Jump to content

Пиете ли уиски. Кое ви е любимото ?


Dennis

Препоръчан пост

Ха сега да видим, пиете ли уиски, ако отговора е да, тогава каква марка пиете, с какво разреждате (ако разреждате де). Споделете маниерите си при пиене на уиски.
Link to comment
Сподели другаде

Не съм много пияч, но за марка-имах една колежка живяла във Франция и все се бъзикахме че ще пием Чивъс Регал. Май тя го харесваше. Така и не пихме... Но Мисля че е яка марка.
Link to comment
Сподели другаде

Уискито е едно от любимите ми питиета. Най-често му се наслаждавам вечер след 22 часа със специална чаша, разредено с 2-3 ледчета.

По принцип не съм голям пияч и не пия всяка вечер, а също така не пия и големи количества (по около 50-100 грама веднъж в седмицата). По тази причина харесвам да пия (уж) по-качествени марки. Любимите ми са Glenfiddich 18-годишно, Jack Daniels, Johny Walker 12 годишно, Balvenie 12 годишно, Aberfeldy 12 годишно и други подобни снобски питиета :)

 

Автора също може да сподели какво пие ;)

Link to comment
Сподели другаде

Подкрепям мнението на Tragedy. Обожавам уиски и това е любимото ми питие. Пия го разредено, с две, максимум три ледчета. Като любими марки може би е редно да спомена Jonny Walker Black Label - 12-годишно, Jameson - 12-годишно, Jack Daniels. Наскоро имах възможността да се наслаждавам на Dimples - 15-годишно и пожелавам на всеки любител да изживее подобно удоволствие.
Link to comment
Сподели другаде

Преди няколко месеца не можех да направя разлика между водка и джин :) Но от както започнах работа (като барман-сервитьор) вече съм с претенции... По принцип пия Jim Beam харесва ми мекият му вкус. Но когато има по специален повод Jonny Walker Gold Label или Chivas Regal. Да се възползвам от темата ще ви попитам и аз нещо: Има ли значение за вас какво е уискито - шотландско, ирландско, дестилация и т.н.
Link to comment
Сподели другаде

Нали Ти си барман, Ти трябва да ни обясниш. :magician:

 

Аз не правя разлика дали е ирландско, шотландско, американско и т.н., За мен има само 2 вида уиски - хубаво и лошо. Но някои клиенти като дойдат си поръчват ирландско или шотландско, а дори не знаят защо го поръчват, не правят разлика. А се правят на богаташи - може би са чули от някои, някъде... абе смешна работа. За това ви питам! А ако държиш мога да ти обясня каква е разликата :kissed1:

Link to comment
Сподели другаде

Основната разлика, поне по мое мнение, между двата вида уиски е плътността на вкуса. Ирландското уиски е по-леко от шотландското. Доколкото си спомням, основната причина за това е процеса на дестилация. При ирландското уиски има три фази, докато при шотландското те са две на брой. Има и други разлика в процеса на производство, но не съм толкова добре запознат с тях.

 

Редки случаи са тези потребители, които поръчват дадена марка уиски, защото знаят каква е разликата между нея и останалите. Мнозинството се осланя на общоприетите стереотипи.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...