Jump to content

Имам проблем с RAM паметта

Препоръчан пост

Здаравейте :), имам проблем с RAM паметта. Като играя няква игра мого ми натуварва играта и като слушам музика забива :punish: .. Какво трябва да правя..?! Моля помогнете ми
Сподели другаде

Не си предоставил абсолютно никаква информация на практика. Нито знаем точно какво е натоварването, нито знаем каква е операционната система, нито знаем какви са хардуерните компоненти, нито знаем какви са температурите и напреженията и т.н.

Ако искаш адекватна помощ, опиши проблема подробно и дай максимално пълна информация за компютъра.

Сподели другаде

Значи преди 1 месец смених видеокартата. Предишната ми беше MSI GeForce 7 NX7300GT-TD256EH сегашния ми е AMD Radeon HD 6450 1GB преди нямаше никакви проблеми всичко беше окей, преди 3 дена почна да се натоварва когато пускам Counter strike или 2-3 програми. И като слушам музика ми задава няква много дразнящ звук и прекусва звука. :)

Операционна система: Windows XP Professional SP3

Intel® Pentium® Dual CPU E2160 @ 1.80GHz 1.79ГХц

1.00 GHz RAM

Temperatures

Motherboard 46 °C (115 °F)

CPU 38 °C (100 °F)

CPU #1 / Core #1 53 °C (127 °F)

CPU #1 / Core #2 47 °C (117 °F)

Hitachi HDS721050CLA362 36 °C (97 °F)

http://alfa.kachi-snimka.info/images/viu1325624674c.JPGhttp://alfa.kachi-snimka.info/images/jdv1325624745p.JPG

Напреженията

CPU Core 1.38 V

+3.3 V 3.25 V

+5 V 5.20 V

+12 V 12.25 V

+5 V Standby 4.92 V

http://alfa.kachi-snimka.info/images/cqs1325624563b.JPG

Сподели другаде

При какви условия са отчетени тези стойности - по време на натоварване на системата или в състояние на покой? Температурата на видеокартата е нормална. ATI Radeon HD 6450 е топла карта и е напълно нормално да има такава работна температура.
Сподели другаде

Температурата на видеокартата е нормална. ATI Radeon HD 6450 е топла карта и е напълно нормално да има такава работна температура.

При мен не скача над 50 градуса за това ми се стори висока.

http://prikachi.com/images/443/4225443m.png

Сподели другаде

Щом измерването е извършено по време на натоварване на системата, то бих казал, че стойностите на температурите и захранващите напрежения са нормални.

Направете следното:

Изтеглете Process Explorer.

• Запазете файла на Вашия десктоп.
  • Разархивирайте файловете в директория по Ваше желание.
  • Стартирайте procexp.exe.
  • Направете снимка на активните процеси по време на натоварване на системата.

След това направете следното:

• Таб View -> System Information -> Таб Memory.
  • Направете снимка на въпросния прозорец.

Моля, прикачете двете изображения към следващия Ви коментар.

При мен не скача над 50 градуса за това ми се стори висока.

За същата видеокарта ли става въпрос?

Сподели другаде

Не, моята е 5770.

Картите от тази серия на ATI работят при доста по-ниски температури, в сравнение с картите от сериите ATI Radeon HD 4000 и ATI Radeon HD 6000. Но нека не излизаме извън същината на темата.

Сподели другаде

От второто изображение става ясно, че количеството RAM-памет, използвано в момента, е твърде голямо и доближава физическия максимум. Стойностите на Commit Charge са също притеснителни. Commit Charge представлява съвкупността от количеството RAM-памет, инсталирана на дадена система, и размера на pagefile.sys. Повече информация може да намерите в тази тема.

Според мен това е обяснението за проблемите, свързани с производителността на системата.

Направете следното:

• Меню Start -> Run -> Въведете sysdm.cpl -> Натиснете Enter.
  • Таб Advanced -> Натиснете бутона Setting, намиращ се в раздел Performance.
  • Таб Advanced -> Натиснете бутона Change.

Направете снимка на новопоявилия се прозорец и я прикачете към следващия Ви коментар.

Сподели другаде