Jump to content

Разполагате ли с фотоапарат и какъв тип/модел е той?


Tragedy

Ползвате ли фотоапарат и какъв модел?  

17 потребители са гласували

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Препоръчан пост

В днешно време почти всеки разполага с фотоапарат, защото е повече от удоволствие да запечатваме приятни мигове, хубави гледки или интересни неща, които сме видели. По тази причина създадох и тази тема-анкета, за да може всеки да сподели с какъв фотоапарат разполага и да каже на останалите потребители защо се е спрял на този тип/модел.

 

Като създател на темата започвам първи. Аз съм горд собственик на DSLR Nikon D40X от вече 3 години. Спрях се на марката Nikon поради две причини. Първата е, че е една от най-разпространените марки от този тип (DSLR) фотоапарати, имат множество обективи и аналози на официалните обективи. Другата причина е, че бях прочел, че са доста издръжливи, което се оказа изключително точно в моя случай. Мога да споделя, че не съм особено внимателен към вещите си и съм оставял фотоапарата да бъде напръскан с доста солена морска вода неведнъж, редовно го оставям на пясъка с часове, в кал и всякакви други неблагоприятни повърхности и досега не съм имал проблеми, освен един малък проблем със затвора, който оправих с подръчни материали (кухненски нож и машинно масло :) )

 

Имам два обектива - един VR 18-200 на Nikkor, който ползвам през повечето време, защото е универсален и достатъчно добър; имам и един Nikkor 50 1.4, който използвам при слаба светлина или когато си играя с блендата.

 

Дотук съм направил над 43 000 снимки и продължавам да снимам.

 

Ваш ред е ;)

Link to comment
Сподели другаде

За разлика от колегата Tragedy, имам фотоапарат "тип сапунерка" Sony DSC-S40. Доволен съм от него, вече 5-та година го ползвам (да чукна на дърво). Малко или много е купен по случай раждането на синът ми - почти не познавам човек, който да си е купил фотоапарат (поне първия) по друга причина. Също си мечтая за DSLR, но за сега не са финанси. Но определено ще бъде Nikon.

Защо Sony? Защото съм чел, че обективите Carl Zeiss Vario -Tessar са едни от най-добрите. И второ, това беше единствения фотоапарат на пазара, който можеше да се намери, произведен в Japan. :wink1: Дори си спомням, че първия път когато посетих магазина, продавача ме предупреди, че щял да излиза нов модел и нека да почакам. Изчаках седмица-две, и когато получиха новия модел, вече беше произведен в China. :angry: И така взех японския.

Link to comment
Сподели другаде

http://www.steves-digicams.com/thumbnails/canon_sx120.jpg

 

 

Моя е Canon PowerShot SX120 IS.

Имах голямо желание за апарат и ограничени средства.

Сведох избора си до два три модела, отидох със собствена карта памет в магазина направих малко снимки, после на спокойствие в блиското кафе ги прегредах и най-ми допаднаха снимките от Канона. Освен това с малко базикане може да снима в RAW, но не мие останало време да пробвам.

Link to comment
Сподели другаде

Спам

 

А, крайно време бе да го сменя :). Карах(м) с миналия от години. То това сегашното е просто промяна на началния... Запазих f-то :) !

 

Не толкова спам:

Аз в момента почти само в RAW снимам, а софтуера за трика си ми стои на картата памет и фотоапарата автоматично го бутва вече :) . Това не променя желанието ми за DSLR sony a77 :P .

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте! Аз имам Pentax k-r от няколко месеца. Защо се спрях на пентакс ами, защото последните модели станаха доста на добро ниво и качеството е доволно и снимките също. Аз обичам да снимам птици доста често и се налага понякога да използвам високо исо до 1600, което голям проблем ако не се кропва снимката :). Имам обектив сигма 70 - 300мм апо дг, който е почти през цялото време закачен, китовия на пентакс и един стар ръчнофокусен обектив пентакс м50 2.0, който го слагам за портрети чат пат :).
Link to comment
Сподели другаде

Аз си снимам с фотоапарата на телефона 3,2 МРх. Някога във времето напред, ако имам възможност, ще си купя нещо по-яко но и непретенциозно...
Link to comment
Сподели другаде

  • 11 months later...
  • 2 weeks later...

Аз имам от скоро Сони 12 мегапиксела и съм доволна от него, малко трудно свикнах с функциите му, понеже първият ми апарат беше Олимпус, от който бях много повече от доволна, но модела остаря,екстрите също и го подарих на майка ми.

не мога да живея без фотоапарата си

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...