Jump to content

Програма за запис върху CD/DVD


Гост barutchiev

Препоръчан пост

Здравейте,

пиша тук,защото имам нужда от помощ за избора на програма,с която мога да записвам както всякакви файлове,така и изображения(за записване на операционна система).В интернет пространството има страшно много,но мнението на хората от този форум тежат много в избора ми.С Уиндолс 7 32 бит. версия съм.Преди време ползвах Nero (не се сещам за версията) и бях доволен.След преинсталация инсталирах NERO Burning ROM 11.Инсталирането отне адски много време,а и след това в компютъра се забеляза забавяне,което се оправи след премахването на Нерото. Предложиха ми ASHAMPOO BURNING STUDIO на български,но не съм сигурен за надежноста и и затова дали мога да и се доверя.Искам да попитам какво ви е мнението за нея и дали да е слагам,защото е поне 2-3 пъти по-лека от НЕРО

Link to comment
Сподели другаде

ImgBurn е отлична програма и е тази, която аз използвам, но имай предвид, че тя не може да записва многосесийни дискове. Ако това е важно за теб, ImgBurn няма да ти свърши работа.

Иначе други стегнати и качествени програми за запис по мое мнение са (вече споменатата) InfraRecorder, BurnAware Free и CDBurnerXP.

Link to comment
Сподели другаде

Супер сте,а някой има ли впечатления за вече споменатата от мен ASHAMPOO BURNING STUDIO?Просто на пръв поглед има всичките функции на една записвачка,а и самия интерфейс много ми харесва.
Link to comment
Сподели другаде

Аз ползвам AVS Disc Creator и съм предоволен. Чист, спретнат вид, както е останалия софтуер на автора, напълно функционален! Инсталатора е два пъти по-голям, понеже съдържа по желание и видео конвертер.

 

http://i46.tinypic.com/2iiiann.png

Link to comment
Сподели другаде

Искам и аз една такава, но да записва многосесийни дискове-да мога да си дозаписвам и да може да прави имидж файлове( или както се казват тези като стартови дискове за операционни системи), да е лека и най вече безплатна. Доколкото знам нерото е доста бавно, поне новите версии. А е и платена...

П.П. да работи на ХР .

Link to comment
Сподели другаде

-А стартиращ диск? Могат ли?

Ако е така ще си инсталирам такава. И най-важното да не товари компютъра.

П.П.

Имам и още един въпрос, ако имам например Неро8, не се стартира с включване на компютъра, пускам я само като правя диск, все по-рядко е и това. Така като си стои инсталирана товари ли компютъра нещо? Все пак е инсталирана правилно, легална. Натоварва ли го? А ако е портабъл версия? Нали като е портабъл, не минава през инсталация и Уиндоуса? То всъщност портабъл версиите как работят? Нали си прави програмата някъкъв регистър в С:/windows, - а като е портабъл, мога и на друг дял на харда да си я копирам, и пак да я ползвам? И така не излиза като инсталирана програма?

Link to comment
Сподели другаде

Всичките предложени приложения могат да създават стартиращ диск. Никоя от тях не е тежка. Единствено CDBurnerXP консумира малко повечко ресурси по време на работа, защото е базирана на .NET, но разликите трябва да са малки и въпреки това си остава много по-лека от всяка съвременна версия на Nero.

 

Дали приложенията натоварват системата зависи какво инсталират. Ако дадено приложение инсталира системни драйвери, услуги, допълнения за обвивката на Windows и/или други елементи, които се зареждат с операционната система и са активни постоянно. Колко се натоварва зависи от това колко на брой са тези елементи, какви са и колко добре са написани.

Портативните версии не би трябвало да натоварват системата по никакъв, ако не са стартирани. Идеята на портативните програми е да не оставят никакви файлове, папки и записи в системния регистър. Това автоматично означава, че няма как да се натоварва системата, ако даденото приложение не е стартирано. Да, можеш да копираш приложението на друг компютър и да го използваш.

Съвсем отделен въпрос обаче е как точно е направена портативната версия. Някои приложения имат официални портативни версии, докато други нямат. Някои портативни приложения са създадени с VMware ThinApp и те всъщност заемат повече ресурси от стандартните инсталирани програми по ред причини.

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря, много точен отговор. Аз отдавна харесвам портабъл версиите. И е имало защо.

П.П. Разбрах че излязло Неро 12...?! Със някакви щури екстри... Не мисля че ще ми потрябва... Нещо леко от тук-ДА!

Link to comment
Сподели другаде

Само държа да поясня, че портативните приложения са реално полезни, ако ще се използват от преносима памет ("флашка") на множество системи. В противен случай разликата е никаква. Т.е. портативните приложения нямат предимства, ако ще се използват само на една система. Натоварването на системата е еднакво.

Вече ако говорим за някое от по-сложните приложения, които инсталират услуги и пипат по-надълбоко, то тогава на теория може и да има полза от портативност, защото докато не е активно приложението няма да има излишни процеси и заемани ресурси. Точно тези приложения обаче доста по-трудно се превръщат в портативни и за тях често се използва VMware ThinApp, което пък изисква допълнителни ресурси по време на работата им. А и няма гаранция, че ще работят както трябва, защото тези приложения не са проектирани да работят като портативни, а са "накрани насила", така да се каже. Така че нещата се балансират.

Портативните програми не са някакъв дар от бога. Портативността си има своите ползи, но това, че дадена програма е портативна, в никакъв случай не я прави по-добра от стандартна.

Нямам нищо против портативните програми (т.е. кадърно направените и проектирани такива), но просто си мисля, че много потребители едва ли не се вманиачават в тях, без някаква реална причина.

Link to comment
Сподели другаде

Разбирам, но например има някои безплатни програми които ползвам, и съм си качил портативните им версии и то на друг дял на хард диска(напр. на Гугъл Хром). И след преинсталация(пу,пу, напоследък не съм преинсталирал, даже ще забравя как ставаше,...повече от година...), само си вадя иконките, а не след преинсталация да си играя часове да качвам програми. Та затова ги харесвам. А иначе аз(по-скоро от Найт Рейвън разбрах повече-за което Благодаря!), е затова харесвам този сайт!
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...