Jump to content

Унищожиха враг номер едно на Москва


Препоръчан пост

В Ингушетия в нощта срещу понеделник бе унищожен един от лидерите на чеченските терористи Шамил Басаев, предаде РИА Новости.

 

„Тази нощ в Ингушетия бе проведена спецоперация, за чиято подготовка докладвах по-рано, в резултат на която беше унищожен Шамил Басаев, а също и редица бандити, които са осъществявали подготовка на терористични актове в Ингушетия“ - доложи на президента на Русия директорът на Федералната служба за сигурност Николай Патрушев.

 

„Това мероприятие стана възможно благодарение на факта, че бяха създадени оперативни позиции извън граница, преди всичко в тези страни, в които се е произвеждало оръжие, а впоследствие се е доставяло в Русия за извършване на терористични актове" – добави шефът на службата за сигурност.

 

Когато е бил убит, Басаев се е намирал в една от колите, съпровождащи камион с взрив, подготвен от терористите за голям терористичен акт на територията на републиката, съобщи за РИА Новости източник от силовите структури на Ингушетия.

 

„Силата на взрива беше такава, че от камиона останаха само парченца. Леките коли, в които са пътували терористите, са идентифицирани като „Жигули“, добавя източникът.

 

Владимир Путин нарече унищожението на един от главните чеченски терористи „заслужено възмездие“ за терористите и поръча участниците в спецоперацията да бъдат наградени.

 

Президентът Путин каза, че това е заслужено възмездие за терористите заради децата, загинали в Беслан, за Буденовск, за всичките терористични актове, които те са направили в Москва и в други райони на Русия, включително Ингушетия и Чеченската република.

 

Информация:dnes.bg

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...