Jump to content

проблем с датата на лаптоп

Препоръчан пост

проблема се състои в това че при рестарт на пс-то и датата и часа не се запомнят и ми стартира с стара дата това стана след една преинсталация и другия проблем е че след преинсталацията не мога да вляза даже и в биоса дава ми грешна парола опитах с вадене на батерията не става чух за това че на дъннатта платка имало нещо но не мога да открия в сайта на модела къде точно се намира лаптопа е :

ASUS К50IJ Series Notebook

Pentium T4400

video Int.GMA 4500M

Сподели другаде

Благодаря за споделената информация

не опитах всички показани методи защото съм на "Вие" с английския но разглобих го и няма джъмпер или поне аз не го намирам и положението е все едно и също сега да обясня по подробно за какво става въпрос стартирам лаптопа след операцията с ваденето на батерията и се появява ето това

post-23788-0-06213800-1316783300_thumb.jpg

след това натискам F2 и стартира когато зареди, датата и часа показват ,когато е произведен ,

сверявам дата и час и гася след което пак стартирам и се появява ето това

post-23788-0-92864900-1316783791_thumb.jpg

когато зареди пак, датата и часа е когато е произведен

ако пък го оставя да изгасне сам например изтощена батерия след това не мога да го стартирам защото не ми работи клавиша F2 трябва на ново да разглобя да извадя батерията и да сглобя наново и след това клавиша работи и мога да стартирам

Сподели другаде

да попитам има ли някаква универсална парола на биос-а на Асус защото това ми се струва много странно паролата дето съм я слагал аз, не действа
Сподели другаде

не знам ако флашна биос-а дали ще ми се реши проблема и още едно въпросче биоса е версия 217 от 04.12.2009 г. в саита ми излиза ъпдеит с версия 218 от 09.04.2010 г. това ли е правилната

моля помогнете благодаря предварително мога да дам още инфо за лаптопчето ако е необходимо.

Сподели другаде

По принцип обновяването на BIOS се извършва, ако има някакъв проблем, който по-новата версия на BIOS отстранява и е нужно да бъде отсранен. В случая не би трябвало да е там проблема, но ако държиш, можеш да опиташ обновяване.

За парола можеш да опиташ DDA4A10D. Дали ще пасне обаче не знам. По принцип уж не би трябвало да има парола. Ако лаптопът е закупен от някой голям магазин (Технополис, Техномаркет и прочее идиотски вериги), може да е бил от изложените лаптопи и някой от служителите да е поставил парола нарочно.

Иначе предполагам, че лаптопът вече не е в гаранция, щом търсиш помощ тук. Ако все пак е в гаранция, мисля, че ще е по-добре да бъде отнесен на оторизиран сервиз.

Сподели другаде

лаптопа е закупен от Италия от търговски център "AUCHAN" гаранцията му изтече и не знам ако се обърна към сервиз колко ще ме изръсят а за паролата нямаше преди аз я сложих и сега се разкайвам за това при една преинсталация ми се случи паролата изчезна след това аз сложих друга и при следващата преинсталация вече стана каквато стана

сега ще опитам с тази дано да стане

Благодаря ти много

Сподели другаде

паролата не стана

пробвах и с Hiren s BootCD 14.1 но в този диск дето го имам няма опция за моя биос някои ако знае кое CD на hiren s boot мога да ползвам за моя биос и от къде да го дръпна съответно ще му бъда много благодарен

Сподели другаде

• 1 month later...

извинявам се ако съм казал някоя глупост но все още съм начинаещ с тези неща след дълго и обстойно трупане на информация се оказа че трябва да флашна биоса но трябва да стане през уиндоус-а намерих и прегледах тази тема

http://forums.softvisia.com/index.php/topic/6235-bios-driver-update/page__hl__%20flash%20%20bios искам да попитам при моя случаи ще свърши ли работа благодаря предварително

искам да попитам и кои биос трябва да тегля в момента съм с 217

дъното ми е Asus K50IJ Series Notebook bios: http://www.asus.com/Notebooks/Versatile_Performance/K50IJ/#download

модела на пс е Asus X5DIJ Series

когато отварях пс-то намерих закачена една бележка на която е написано : F52Q CMOS

според това биоса е: http://www.asus.com/Notebooks/Versatile_Performance/F52Q/#download

е сега вече се шашнах тотално

моля ако може някои да помогне

Сподели другаде

Здравей,това са ти актуалните драйвери за твоя модел от сайта на Asus http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=K50IJ&p=3&s=188&os=29&hashedid=ZWrNVPXEbNNTjJZg .Само избери за коя ОС-ма.В "Utilities" има една програмка ASUS Live Update Utility ,ако искаш пробвай през нея да ъпдейтнеш биоса.
Сподели другаде

благодаря за съвета но тази програмка Asus Live Update ми казва че няма нужда от обновяване на драйверите

флашнах биоса с една програмка WinFlash сега съм с 218 но проблема си остава при рестарт датата и часа не се помнят и не мога да вляза в биоса защото пак ми иска парола

има нещо друго незнам дали е от значени отворих аида 64 да ми покаже какво е станало и ето резултата

post-23788-0-22794600-1320887212_thumb.jpg

тук пише че биоса е по стар от 2 год да се обнови и сигурно става въпрос за видео биоса еи сега вече се омотах доста

не знам вече какво да правя

моля помогнете

Сподели другаде

Не, става въпрос точно за BIOS на дънната платка. Няма как да го обновиш още повече, защото няма по-нова версия. Мисля обаче, че е време да потърсиш помощта на сервиз, щом обновяване на BIOS и махане на батерията на дънната платка не помагат.
Сподели другаде