vboyadzhiev60 Публикувано Август 15, 2012 Report Share Публикувано Август 15, 2012 Здравейте, имам един въпрос! Тук в ръководството прочетох, че не е добра идеята на компютъра да се инсталират две програми едновременно с резидентна защита! Аз ползвам програмите Microsoft security essentials и Malwarebytes - Anti malware, и двете със защита в реално време! За последната видях, че автора на ръководството за поддръжка на Windows е дал отлични отзиви! Въпросът ми е да продължа ли да ги ползвам и двете едновременно или да премахна едната от тях за да не се получат забивки в системата? Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 15, 2012 Author Report Share Публикувано Август 15, 2012 Споменал съм и че Malwarebytes Anti-Malware е чудесно допълнение към всяка антивирусна програма. Т.е. тя е проектирана да допълва антивирусните, а не да си пречи с тях. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vboyadzhiev60 Публикувано Август 15, 2012 Report Share Публикувано Август 15, 2012 Благодаря Ви!))))))))) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Fitty Публикувано Август 16, 2012 Report Share Публикувано Август 16, 2012 Здравейте! От известно време имам проблем с Windowsa. Брат ми казва че се е опитал да го преинсталира но явно е объркал нещо до колкото разбрах. Ето снимки с това което ми излиза при стартиране на компютъра. :| Моля помогнете ми ! Не успях да заснема и една табелка която излиза от време на време и казва че компютъра ми е в риск и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 16, 2012 Author Report Share Публикувано Август 16, 2012 Windows е инсталирана с невалиден сериен номер. Леко заобикаляне на проблема може да се направи чрез тази програмка. Не е пълно решение на проблема обаче, защото серийният номер ще си остане невалиден. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Fitty Публикувано Август 16, 2012 Report Share Публикувано Август 16, 2012 А можете ли да ми помогнете да отстраня проблема напълно? Също компютъра ми е много бавен ако може да ми помогнете и за това? :-) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 16, 2012 Author Report Share Публикувано Август 16, 2012 Пълното решение би било да се смени серийният номер, което може да стане с преинсталация или със специализирани програми. Това обаче не променя факта, че ще ти трябва валиден сериен номер, а е да ти дадем такъв е против правилата на форума (т.3), с които явно си се съгласил, без да ги прочетеш. Относно бавния компютър ще трябва да дадеш по-подробна информация какво точно имаш предвид, както и да кажеш какви са хардуерните компоненти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Fitty Публикувано Август 16, 2012 Report Share Публикувано Август 16, 2012 Имам предвид ,че когато включа компютъра зарежда бавно програмите игрите браузарите също. Не разбрах какво имате предвид под хардуерните компоненти? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 16, 2012 Author Report Share Публикувано Август 16, 2012 Хардуерни компоненти = чаркалаците в кутията: дънна платка, процесор, памет, видео карта, твърд диск и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Fitty Публикувано Август 16, 2012 Report Share Публикувано Август 16, 2012 Мисля че това ще ви помогне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Fitty Публикувано Август 16, 2012 Report Share Публикувано Август 16, 2012 Field ValueComputer Computer Type ACPI Uniprocessor PCOperating System Microsoft Windows XP ProfessionalOS Service Pack [ TRIAL VERSION ]Internet Explorer 6.0.2900.2180 (IE 6.0 SP2)DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)Computer Name CONKO (home)User Name USERLogon Domain [ TRIAL VERSION ]Date / Time 2012-08-16 / 19:02 Motherboard CPU Type AMD Sempron, 1666 MHz (10 x 167) 2400+Motherboard Name ASRock K7VT6 (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)Motherboard Chipset VIA VT8377 Apollo KT600System Memory [ TRIAL VERSION ]DIMM1: 512 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-8 @ 200 MHz)DIMM2: [ TRIAL VERSION ]BIOS Type AMI (07/19/04)Communication Port Communications Port (COM1)Communication Port ECP Printer Port (LPT1) Display Video Adapter NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB)3D Accelerator nVIDIA GeForce FX 5200Monitor KTC K-700 Multimedia Audio Adapter C-Media CMI9739A/9761 @ VIA AC'97 Enhanced Audio Controller Storage IDE Controller VIA Bus Master IDE ControllerFloppy Drive Floppy disk driveDisk Drive Maxtor 6Y120L0 (120 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)Optical Drive HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B (DVD+R9:8x, DVD-R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)SMART Hard Disks Status OK Partitions C: (NTFS) [ TRIAL VERSION ]D: (NTFS) 97237 MB (89994 MB free)Total Size [ TRIAL VERSION ] Input Keyboard Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 KeyboardMouse PS/2 Compatible Mouse Network Primary IP Address [ TRIAL VERSION ]Primary MAC Address 00-0B-6A-99-B1-3DNetwork Adapter VIA Compatable Fast Ethernet Adapter (192. [ TRIAL VERSION ]) Peripherals Printer ??????? ? OneNote 2010Printer Microsoft XPS Document WriterUSB1 Controller VIA VT8237 USB Universal Host ControllerUSB1 Controller VIA VT8237 USB Universal Host ControllerUSB1 Controller VIA VT8237 USB Universal Host ControllerUSB1 Controller VIA VT8237 USB Universal Host ControllerUSB2 Controller VIA VT8237 USB 2.0 Enhanced Host Controller DMI DMI BIOS Vendor American Megatrends Inc.DMI BIOS Version P1.30DMI System Manufacturer DMI System Product K7VT6DMI System Version 1.0xDMI System Serial Number [ TRIAL VERSION ]DMI Motherboard Manufacturer DMI Motherboard Product K7VT6DMI Motherboard Version 1.0xDMI Motherboard Serial Number [ TRIAL VERSION ]DMI Chassis Manufacturer DMI Chassis Version X.XXDMI Chassis Serial Number [ TRIAL VERSION ]DMI Chassis Asset Tag [ TRIAL VERSION ]DMI Chassis Type Desktop CaseDMI Total / Free Memory Sockets 2 / 0 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 17, 2012 Author Report Share Публикувано Август 17, 2012 Изтегли Autoruns и:1) стартирай програмата;2) избери Options -> Filter Options... -> постави отметка на Hide Microsoft entries -> OK;3) меню File -> Refresh;4) меню File -> Save... (от падащото меню остави избран .arn за файлов формат);5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата. Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):- при публикуване на коментар кликни бутон Повече опции;- долу в секция "Прикрепяне на файлове" посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;- накрая кликни Добавяне в мнението. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vboyadzhiev60 Публикувано Август 17, 2012 Report Share Публикувано Август 17, 2012 А можете ли да ми помогнете да отстраня проблема напълно? Също компютъра ми е много бавен ако може да ми помогнете и за това? :-) Абе, кво да кажа, трябва да си купите нов ключ легален! Скъпо е много, никой не дава пари за легален WINDOWS освен мен! Купих си онлайн и новия OFFICE 2010 HOME AND BUSINESS! Някои мои познати направо ми се чудят на акъла, но затова пък нямам никакви грижи с тях! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vboyadzhiev60 Публикувано Септември 28, 2012 Report Share Публикувано Септември 28, 2012 Здравейте, имам един въпрос, който може би глупаво някак ще Ви прозвучи, но въпросът ми е такъв: при наличието на безплатната програма за дефрагментиране на твърди дискове My defrag струва ли си да си закупувам онлайн програмата O&O defrag professional edition като се има пред вид, че за всяка нова версия компанията производител във ФРГ иска да се заплаща по 29 евро за всеки нов ключ на съответната нова версия? My defrag, за която казвате в статията си, че е лидер не върши ли същата работа с диска както и платените програми? Благодаря Ви предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 28, 2012 Author Report Share Публикувано Септември 28, 2012 Здравейте, имам един въпрос, който може би глупаво някак ще Ви прозвучи, но въпросът ми е такъв: при наличието на безплатната програма за дефрагментиране на твърди дискове My defrag струва ли си да си закупувам онлайн програмата O&O defrag professional edition като се има пред вид, че за всяка нова версия компанията производител във ФРГ иска да се заплаща по 29 евро за всеки нов ключ на съответната нова версия?Според мен не, не си струва. My defrag, за която казвате в статията си, че е лидер не върши ли същата работа с диска както и платените програми?В общи линии да. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост