Jump to content

Проблеми с драйвърите на NVIDIA за Линукс и Уиндоус


Препоръчан пост

Здравейте. Извинявам се ако не пиша в правилния раздел.

Проблемите са на лаптоп MSI - MS163A със следните характеристики: Intel Core 2 Duo 2,2 Ghz, RAM 3 GB, NVIDIA GeForce 8600M GT. До версия 270.61 на драйвърите всичко е наред, но след това се случва следното:

При Уиндоус 7, Аеро интерфейса не работи. Излиза грешка, че не се поддържа от драйвъра.

При Убунту: Ако при инсталацията избера да се изтеглят всички обновявания ОС не тръгва в графичен режим а само в текстов. Ако я инсталирам без обновявания, но после включа допълнителните драйвъри или пропусна да махна обновлението им проблема е същия - не тръгва.

При Федора пак е така, но там разбрах как да върна Nouveau драйвъра от recovery mode.

Изпробвах и 2 дистрибуции за медия център, а именно XBMCbuntu и Sabayon. Първата работи добре, като сама си инсталира драйвърите на NVIDIA. Втората както и при горе изброените - тръгва само в текстов режим.

Може ли да ми обясните как да реша тези проблеми ако има някакъв начин, защото все пак стандартните драйвъри някой път имат проблем с графиките? Опитах при Федора да инсталирам стара версия на драйвъра, но не успях.

Link to comment
Сподели другаде

Предполагам трябва да избереш в BIOS за графиката discrete, защото по подразбиране там се ползва switchable или нещо подобно като название - поиграй си с опциите за графичния адаптер в самия BIOS. Аз не съм имал проблеми с драйвърите от последните версии в gentoo x64 на Acer Aspire 5745G с видео nVidia GT 330M, Gnome 3.2 (3.4 за някои пакети, защото ползвам тестовия канал). Успех!
Link to comment
Сподели другаде

Там е работата, че лаптопа е с AmiBIOS и има много малко опции и няма тази настройка. Единствените настройки за графичния адаптер са за честотата на процесора, друго няма.
Link to comment
Сподели другаде

Обнових BIOS-а, появи се само 1 нова настройка - нещо от сорта на WakeUp.... Как да сложа стара версия на драйвър при Линукс? Мъчих се на Федора, но постоянно ми даваше грешки относно Level, че не е изтрит NOUVEAU драйвъра и куп други.
Link to comment
Сподели другаде

Свали си от официалния сайт на Nvidia инсталатора и следвай инструкциите - пробвай последователно версиите назад, докато се получи. И забрани в модулите да се зарежда nouveau, но мисля, че самият инсталатор го изключваше - поне така беше преди години, когато си играх с Убунту.
Link to comment
Сподели другаде

Аз бих сложил gentoo, че тия дистрота всичко-в-едно (визирам Убунту) са ми противни и сами решават какво да инсталират. Недостатък е продължителното компилиране до работеща графична среда и повече четене, но всичко след това е стабилно и по твой вкус настроено. Ще дам рамо, ако се навиеш да сложиш gentoo. Поздрави.
Link to comment
Сподели другаде

Първо сваляш имидж за твоята архитектура: http://distfiles.gen...al-20120306.iso ,

печеш на диск или флашка и буутваш, появява се конзолата с промпта и оттам нататък взимаш "червеното" хапче :newpaper: , демек започваш оттук - http://www.gentoo.or...andbook-x86.xml . Ако нямаш подръка друг компютър, не е страшно - може да се ползва текстов браузър (като links2) по време на инсталация за ровене из документацията от предния линк. Основно се слага базовата система с компилирано ядро по твой вкус, някои модули (драйвъри по M$-ски) и основни програми, за да се приключи с настроен grub за буутване на ОС, евентуално и с бозата редом до линукс. Няма да имаш графична среда след първия рестарт, а ще се работи в конзола, слагаш драйвърите за видеото, графичния сървър и след което се насочваш към графична среда по избор - Гном, КДЕ, xfce или каквото душа ти иска. Насреща съм за всякаква помощ - не се плаши от труда, който изисква първоначално инсталацията на gentoo, защото след това ще ти се отблагодари с незаменима стабилност и прекроена по твой вкус система. Успех!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...