разучия добре! Но темпото на предната със сходната песен трябва да е еднакво. Иначе се полувача разминаване :) Но си има и други тънкости от aplitude :)
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...