Jump to content

Приятелите от ЧЕЗ, и новите електромери.


Препоръчан пост

Приятели помагайте, (както пееше Георги Минчев :music: ). Вчера техници от ЧЕЗ подмениха част от електромерите в блока. Аз ги срешнах долу, питах ги какво правят и от лав на лав им казах от кой апартамент съм.Те като са 3-4ма са много нахъсани...,леко селски тарикати. Е, да не ги коря, те не са собственици на фирмата монополист. След това вечерта гледам подменили(явно има закон да са тарирани на 5г. -то и с водомерите е така-и смятам че е правилно) някои от електромерите. Обаче сега се чудя защо само на мен ми сложили някакъв толкова различен.Ще видите от снимката която ще приложа. Той е тип(проверих в нета)-Карат Дигитрон М 02, ето и сайт http://www.carat-ele...&cid=40&spid=27.Изобщо двойнотарифен ли е? Обаче аз си проверявам често и си записвам в тефтер данните на моя електромер-дневна,нощна, точен ли е часовника. Също следя и асансьра и стълбищното осветление защото се съмнявам че някой май крадат. Но на тоя нов електромер не му разбирам как да проверявам. И още по-интересно е защо точно на мен поставиха такъв и то единствен? Дали защото ги бъзнах за големите им заплати? .... Нищо не му разбирам. Нито пък на нета открих . Да се уточним, никога не съм крал ток и няма да крада. Просто питам от любопитство. Все пак на мен ще се отчита ел. енергията.
Link to comment
Сподели другаде

Според мен би трябвало да е двойнотарифен. Между другото, цифровите електромери са голяма набутвация за теб, както ще разбереш. Онези с "камъка" под определена консумация спират да отчитат. Електронните отчитат дори да включиш един светодиод, който да хаби 20мА, което си довежда до по-висока сметка от разни уреди на standby и т.н - капка по капка вир става.

п.п Тарифите отдавна не се сменят с часовник, а сигнал по електрическата мрежа.

Link to comment
Сподели другаде

Да, и аз предполагам че е двойнотарифен. Но не знам как се отчита. Дали някакво копче се натиска. Или просто на дисплея се показват периодично дата,час, дневна, нощна. Което всъщност няма значение. Майната им. Какъв искат да сложат. Колкото си изхабя -толкова ще платя. Те, монополистите искат това, да не се интересуваме от това как и защо. А само да плащаме редовно. И то това което те ни кажат. Как да се бориш?
Link to comment
Сподели другаде

Е, аз го видях монтиран. Никой не дава упътване. А и 100% нямат. Това са оборотни уреди. Има движение. Едни свалят , други слагат.... Ясна е работата.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...