Jump to content

Най-идиотските престъпления


Препоръчан пост

Мисля че имаше подобна тема, но не успях да я открия :(

 

 

В Русия откраднаха и върнаха слон, след като не успяха да го пласират

 

Всеки от тях би могъл да стане велик престъпник със славата на Ал Капоне, Бони и Клайд или Били Хлапето. За жалост обаче не са им достигнали късмет, опит и - най-често - мозък. Списание "Спектейтър" реши да заличи тази несправедливост и да даде на най-неуспешните бандити тяхното заслужено място в историята.

 

В живота престъпленията не стават толкова лесно колкото на кино

 

1901: Нашумелият обир на пощенски влак в Ню Орлиънс. Осъществено с изключителна дързост и замах, в крайна сметка нападението донесло на престъпниците... 12 568 коледни картички.

 

1936: Единствената по рода си кражба на електрически стол е извършена в щатския затвор на Алабама. Всъщност кражбата била не съвсем съзнателна - просто осъденият на смърт престъпник избягал от затвора заедно със стола, към който вече бил привързан. После той решил да го задържи, за да го продаде в Мексико. За съжаление плановете му били осуетени от охраната, която го спипала на сто метра от вратите на затвора.

 

1958: Група несъмнено предприемчиви цигани успели да откраднат... слона от зоологическата градина в Архангелск (Русия). След като не успели да пласират "стоката" си на черния пазар, те го върнали обратно.

 

1975: Още един случай от архивите на Ню Орлиънс - двама от най-прочутите обирджии в града, съпрузите Джоан и Хоакин Б., се изпокарали жестоко, когато дошло време да поделят плячката от голям удар, и накрая се обърнали към съда. Магистратите със завидно хладнокръвие взели решение за подялба на имуществото, след което дали и по седем години затвор на свръхемоционалните крадци.

 

197?: Заради нередовните доставки водката била най-ценната стока в Сибир - цената й сред добре платените, но лишени от всякакви забавления дървосекачи достигала десетки рубли бутилката. Затова група бандити решили да откраднат цял товарен влак с алкохол. Организацията им била съвършена - внедрили свои хора на две гари и на самия влак, изсекли няколко километра просека в тайгата и чакали товара с няколко големи камиона. Обирът минал като по учебник. Милицията открила бандитите цели два дни по-късно... натръшкани по релсите, след като се напили с откраднатата водка и замръзнали до смърт.

 

1980: Най-малко доходният банков обир в историята се състоял в Ню Йорк. Въоръжени и маскирани, двамата престъпници изненадали охраната на банката, отнели им пистолетите, след това опразнили джобовете им и взели лъскавите им месингови значки. После бандитите изчезнали, без изобщо да погледнат към касата. Полицията се отказала да ги търси.

 

1986: В едно от казината на Атлантик Сити нахлул въоръжен грабител и под дулото на пистолета принудил касиерката да му даде чувал с 25-центови монети. После той смъкнал чорапа от главата си, отдалечил се на 7-8 метра и седнал да играе на един от покер автоматите в залата. Преди да загуби и половината монети, той бил арестуван.

 

1987: Трима служители от завода за военни самолети на "Макдонъл-Дъглас" в Лонг Бийч, Калифорния, решили да ограбят банка в обедната си почивка и после да се върнат на работа - те правилно разсъдили, че никой няма да търси извършителите в свръхсекретния завод. Престъпниците се подготвили внимателно и осъществили обира по план. Само час по-късно обаче полицаите дошли да ги арестуват на работното им място. Оказало се, че при обира хитреците забравили да свалят от гърдите си пропуските за завода, на които били и снимките, и имената им.

 

1991: Шестима лондончани извършили един от най-големите обири в последно време - отвлекли инкасаторски автомобил с над 12 млн. лири в него. Бандитите откарали плячката си в гората и започнали да умуват как да извадят парите. Накрая решили да прережат стените на бронираната кола с оксижени. Резултатът обаче надминал очакванията им - бусът се запалил и изгорял заедно с 12-те милиона, а трима от бандитите получили тежки обгаряния.

 

1998: Дейвид П., жител на американското градче Провидънс, решил да забогатее по лесния начин. Той причакал бронирания автомобил на местната банка, халосал по главата шофьора и отмъкнал четири чувала с пари. За негов лош късмет се оказало, че те са пълни с монети от по 1 цент, или общо с 3200 долара - горе-долу колкото месечната заплата на Дейвид. На всичкото отгоре чувалите били толкова тежки, че полицаите с лекота го заловили запъхтян и изнемогващ на две пресечки от банката.

 

и-к 7дниспорт

Редактиран от lpa
Link to comment
Сподели другаде

Не знам дали се брои сред престъпленията, но е най-абсурдният съдебен процес:

 

Действието се развива в американският град Шарлот, Нова Каролина. Адвокат си поръчва пури (24 броя). Много рядък вид и много скъпи ( $15 000 кутията). Застрахова ги против кражба и всякакъв вид природни бедствия. За около месец ги изпушва и завежда иск срещу застрахователната компания. Обяснява, че безвъзвратно изгубил имуществото "в серия от малки пожари" и настоява да му бъдат изплатени щетите. Когато му отказват, той намесва и съда. Дори печели делото! Произнасяйки се съдията признава, че искът е маловажен и безсмислен. Въпреки това има полица, която е застраховала пурите против пожар, без да се казва точно какъв пожар не е приемлив. На ищеца са изплатени $15 000.

След като адвокатът осребрява чека, застрахователната компания пуска оплакване в полицията, искайки ареста му. Обвиняват го в причиняването на 24 умишлени пожара. Арестуват го и го осъждат на 24 месеца затвор и $24 00 глоба. :D

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...