skiller Публикувано Септември 12, 2012 Report Share Публикувано Септември 12, 2012 как да буутна от uefi и всъщност какво представлява uefi не го схванах но доколкото разбрах помага да зареди ос по-бързо ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 12, 2012 Report Share Публикувано Септември 12, 2012 Казано накратко: UEFI е заместител на BIOS. Не се буутва от него. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
skiller Публикувано Септември 12, 2012 Author Report Share Публикувано Септември 12, 2012 в биос имам uefi и го давам на enable и след това ли се инсталира windows 7 доколкото разбрах само windows 7 x64 поддържа uefi ? малко съм объркан uefi плугин към биос ли е ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 12, 2012 Report Share Публикувано Септември 12, 2012 Каква точно е дънната платка? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
neserioga Публикувано Септември 13, 2012 Report Share Публикувано Септември 13, 2012 Глупости ако ще инсталираш под UEFI както съм аз има няколко неща който трябва да знаеш . Ако е от флашка винаги тази флашка трябва да е форматирана във FAT 32 иначе ще си си стандартния лоудър MBR или master boot record ако го инсталира под UEFI ще имаш EFI partition разликата е че uefi тех нологията е по-бърза и форматирането на дяловете не е като при стандартна инсталация вероятно ако не направиш нещо както трябва ще ти изкара съобщение WINDOWS CAN NO BE INSTALLED ON GPT PARTITION TABLE . Прочети малко из нета надявам се да съм помогнал Още нещо защотото темата е как да боотна след като дадеш enable на uefi избираш от boot menu uefi устроиство било това CD DVD FLASH Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
skiller Публикувано Септември 13, 2012 Author Report Share Публикувано Септември 13, 2012 става въпрос за лаптоп asus x54c дънната платка е sandy bridgeКаква точно е дънната платка? Глупости ако ще инсталираш под UEFI както съм аз има няколко неща който трябва да знаеш . Ако е от флашка винаги тази флашка трябва да е форматирана във FAT 32 иначе ще си си стандартния лоудър MBR или master boot record ако го инсталира под UEFI ще имаш EFI partition разликата е че uefi тех нологията е по-бърза и форматирането на дяловете не е като при стандартна инсталация вероятно ако не направиш нещо както трябва ще ти изкара съобщение WINDOWS CAN NO BE INSTALLED ON GPT PARTITION TABLE . Прочети малко из нета надявам се да съм помогнал Още нещо защотото темата е как да боотна след като дадеш enable на uefi избираш от boot menu uefi устроиство било това CD DVD FLASH но като влезна в боот меню не ми дава възможност да избирам uefi има ги нормалните имена пуснах през двд-то win7x64 не излиза, пуснах през усб пак win7x64 пак не излиза трябва ли да го направя в gpt ? и тогава ли ще ми се появи да буутна от uefi още нещо имам такава опция в биоса "launch efi shell from filesystem device" но като го цъкна със вкаран win7 ми казва "not found"? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 16, 2012 Report Share Публикувано Септември 16, 2012 Виж дали това няма да ти помогне. Ще ти трябва обаче малко английски език. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост