Jump to content

Sony Vaio - проблем с драйвърите ?

bafi

Препоръчан пост

Здравейте ! Преди 2 дни се сдобих със Sony Vaio и по точно - SVE1511B1EW . Оригинално лаптопа беше с инсталиран Windows 7 - Home Premium(наблъскан с всякакви излишни за мен програми и приложения на Sony и Vаio) и реших да го сменя с Ultimate, след инсталирането му възникна и моят проблем, за който моля да ми помогнете, а именно - не мога да подкарам драйвъра за HotKey (бързи клавиши), преинсталирах windows-a втори път, самият драйвър няколко пъти, но не става и това е. Всички драйвъри съм телил от тук , като от пълния списък от сайта, не съм инсталирал следните драйвъри - Realtek Ethernet Driver; Ethernet Driver; Intel HD Graphic Driver(той не ми трябва, тей като съм с друга видеокарта); Sony Firmware Extension Parser Device; Sony Shared Lybrari; WiFi Direct Support и VАIO Location Utility.

П.С. Понеже ми се налага да ходя и до сервиз, поради проблем с батерията, искам да попитам, дали ще ми направят проблем относно гаранцията, заради това че съм сменил windows-a ?http://alfa.kachi-snimka.info/images/jdv1345333739l.jpg

Сподели другаде

Това ли не можеш да подкараш - http://www.sony.bg/support/bg/product/SVE1511B1EW/downloads/SOAOTH-62600000-0042_6371 ?

Колкото до гаранцията - няма да има проблем. Тя е за самия лаптоп, не за софтуера, който е ползвал/ползва или ще ползва.

Сподели другаде

Дава ли някаква грешка при инсталирането му или просто не го виждаш в трея?

В инструкциите пише, че първо трябва да инсталираш Sony Firmware Extension Parser Device и Sony Shared Library, чак тогава Hotkey Utilities.

Затвори всички останали програми по време на инсталацията.Опитай така и пише какво се е получило, макар че първия е уж само за 64 битов Windows, но въпреки това опитай (макар че реално може наистина да ти е 64 битов, но дори и да не е - опитай).

Рестартираш, пробваш и пишеш какво е станало.

Сподели другаде

Не, не дава никаква грешка. В края на инсталирането на драйвъра си изписва successful instal, но "бързите клавиши" така и не тръгват. Аз съм с 64 битов winodws, така че няма проблем за това. Сега ще ги изтегля и инсталирам и ще пиша дали е станало.
Сподели другаде