Jump to content

Препоръчан пост

Странен мъж с кодово име “Пациент № 0” бил поставен на специална апаратура

 

Болшевишкият вожд изпаднал в дълбока кома заради болестта на мозъка си

 

Фантастични слухове са плъзнали из Москва - в руската столица упорито се говори за най-ревниво пазената тайна в държавата. А тя е, че в Централната кремълска болница, под кодовото название "Пациент № 0", е настанен самият Владимир Илич Улянов - Ленин. Според невероятната версия, вождът на пролетарската революция не е умрял напълно, а е изпаднал в дълбока кома и е останал в нея вече 82 години. Ленин през цялото време бил под наблюдение на водещи биолози, анатоми и медици, които трябвало да отнесат тайната в гроба. Състоянието на Ленин, откъдето и да го погледнеш, представлявало медицински феномен.

Повечето хора, след като узнавали, че има възможност Ленин да е жив, приемали това за поредния налудничав слух. Това продължило да един пролетен ден, когато се случило нещо необичайно.

Един от сътрудниците на Централната кремълска болница, който засега не желае да обяви името и длъжността си, предал в "Експрес газета" сензационна фотография. Екипът на изданието бил потресен. Не е нужно човек непременно да е руснак или болшевик, за да разпознае на снимката човек, който прилича като две капки вода на Владимир Илич Ленин. Тялото лежи в същата поза както в мавзолея на Червения площад. Само че не е в саркофаг, а на специален креват, с включени системи за поддържане на живота.

 

Според източници от изданието, наивно е да се предполага, че някои се опитва да съживи мумията на пролетарския вожд от мавзолея. Това наистина би било невероятно.

Също така невъзможно е да се допусне, че на снимката е запечатан момент от процедурите по поддръжка на балсамираното тяло на Ленин. Най-силното доказателство в тази посока, че поддръжката на мумията се свежда до киснене на препарирания Ленин в специални химични разтвори И за тази цел съвсем не са нужни апарати за изкуствено дишане, сърдечни стимулатори и датчици, които регистрират параметрите на организма.

Нямало никакво съмнение - ако това на снимката е Владимир Илич Ленин, то той безспорно е жив и в кома. Въпросният сътрудник на Централната кремълска болница попаднал на фотографията случайно. Също така той не знае в коя част на елитното здравно заведение е настанен супер тайният "Пациент № 0". Известно е обаче, че тъй наречената Кремълска болница е близо до покоите не президента на Русия и има свръхсекретни помещения, достъпът до които е силно ограничен. Впрочем, от дълго време бродят слуховете, че в мавзолея не е истинския Ленин, а негов двойник или манекен. И ето сега за първи път се появява доказателство в полза на тези слухове - изтеклата информация и фотографията на живия Ленин сред съвременна медицинска апаратура.

 

Това обяснява някои неща. Например, излишната свръх секретност, която обкръжава мавзолея, въпреки нелепостта му в крайна сметка. Или фактът, че непрекъснато се отхвърля възможността тялото на Ленин да бъде погребано все пак. Просто такъв вариант ще наложи да бъде организирана още по-голяма мистификация, отколкото съхранението и криенето на живия вожд на пролетарската революция.

"Все пак не вярвам, че е възможно Ленин да е жив", казва физиологът и доктор на медицинските науки Вадим Евсеев. Според него, обаче, теоретически такава възможност не е изключена. Например, има данни за някакъв ирландец под името Питър О' Стайк, който се намирал в състояние на кома 81 години и три дни. Наистина в книгата на рекордите Гинес първото място държи Елен Еспозито от Флорида, която прекарала в кома 37 години и три дни. Тя починала през 1978 година, без да дойде в съзнание. Също така трябва да се уточни, че комата напомня летаргичен сън, а човекът, изпаднал в такова състояние, почти не старее. В този смисъл вида на Ленин от снимката е напълно обясним.

Всяка голяма държава има своите изключително ревниво пазени тайни, които са известни на съвсем ограничен кръг посветени, казва Сергей Топтун, специалист по анормални явления от едноименния московски институт. Тези тайни обаче през определен период от време започват да шестват сред народа във вид на слухове.

Например в Съединените щати упорито разказват за прочутата и тайна "зелена стая" в Белия дом. В нея се пазят мумии на пришълци от други планети, които катастрофирали с летяща чиния през 1947 година в щата Ню Мексико. Във въпросната "зелена стая" водят всеки новоизбран президент на Съединените щати и това е нещо като посвещаване в тайната. След това президентите са длъжни да я пазят до гроб.

 

В Русия подобен е слухът за отрязаната глава на цар Никола Втори. Според мълвата тя и до днес се пази в разтвор от спирт и химикали в стъкленица в Кремъл. Разбира се слухът за живя Ленин удря всички в земята, включително и този за "зелената стая" и главата на царя.

Факт е, че в цялата работа около смъртта на Ленин има нещо мътно. Отделна история са неизяснените въпроси около намесата на Йосиф Сталин в ускоряване на кончината на болния вожд на Октомврийската революция. Също така, съмнения буди и скоростното построяване на Мавзолея в най-големите студове през януари 1924 година. В Русия и до ден днешен се пазят тъй наречените "Ленински архиви", които са закрити за учените, включително и за експерти от световна величина, казва историкът Аркадий Йофе. Според него, няма да е учудващо, ако все пак някога на бял свят излязат документи за таен и неизвестен за широката публика живот на Ленин.

От медицинска гледна точка напълно възможно е болестта на мозъка на пролетарския вожд да предизвика такава продължителна кома. За заболяването също се носят всевъзможни версии. Една от тях е, че лидерът на болшевиките е страдал от епилепсия. Негови съвременници от детството му в спомени и писма свидетелстват, че малкия Вова Улянов е бил изключително противно и истерично дете, което често получавало припадъци, ако възрастните не са съгласни с него.

В по-късни години се появява слухът, че при пътуванията си из Европа Ленин се е заразил със сифилис от проститутка и във финалната фаза на болестта е получил тежки увреждания на мозъка.

 

Според някои източници, след като разбрал, че Ленин не е умрял, а изпаднал в кома, Сталин е взел решение да бъде построен мавзолея и така да бъде хвърлен прах в очите на обезумелите от революцията и беднотията руснаци. В саркофага била поставена восъчна фигура, на която посетителите да се кланят. Истинският вожд бил настанен в секретната стая.

Изобщо слуховете са напълно подходящи за личността на болшевишкия вожд. И до ден днешен не е изяснено дали той е германски шпионин, който е трябвало да унищожи Русия и така тя да бъде извадена от Първата световна война и обезличена като сила. Тези въпроси едва ли ще намерят отговор, както между впрочем и слухът, че пролетарския водач лежи в кома в Кремълската болница. Историците рядко са склонни да търсят обяснение на загадъчните явления.

 

www.monitor.bg

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...