Katerinata Публикувано Ноември 15, 2012 Report Share Публикувано Ноември 15, 2012 Та... проблема е такъв. Бавно се включва, бавно зарежда... адски бавно. Чистих го с CCleaner, папката prefetch също я гледам редовно, имам хубава антивирусна, наскоро си махнах всички гадинки, но все пак... бавен. И така, реших да поогледам в контролния панел за програми, които не използвам и изчистих няколко, НО попаднах на някакви странни... неща?! Които честно казано не знам за какво са... http://i50.tinypic.com/34pjnuo.jpg Благодаря предварително. ) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Ноември 15, 2012 Report Share Публикувано Ноември 15, 2012 (Редактиран) Това са пакети, те инсталират Visual C++ библиотеки. Те са необходими за стартиране на приложения. Накратко тези неща ти трябват. А колкото до бавния компютър, ако имаш някои програми, приставки и др. които не използаш можеш да ги премахнеш. Все пак кажи параметрите на компютъра! Както и антивирусната ! Също така не рови в папка Prefetch тя се поддържа самостоятелно. Windows си я чисти сам на определено време. Не използвай всеки път оптимизиращи системата програми (Най-вече регистратурата). Редактиран Ноември 15, 2012 от dan40o Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Katerinata Публикувано Ноември 15, 2012 Author Report Share Публикувано Ноември 15, 2012 Нямам излишни програми, имам само 1-2 игри, но проблема не е от тях. С тема на win7 съм, която не иска инсталация, а само прилагане, така че едва ли е и това... Антивирусната ми е AVG. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 15, 2012 Report Share Публикувано Ноември 15, 2012 Кажи все пак каква е конфигурацията - процесор, RAM... вече разбрахме, че става въпрос за Windows XP.Подкрепям съветите за папката Prefetch и "оптимизиращите" програми; кажи коя ти е антивирусната и дали си ползвал някакви програми за "разкрасяване" на Windows. Добавено: изпревари ме... покажи една снимка от Task Manger, раздела с процесите - така, че да се виждат всички процеси. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Katerinata Публикувано Ноември 15, 2012 Author Report Share Публикувано Ноември 15, 2012 Ето Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 15, 2012 Report Share Публикувано Ноември 15, 2012 Деинсталирай AVG (препоръчвам Microsoft Security Essentials) и Google Chrome (поне временно). Провери с коя версия на Skype работиш; ако е стара версия - деинсталирай я, инсталирай последната бизнес версия и я настрой да не се стартира заедно с Windows.Провери дали са ти включени автоматичните актуализации на Windows (след инсталация на Microsoft Security Essentials се включват автоматично) и ги изключи.Виж дали ще има промяна в скоростта на работа на системата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 15, 2012 Report Share Публикувано Ноември 15, 2012 Също така бих вмъкнал препоръка да се зареже FlexType и да се използва вградената в Windows поддръжка на кирилица. Повече информация и начин за премахване на FlexType има в тази тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Katerinata Публикувано Ноември 15, 2012 Author Report Share Публикувано Ноември 15, 2012 Версията на скайп ми беше 5.1 или нещо такова и когато се опитах да вляза днес, не можах. Изтеглих най-новата, но тогава пък компютъра ми заби още повече и махнах и нея... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 15, 2012 Report Share Публикувано Ноември 15, 2012 Може да помогне, ако дадеш дневник от Autoruns. Изтегли Autoruns и:1) стартирай програмата;2) избери Options -> Filter Options... -> постави отметка на Hide Microsoft entries -> OK;3) меню File -> Refresh;4) меню File -> Save... (от падащото меню остави избран .arn за файлов формат);5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата. Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):- при публикуване на коментар кликни бутон Повече опции;- долу в секция "Прикрепяне на файлове" посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;- накрая кликни Добавяне в мнението. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Katerinata Публикувано Ноември 15, 2012 Author Report Share Публикувано Ноември 15, 2012 Май успях?!AutoRuns.rar Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 15, 2012 Report Share Публикувано Ноември 15, 2012 Не знам откъде да започна... тези неща са за изтриване:VistadrvGameXN GOViGlanceRun IMVURealUpgradexxxGarenaPEngineWBSrvНа Bonjour добавките - също, но тях можеш да си ги деинсталираш по стандартния начин.Продуктите на Sony, CyberLink и Nero-то също не са жизнено необходими, сигурен съм, че има и по-"леки" (и безплатни) заместители. Steam също може да се деинсталира, ако не го ползваш; в противен случай го остави.Накрая направи едно сканиране с Malwarebytes Anti-Malware - със сигурност ще има полза. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Ноември 15, 2012 Report Share Публикувано Ноември 15, 2012 Версията на скайп ми беше 5.1 или нещо такова и когато се опитах да вляза днес, не можах. Изтеглих най-новата, но тогава пък компютъра ми заби още повече и махнах и нея...Аз ти препоръчвам Skype 3.8 най-стабилния, без грешка работи, НЕ товари системата. Когато го изтеглиш спри AutoUpdate как се спира: Инструменти--> Настройки--> (в ляво има прозорци) Разширени--> Махаш отметките на Основни Издания (извеждай уведомяване) и Горещи поправки (извеждай уведомяване). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
swa5tica Публикувано Ноември 15, 2012 Report Share Публикувано Ноември 15, 2012 Ако продължава да бави не е зле да се замислиш за хардуерен проблем. Лошо охлаждане на процесора или твърдия диск, подути кондензатори, абнормации в захранването и етц. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Ноември 15, 2012 Report Share Публикувано Ноември 15, 2012 SWASTICA е прав, не е лошо да дадеш една снимка от HWmonitor който може да изтеглиш от тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Ноември 16, 2012 Report Share Публикувано Ноември 16, 2012 Може да бави, ако твърдият диск е преминал във режим PIO. Няма да е лошо да се провери и това. Все пак автора казва, че бавно включва бавно зарежда. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост