Jump to content

Смяна на рутер


Препоръчан пост

Сега съм с ТОЗИ рутер. Таксата ми е 25 лева на месец. Вижте ТУК. С лаптоп съм. Моделът е ASUS K52JC. ОС е Windows 7 Ultimate.

От разни тракери, свалям, със скорост най-много 1,5МВ. Искам да си купя ТАКЪВ рутер. Мой познат ще ми го продаде, втора ръка. Каза, че скоростта ми на интернета щяла да се вдигне. Към сегашния рутер има закачен и настолен компютър, който е стар. Има ли смисъл да сменям рутерите, ще се покачи ли скоростта и качеството на връзката и ще успеят ли и двата компютъра да се закачат към новия рутер? Настолният компютър е с Win XP.

Link to comment
Сподели другаде

Здравей,

През 2011 г направих същата замяна, а януари тази година подмених още веднъж рутерите и сега съм с TL-WR2543ND.

WRT54GL е невероятна машинка, но е просрочила времето си. Oсвен по-стария/бавния безжичен стандарт процесорчето му не поддържа гигабитова лан скорост, т.е. практически максималната му скорост на даунлоуд е около 4,5 МБайта/сеk. Толкова може машинката. С TL-WR1043ND ще си много по-доволен и ще достигаш скорости близки до максималните, но не повече от около 7,5 - 8 МБайта/сек безжично и почти пълната скорост на тарифния ти план, която забележи, че не ти е гарантирана. Може да сложиш още около 2 МБайта/сек с 2543ND, но е по-скъп и честно да ти кажа е безсмислено да ги даваш тия пари, но за ъпгрейда който си намислил - дерзай, струва си!

Преди около 2 седмици продадох същия рутер, даже и тук имаше обява.

 

ПП Разликата между двата рутера на ТП-ЛИНК е в скороста в домашната мрежа - аз достигам 12,5 МБайта/сек при прехвърляне от лаптопа ( N-стандарт ) през рутера по кабел към настолния. Това е около 5 - 5,5 МБайта/сек повече от 1043ND. Всичко друго което се пише в спецификациите е .....Лаптопа е на около 150 см от рутера, който се свързва с около 2,5 м кабел с настолния. Какви мегабайти, какви глупости пишат...

 

ППП Сега се замислих, че при определени синтетични условия може и да се достигнат. Пример - с 54GL, в хола (това е през 2 стени под ъгъл 30-45 градуса спрямо рутера) имах около 60-65 % обхват. Купих безжичен USB адаптер ТП-ЛИНК - вдигна се с около 10 % . Антената е 5 dbi. Когато смених Linksys-a с ТП-ЛИНК-а обхвата стана 100%. А де! Убеден съм, че с безжична карта на Linksys щях да имам подобен успех, но щеше да е със стария стандарт ( а вече имаше рутери с N) и реално щях да правя скъп даунгрейд. Дано това е от полза на някой.

Късмет!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...