Jump to content

Програма против комари


Препоръчан пост

Здравейте,

Забелязвам, че напоследък програмите против комари са доста популярни. Имам няколко въпроса, свързани с използването им. Естествено първият логичен въпрос, който би си задал човек, е дали наистина вършат някаква работа. Вторият е относно хардуера: нужно ли ми е нещо по-специално (като по-добра аудио система), за да работи програмата нормално? И в този ред на мисли: ще работи ли пълноценно програмата, ако например аудио системата ми е ангажирана с нещо друго, освен нея (като музика, филми и пр.)? И на последно място: коя програма да използвам? Изобщо каква е разликата между всички такива програми?

P.S. Това е снимка на една от тези програми. Нещо не ми е ясно. Защо е написано, че тези звуци не попадат в границата на човешкия слух, след като не са нито ултразвук, нито инфразвук?

Link to comment
Сподели другаде

Вярно е, че честотите между 16 и 20 kHz могат да се чуят, но много малко хора ги чуват. А дали тези програми работят си нямам грам представа.

Иначе да, за да се възпроизведат въпросните честоти, е нужна добра аудио система. Дали други звуци биха попречили не мога да кажа.

Link to comment
Сподели другаде

На теория, хората могат да възприемат честотна лента от около 19,9 KHz, или казано иначе от 20 Hz до 20Khz. Реално лентата е много по-тясна и не са много хората, които чуват по подобен начин. Честно казано, има музиканти, които когато от музикално парче се отрежат високите честоти над 20KHz, те го забелязват, като "по-беден звук". Как човек има подобен перфектен слух, остава загадка, въпреки че инфра- и ултразвуковете донякъде се усещат и с тялото.

Ако се възпроизвеждат подобни монотонни звуци, не трябва да бъде пуснато нищо друго, защото ефекта най-вероятно ще намалее или направо ще изчезне, ако има такъв.

Link to comment
Сподели другаде

@Night_Raven,

Да разбирам ли, че при всички положения е безсмислено да се ползва подобна програма на телефон, лаптоп и т.н.?

@as9993, @abracadabra,

Благодаря Ви за информацията.

Link to comment
Сподели другаде

100%-ДА. Имам такъв уред-не действа. Имам и звук на телефона-т.нар. "кучегон" със някакви херци...,- изобщо не действа! Даже и каишките против комари не са ефективни. По-скоро комарите хапят с предпочитание хората. Феромони ли...не знам. Яж чесън. Помага повече от ултразвуците.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...