Jump to content

Има ли мъдри хора да разяснят какво точно е това споразумение АСТА ?


Препоръчан пост

-или там как се казваше..., сега престъпник ли съм щом не плащам на някой холивудски богаташ ако изгледам в нета филма му без пари(всъщност 20 за интернет ми е почти непосилно)-а ако не е хубав филма? Например аз не харесах новата банда на Джагър "SuperHeavy". А и да ми беше харесал албума - най много да го чуя още 3-4 пъти. Е , как да дам 30 -40 лв?

Хубаво, ще се откажа от интернет, телевизия,...-да не вземат да искат и пари за това че се разхождам по улиците? Нещо като лична винетка :juggle: .

Какво Ви е мнението? И, какво ще стане? Ще може ли пак да се тегли и сийдва? Ще го плащаме ли? А, ако не искам докато ползвам интернет да ме зомбират с реклами?

Link to comment
Сподели другаде

Може да не се плаща, но 100% ще се затегнат мерките, много от сайтовете за свободен данлоуд на MP3ки примерно може да ги спрат...

И аз не съм съгласен с тези закони, макар че ги разбирам до някъде...

Link to comment
Сподели другаде

Те (капиталистите) не ме разбиран изобщо. Що Аз тях? със 220 Еуро да живеят те. Все пак си мисля че ние (истинските бедни Обикновенни хора) сме ощетените.... Не Бил Гейтс, Кийт Ричардс или там който и да е Уди Алън...
Link to comment
Сподели другаде

Споко! Няма да се свърши света. Преди време затвориха някои торент сайтове, но се появиха други. Има една поговорка: "Където е текло, пак ще тече". По скоро се вдига шумотевица.
Link to comment
Сподели другаде

Лошото е, че безплатен софтуер какъвто е Линкус ще бъде един вид незаконен?!

Цитата е от друг форум и за това сьм изтрил потребителските имена:

 

Незнам вероятно греша за някои неща, но в цялата работа дали няма да се извлече нещо хубаво - дали няма да се увеличи броя на преминалите към Линукс? :) :)

 

Няма. Защото ако се приеме ACTA, Линукс и на практика целия свободен софтуер става извън закона.

Цитат от http://www.webcafe.b..._SOPA_PIPA_ACTA

- Софтуер, който може да чете съдържание, "заключено" с цел защита на авторски права, автоматично става незаконен. (Дори ако е използван само за четене на законно придобито съдържание.) Също така незаконно става разкриването на файлови формати, методи на "заключване" (шифроване, обфускиране и т.н.), и други подобни.

 

Отново, искам да наблегна на нещо, което вече споменах.

Притеснително е че по медиите а и из Интернет, ACTA се свързва най-вече със свалянето на филми и музика, а всъщност обхваща много повече сфери от нашия живот.

И не само това.

Меко казано притеснителното е че, по подразбиране ВСИЧКИ ще сме виновни, и ще трябва да доказваме невинността си.

Да, това не е формулирано директно, но на практика крайния резултат от текстовете ще е такъв.

Цитат от http://blog.peio.org/?p=7622:

ЕК твърди, че пътниците не подлежат на проверки, ако:

 

продуктите, с които разполагат (как се е установило, че разполагат с определени продукти?) са с

ненарушени права (как се е установили правата им?) и не са с

търговска цел (как е известна целта?) или пък

лицата не са част от мащабна мрежа за незаконен трафик на стоки (знае ли се кой към каква мрежа принадлежи?)

Т.е. първо подлежиш на клизма, а след това - доказваш че си невинен.

Този цитат е част от една по-дълга статия, в която пише за друга статия, от "Дневник". В "Дневник" били "развенчали" някои митове за ACTA...

Ако не беше зловещо, щеше да е забавно как нещата написани от "Дневник" са точна противоположност на истината!

Също е доста притеснителна и частта за "генеричните" лекарства, която (пак - доколкото разбирам) ще забрани ДОСТА лекарства, и ще повиши цените с пъти.

Примерно, няма да можете да си купите "Ацетизал" за 50ст. от аптеката, а ще трябва да си купите по-скъпия "Аспирин", на BAYER (което като съдържание е същото лекарство).

Ако греша с примера си, някой да ме поправи.

Просто не виждам как обикновения човек би спечелил от всичко това.

Дори да ползва изцяло легален софтуер, музика и филми, потребителя ПАК ще е виновен по подразбиране и ще трябва да доказва невинността си.

И пак ще трябва да си купува по-скъпи лекарства и какво ли още не.

Не съм някакъв "капацитет" по въпросите, касаещи ACTA - просто за някои неща трябва капчица здрав разум, и човек вижда колко абсурдни са.

Защото е СИГУРНО че с ACTA ще се злоупотребява. ACTA ще даде още повече власт на тези, които вече имат власт.

Към последния ред от цитата: Кой им даде тая власт - не е ли точно този който ги постави там, за да му служат, а не да правят обратното, като изпълняват изискванията на европа и света, а не на тоя, който ги постави там т.е. Народа?! Кога ще започнат да изпълняват службите си, а именно да служат на народа? Едва ли ще го разберат това до като не бъде отмахната алчността им!!!

Но се съмнявам да се постигне успех с тяхната промяна, защото съвестта им вече е почти прегоряла!

И защо ли - ами защото в сърцата си нямат страх от Бога! Собственици били и трябвало да им се плаща?! Лъжци са защото е писано: "Господна е земята и все що има в нея!" - Как така е тяхно и искат пари за него?! Не знаят ли, че не биха могли да го изобретят, създадат и т.н. ако не им е дадено от Горе?!?!?! Всичко на този свят е дадено на човеците и както един има право да го ползва, така и всички останали имат абсолютно същото право, без един друг да се лишават от ползването на всичко дадено в тоя свят! Точно за това ги очаква именно тях "Съд - в който Бог ще ги съди" защото са закононарушители на Закона дадено от Бога на Правда, която е от Истината - а това е Вечен закон!!! Според който закон на Правда дадено от Бога всички човешки закони са незаконни!!! Така, че те ще отговарят за себе си пред Бога за всичките си дела!!! Нека ние да не ги съдим защото има кой да ги съди, и то ще е много скоро!

Link to comment
Сподели другаде

Преди 89г. как беше? Забраняваха всичко западно. А аз имах 2 кашона от телевизори с касетки, имах щатски плочи, шиех си на дънките "панака" емблема Райфъл, боядисвах си със блажна боя маратонките "тренинг",и носех дълга коса...., -та тогава каквото съм гледал като концерти и филми, или слушал като музика ми е най-сладко. И най-с кеф. А сега влезна в торента..., и няма кво да изтегля.... Няма нещо да ме впечатли от към музика, рядко има филми(ама много рядко), косата постригах..., нещо и на алкохол не нося като преди... Та, както и да е! Нищо няма да могат да спрят. И софтуеър и филми и музика.... -пак ще се гледат без пари. Хората намират на всичко цаката. Закон на природата. Нима не е справедливо? Та, ние като сме бедни да не живеем? Е тея с многото пари кефят ли им се? Да не се окаже че с 2лв. може да си по-щастлив от нахаканото "бизнесменче". Или шефче? Да му правят ветър! Аре, не вярвам нещо да могат да променят! Свободата идва! ...от Япония с валяк. :love1:
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...