Jump to content

Най-куриозните случки на мондиала


lpa

Препоръчан пост

Странните сцени на терена и извън него забавляваха цял месец феновете

 

Световното първенство в Германия бе обявено за най-доброто на всички времена от шефа на ФИФА Сеп Блатер. Вълнуващи мачове, щастливи фенове, големи купони - целият свят похвали Германия за уникалното събитие.

Вълнуващите моменти обаче не бяха само на терена. На световното имаше случки, които ни караха да не вярваме на очите си. Куриозни сцени имаше на стадионите и извън тях - необичайни ситуации, които направиха удоволствието от световното още по-пълно.

Номерът с бележката на Леман, инцидентът с Бекъм, бойкотът на Того. Това са само част от странните събития на това световно, които забавляваха публиката. Предлагаме селекция от най-куриозните моменти на световното.

 

Инцидентът с Бекъм

В осминафинала срещу Еквадор капитанът на Англия Дейвид Бекъм се раздаваше повече от всеки, но накрая се предаде на жегата. При една смяна, 2 минути след като вкара гола, Бекъм не издържа и повърна директно на терена. На следващия ден английски и немски журналисти отидоха да разгледат местопроизшествието, но дъждът беше измил всичко.

Проклятието на дузпите I

Всеизвестен факт е, че Англия винаги отпада с дузпи на големи първенства. И сега се стигна до подобна ситуация - четвъртфиналът срещу Португалия трябваше да бъде решен от 11-метрови наказателни удари. Този път англичаните наистина повярваха, че могат да се справят. Какво стана? Естествено, че англичаните отпаднаха.

Проклятието на дузпите II

Ако съдбата на англичаните беше лоша, то тази на швейцарците бе просто трагична. Те играха осминафинал с Украйна. Резултатът бе 0:0 след 90 минути игра, задържа се така и след продълженията. Дузпи! Украинците биха 3:0 - пропуските на швейцарците бяха 3 от 3.

Светкавично завръщане и светкавично изгонване

Радостта и мъката винаги идват една след друга. Това разбра и английската звезда Уейн Руни. Първо се върна, след като се възстанови светкавично от контузията си - само за 47 дни. После обаче последва горчивото изгонване - в 59-ата минута на мача с Португалия той настъпи Карвало там, където мъжете ги боли най-много - и получи червен картон.

Номерът с бележката на Леман

В четвъртфинала Германия - Аржентина имаше легендарна сцена. Преди дузпите вратарят на Германия Йенс Леман посегна към чорапа си и извади оттам бележка, в която се зачете. Беше си приготвил пищов! Той явно помогна - Леман спаси 2 дузпи.

Проблеми с паркирането

Пак тези англичани. Двама гости от Острова бяха избрали Кьолн за свое седалище на световното. Като паркирали, те написали на лист името на улицата. Полицаите били много изненадани от написаното - "Задънена улица". В Кьолн има доста такива. Полицаите обаче все пак успяха да помогнат.

Завинаги №1

Оливер Кан може и да беше резерва на световното, но показа, че в сърцата на феновете завинаги ще остане №1. Един от тях пропътува 500 километра, за да вземе автограф от своя идол - с колело!

Играчи като стюарди

Не бе лека задача да се грижиш за сигурността на световното. На мача Бразилия - Хърватия фен нокаутира стюард и нахлу на терена. Останалите стюарди бяха безсилни. В ролята на такъв влезе хърватският нападател Дадо Пършо. Той хвана фена и го изведе от терена. За благодарност фенът го настъпи по обувката.

Три са малко, два са много

На мача Хърватия - Австралия се случи един от най-куриозните моменти на световното. Съдията Греъм Пол изобщо не пестеше жълтите картони - хърватинът Йосип Шимунич получи цели 3! И едва след третия му показа червен картон. След този гаф Пол постави край на кариерата си.

Девет срещу девет

Рекорд бе поставен на мача Португалия - Холандия (1:0). Руският рефер Валентин Иванов показа 4 жълт-червени картона, накрая в двата отбора останаха по 9 играчи.

Който стреля бързо, напуска

Играят Гана срещу Чехия - дузпа! Асамиа Гиян ще стреля. Той обаче прибързва и реферът Орасио Елисондо е безкомпромисен - жълт-червен картон! Не помагат дори молбите на чешкия вратар Петер Чех.

Сгрешеният голмайстор

Осминафиналът Аржентина - Мексико. Първият гол е в 9-ата минута - след корнер Харед Борхети вкарва топката в своята врата и целият свят го вижда. Само ФИФА - не. Голът е записан на аржентинеца Ернан Креспо.

Тогоанският хаос

Никой отбор не бе обзет от такъв хаос като Того. Треньорът напуска, после се връща, после пак напуска, после играчите стачкуват. На всичко отгоре играчите на Того не чуха химна си в мача с Република Корея - организаторите пуснаха два пъти корейския химн.

 

7дниспорт

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...