Jump to content

Пазете се от измамата “сделка от разстояние” от Виваком


2-4

Препоръчан пост

Внимание, пазете се от измамата “сделка от разстояние” от Виваком

 

 

Искам да ви информирам за нагла измама на Виваком наречена “сделка от разстояние”. С две думи - служители на Виваком звънят по телефона и предлагат някакъв тарифен план за домашен телефон, отказва им се, звънят пак, пак им се отказва. После идват на място и се опитват да ви дадат подарък телефон. Това, че сте отказали да вземете каквото и да е и дори не сте се срещнали с тях обаче за Виваком не означава нищо. Те са решили да сключат 2 годишен договор по избран от тях план без ваше знание и съгласие и дори не искат да приемат жалба за случилото се. Успяваме да пуснем писмена жалба в магазина на МОЛ - София на Стамболийски. Служителите на Виваком имат изключително нагло поведение и дори не искат да приемат писмена жалба. Както и да е, успяваме да пуснем, като веднага пуснахме жалба и до КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. Минава почти месец и най-сетне от Виваком се получава писмо кой знае защо с закъснение 10 дни след пощенското клеймо, в което пише, “тъй като имате сключен договор....” - супер нагло, как изобщо е възможно да имат наглостта да си помислят, че след като не си се съгласил нито устно, нито писмено за каквото и да било ще ти натресат 2 годишен договор!!!! Нямам думи!

 

Искам да изкажа специални благодарности на КЗП http://www.kzp.bg/ КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, защото без тяхна помощ при изключително наглото и неморално поведение на служителите на Виваком съм убедена, че нямаше да има развите в наша полза, макар очевидно правото да е на наша страна.

 

Също искам да попитам има ли начин да се пусне групов иск, тъй като много хора са потърпевши от тази практика и Виваком да бъдат осъдени, както и защо да не им се отнеме правато да предлагат такива услуги, след като очевидно нямат необходимите морални качества?

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...