Гост Zig Zag Публикувано Юли 7, 2012 Report Share Публикувано Юли 7, 2012 Въпросът е - има ли технология, с която да мога да записвам от цифрова телевизия? От малките дребни дискусии стана ясно, че такава телевизия не може да се прокара на компютър! Другото което познайвам, е че самия доставчик на телевизията дава право да записваш програми, но само които той определи. Тоест, телевизията е кодирана срещу запис! Е това ми дойде в повече и сега питам умните хора тук - има ли въобще някакъв начин да си запишеш туй, що се появява на телевизора? Смешно е да не става! Така както се сваля защитата на дисковете, така трябва да се случва и с телевизията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Юли 8, 2012 Report Share Публикувано Юли 8, 2012 Устройството което използваш за цифровата телевизия(приемник) или по-точно неговият изходен сигнал би трябвало да могат да бъдат прихванати от кепчър карта. Ако имаш телевизионен тунер на компютъра с кадърна програма за управление, хипотетично можеш да гледаш телевизията на компютъра, като едновременно с това можеш и да записваш, ако такава функцията се поддържа от тунера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Юли 8, 2012 Report Share Публикувано Юли 8, 2012 Може ли някакъв пример на ТВ Тунер, който да приема цифрова телевизия? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Юли 10, 2012 Report Share Публикувано Юли 10, 2012 Tи имаш устройство, което преобразува цифровият сигнал в различни видове сигнал, хващаш един от тях и го изпращаш към TV тунер на компютър. Дори не е задължително тунера да може да приема цифров сигнал, устройствата за цифрова телевизия, които идват с кабеларките имат и аналогови изходи за съвместимост със стари телевизори. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Юли 10, 2012 Report Share Публикувано Юли 10, 2012 устройствата за цифрова телевизия, които идват с кабеларките имат и аналогови изходи за съвместимост със стари телевизори. http://i49.tinypic.com/29xvv43.png За съжаление не е така! Устройствата пускат три вида кабели, специално съм ги питал дали пускат такъв като за антена и отговора е категорично - НЕ! Разбрах обаче, че можеш да правиш запис с тези техни устройства, но с лимит 1 час, който трябва да триеш, за да запишеш друг. Ако искаш допълнителни часове се доплаща. Записът вече къде е, на сървър ли е с URL ли е и дали може да се свали - това не зная. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Юли 11, 2012 Report Share Публикувано Юли 11, 2012 Поддържа се композитно видео + стерео аудио. Трябва ти устройство на компютъра, което може да приема сигнала.Кепчърите обикновено го могат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Юли 13, 2012 Report Share Публикувано Юли 13, 2012 Защо се мъчите по сложния начин?! Има си приемници с лан карта и всичко опира до лан настройките и съответната програма за запис - един вид PVR функция! В случая с примера е приемника от аватара ми Dreambox, от който освен, че може да записваш върху хард диска на компютъра си, може и да гледаш всичко което имаш в компютъра си през сат. приеника директно на телевизора си! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Юли 14, 2012 Report Share Публикувано Юли 14, 2012 примера е приемника от аватара ми DreamboxЗащо си мисля, че всяка телевизия борави с точно определен приемник? Или ние можем да си ги подменяме с каквито си поискаме? Новото поколение телевизори имат ли PVR функция да се записва телевизията на компютър или на флашка? Не знам на кое става? Явно никой не е опитвал и затова тук нямаме хора с опит. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Юли 14, 2012 Report Share Публикувано Юли 14, 2012 С този приемник доста време съм гледал програмите на Булсатком и Тотал ТВ (сега веча са под името Сателайт БГ)! И да, има телевизори с PVR функция - ето пример: http://techno-mix.co...sm-led-2201-fhd22"FULL HD LED ТЕЛЕВИЗОР. РЕЗОЛЮЦИЯ 1920 х 1080. ДИГИТАЛЕН ЕФИРЕН ТУНЕР. ВГРАДЕН DivX ПЛЕЪР С БГ-СУБТИТРИ. RECORDER - ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЗАПИС ОТ TV ВЪРХУ USB ИЛИ ВЪНШЕН ДИСК. Технически спецификации:Full HD LED телевизорЕкран: 22"( 56 см.)Ultra slim designРезолюция: Full HD 1920 x 1080Цифров тунер DVB-T (+ аналогов)U-player (USB: JPEG/MPEG2/MPEG4/DivX - БГ Субтитри)Recorder - (Възможност да записва предавания от TV на USB или външен диск)ТелетекстПамет за 1000 програмиВходове: HDMI; USB; COMPONENT; SCART; D-SUB; S-VIDEO; PC Audio3D Comb filter/ De-interlaceHDMI 1.3 with Deep Color - 30/36/48-bitНиска консумация на енергия А и нищо, че е 22" за тази цена Full HD телевизор си е повече от достатъчно!Модела му от 32" е на цена от 549лв. което съвсем не е много: http://techno-mix.co...dsm-led-32-hdmi В случая с приемника от аватара ми е когато нямаш телевизор с такава опция, и искаш да си запсваш, или само да си гледаш на РС-то, или от РС-то да гледаш през приемника на телевизора филмите които имаш в компютъра си! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Август 11, 2012 Report Share Публикувано Август 11, 2012 Оказа се че записването от телевизията е мит! PVR функцията не ни дава възможност да споделяме записът на друг приемник, тоест на компютър например, защото има защита. Може да гледаш само от флашката на твоя си телевизор! Значи остава да записваме аналог от цифрата. Трябва да знам какви изходи трябва да има телевизора, за да отива в S-video или антена без проблем, и дали няма да е кодиран изходния сигнал, както навремето кабеларките слагаха филтри на платените програми, например HBO. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Август 12, 2012 Report Share Публикувано Август 12, 2012 Напротив - PVR функцията си е много добра, но не всеки може да работи с нея Има доста клипчета направени чрез тази функция и качени в ютуб или вибокс,но не е редно да давам линкове (можеш да си ги потърсиш и сам)! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Август 12, 2012 Report Share Публикувано Август 12, 2012 До сега съм чувал да се изкарва компютърния монитор на екрана на телевизор, но да изкарваш телевизора на монитора... не знам. Не съм запознат. Ако ти така го правиш явно снимаш екранът по първобитния начин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Август 12, 2012 Report Share Публикувано Август 12, 2012 До сега съм чувал да се изкарва компютърния монитор на екрана на телевизор, но да изкарваш телевизора на монитора... не знам. Не съм запознат. Ако ти така го правиш явно снимаш екранът по първобитния начин.Та какво ти пречи да записваш компонентно видео и стерео аудио, които имаш като изходи на приемника за цифрова телевизия? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Август 13, 2012 Report Share Публикувано Август 13, 2012 С какво да записвам? Нали това казвам, че цифрова ТВ не може да се свърже с компютър. А пък записващия телевизор прави флашка, която може да се пусне единствено на телевизора! Затова викам, че записването на телевизията е някакъв мит. Ако знаеш начин дай го точно с описание, какъв кабел, какво устройство и връзка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Август 13, 2012 Report Share Публикувано Август 13, 2012 С какво да записвам? Нали това казвам, че цифрова ТВ не може да се свърже с компютър. А пък записващия телевизор прави флашка, която може да се пусне единствено на телевизора! Затова викам, че записването на телевизията е някакъв мит. Ако знаеш начин дай го точно с описание, какъв кабел, какво устройство и връзка.Използваш аналоговият изход за композитно видео на приемника, както и чинч аудиото и с помощта на кепчър карта прихващаш аналоговото видео и го записваш на компютъра. Не е сложно и се опитвам да го обясня от няколко поста.Телевизора какво общо има в цялата тази схема? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост