Jump to content

Алтернатива на Уикипедия за песните


Препоръчан пост

Здравейте,

Понеже доста често ми се налага да намирам песните по албуми, използвам статиите за тях в Уикипедия. Проблемът е, че няма статия за всяка песен, която търся. Нуждая се от алтернатива, чрез която да разбирам от кой(и) албум(и) е песента.

Link to comment
Сподели другаде

Аз бих ти препоръчал това пускаш песента, пускаш да анализира песента намира ти я казва ти името, албума, останалите песни от албума и имаш възможност да ги чуеш. Също така и да не знаеш името на песента влизаш в сайта и то ти я намира !
Link to comment
Сподели другаде

Също така и да не знаеш името на песента влизаш в сайта и то ти я намира !

За разпознаване на песни си има програми-примерно Tunatic. Това е по-добрият вариант за такава цел,

Link to comment
Сподели другаде

Извинявай, тунатик е толкова загинала програма, че няма накъде анализира 5 минути и накрая нищо или се срива, от личен опит знам това. Ако искаш ми вярвай. Хората из сайтовете казват, че midomi е много по-добър вариант. Редактиран от dan40o
Link to comment
Сподели другаде

Мисля, че и двамата не ме разбрахте. Става въпрос за песни, които не съм изтеглил. Просто ми трябва някакъв сайт като Уикипедия, чрез който да намеря информация за тях.

@Вання,

Освен, че нямам изтеглени песните, не ползвам и WinAmp. Но отдавна си търся нещо като тази опция на WinAmp - Auto-Tag за вече изтеглените песни. Не винаги всички данни са правилни, а и има непопълнени такива. По принцип съм склонен переодично да инсталирам WinAmp, за да попълвам етикетите на песните, но ако има специализирана програма за целта, или някакъв вариант при наличието на тези, които ползвам - Aimp и Mp3tag, ще е по-добре.

P.S. Още едно отклонение: защо според теб програмите за разпознаване на песни са по-добър вариант, отколкото сайтовете за същата цел?

@dan40o,

Не ми е много удобно всеки път, когато искам да разбера от кой(и) албум(и) е песента да я пускам на този сайт. А, да не говорим, че доста често ми се случва да не намери желаната от мен песен или да я обърка с друга.

Link to comment
Сподели другаде

P.S. Още едно отклонение: защо според теб програмите за разпознаване на песни са по-добър вариант, отколкото сайтовете за същата цел?

 

Ммм, да...оказа се, че не съм права :blush: Въобще не знаех за този сайт midomi и пребързах! Направих няколко пробички и трябва да призная, че midomi изненадващо за мен се справи доста по-добре от Tunatic. Направи ми една грешка, като си измисли някакъв състав и не разпозна други 2 от общо 8 откъса..Tunatic по принцип не разпознава новите песни, /само 2 от 8/ но преди ми вършеше работа,защото не знаех, че има нещо по-добро.

И аз минавам на сайта :no:

Link to comment
Сподели другаде

@barca_b0y, в голяма грешка си! Направо си се измъчвал! Енциклопедията на музиката е discogs.com , това е също и най-големият в света пазар на музика. Поддържа намиране на песни и албуми за даден изпълнител, по всякакъв възможен критерий! Включително можеш да разбереш къде са включени в сборна компилация, има и годините и абсолютно всичко е описано за изпълнителят! :)
Link to comment
Сподели другаде

Извинявай, тунатик е толкова загинала програма, че няма накъде анализира 5 минути и накрая нищо или се срива, от личен опит знам това. Ако искаш ми вярвай. Хората из сайтовете казват, че midomi е много по-добър вариант.

 

Мерси много @dan40o...! Напълно вярно!!! Tunatic много често крашва без връзка със сървъра, а и много често не открива песните! Пробвах сайтчето и сега вече си открих дълго търсената смешна песничкa, подобна на "котешки марш", която трябва да е известна, а Tunatic въобще не я знае! :) Супер!!!!! :)

Link to comment
Сподели другаде

@Zig Zag,

Знам, че съм в грешка. Това е причината да пусна темата.

Благодаря за сайта. Мисля, че ще ми свърши работа.

Ако все пак има нещо по-добро, все още приемам предложения.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...