Jump to content

Програма за постепенно затъмнение на картината във видеоклип


Препоръчан пост

Здравейте!

Може и да ви е смешно, но наскоро ми трябваше да си преработя един клип - към края картината да се затъмни и така да свърши, но така и не успях да намеря с коя програма да го направя... Иска ми се, ако може да не прекодира, но мисля, че това май не е възможно...

Както и да е. Всеки от вас е виждал как в края на някой клип, кадър или филм картината постепенно се затъмнява, докато екрана не стане черен.

Ще се радвам, ако ми дадете съвет за някоя малка, лека и лесна за работа програма... Е, в краен случай може да е и по-големичка де!

Не е задължително да бъде безплатна! Не искам Adobe!

Аз ще си намеря как да я лицензирам... :thumbsup: :yes:

Благодаря ви предварително!

Link to comment
Сподели другаде

Искаш помощ, но не си писал с коя програма си правил клипа. Аз лично ползвам ProShow Producer или с тази PhotoShow, ако искаш пробвай с този род програми.
Link to comment
Сподели другаде

И аз търся нещо подобно. При мен клиповете са изтеглини от интернет. Различни са, но не е проблем да ги направя всички примерно в AVI, MKV, VOB или някакъв друг видео файл, който да е подходящ за работа с програмата която търся. А тя трябва да е в състояние да затъмнява края на всеки клип и да намалява звука му, така че когато обеденя всички отделни файлове/клипове/, да няма онова рязко прекъсване между всеки от тях все едно е отрязан. Т;е да се получи едно плавно преливане от клип в клип, а да не стои като кръпка до кпъпка. .До сега си записвах такива клипчета на DVDдиск , но е дразнещо, че преходите са някак рязки. Ако между клиповете има 1-2 секунди черен екран ще е по добре. Между другото си направих малко файлче- черен фон, което поставях м/у всеки клип, но пак не се получи добре, защото повечето от клиповете в интернет които си харесвам, прекъсват рязко и наистина сами по себе си, са като отрязани в края.Така че едно такова затъмнение и занижение на звука в края на всеки клип ще "стои на екрана" по-професионално. Ако няма една програма и за звука и картината не е проблем. Със звука ще се оправя, но за картината нямам идея, коя ще е подходяща за целта.
Link to comment
Сподели другаде

Ами, би трябвало повечето видео редактори да го могат това:

- продуктите на Avid;

- продуктите на Sony: Sony Vegas Pro и Sony Movie Studio;

- Corel VideoStudio Pro;

- Video Edit Magic;

- AVS Video Editor;

- NCH VideoPad;

- CyberLink PowerDirector;

- Pinnacle Studio;

- Roxio Creator;

- Serif MoviePlus;

- MAGIX Movie Edit Pro;

- FXhome HitFilm;

- Camtasia Studio.

 

Дори Windows Movie Maker и Windows Live Movie Maker го могат това. Някои от тези продукти могат да са доста сложни, което е нормално, защото са и проофесионални. За информация как точно да се добави желаният fade out ефект може да се ползва Google, т.е. да се потърсят уроци/ръководства/описания как става.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...