Xian Публикувано Март 14, 2008 Report Share Публикувано Март 14, 2008 BIOS-a ми e phoenix award v6.00PG.Искам да го упдате-на, защото е на над 2 години и ми саздава проблеми, но не знам от каде мога да намеря драйвери.Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 14, 2008 Report Share Публикувано Март 14, 2008 Кажи точния модел на дъното. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Xian Публикувано Март 15, 2008 Author Report Share Публикувано Март 15, 2008 Ecsusa L4IPEA2 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 15, 2008 Report Share Публикувано Март 15, 2008 Ето ти страничката за BIOS-и на дъното. Има си линк към BIOS-a и WinFlash, както и описание как да извършиш процеса. OFFTopic: не че нещо, но наистина се изумявам на мързела ти в случая, тъй като при търсене на "L4IPEA2" в Google първия резултат е именно страницата за драйвери и BIOS-и на ECS. Вместо да се налагаше да чакаш за отговор и да губиш моето и твоето време, можеше да си намериш нужното за буквално секунди. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Март 17, 2008 Report Share Публикувано Март 17, 2008 BIOS-a ми e phoenix award v6.00PG.Искам да го упдате-на, защото е на над 2 години и ми саздава проблеми, но не знам от каде мога да намеря драйвери.Благодаря предварителноАко не е тайна какви проблеми имаш, че се налага БИОС-а да бъде ъпдейтнат.(За двете години предполагам че Everest-a, ти е споменал за тях..) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
anton Публикувано Август 8, 2008 Report Share Публикувано Август 8, 2008 Със дъно на Foxconn P35AX-S съм, но не ми работи стендбая, оказа се че е заради проблеми с БИОС-а, затова смятам да го флашна. Проблема е че нямам флопи, на официалния сайт има описание и чрез CD Boot ( http://www.foxconnchannel.com/support/faq_...ID=en-us0000065 ). Ще ви бъда благодарен ако ми опишете стъпка по стъпка как се флашва това дъно и дали наистина може да стане от диск, а не от дискета. На сайта е описано, обаче не са ми достатъчни познанията с английския, нито пък ми е ясно какви точно команди се въвеждат. ( http://www.foxconnchannel.com/support/faq_...ID=en-us0000066 ) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 8, 2008 Report Share Публикувано Август 8, 2008 1) теглиш и инсталираш UltraISO;2) теглиш следния boot image и разархивираш ZIP файла на удобно място;3) теглиш си последния BIOS от тази страница и го разархивираш на удобно място;4) стартираш UltraISO и отваряш разархивирания boot image;5) в Windows Explorer или от долния прозорец на UltraISO намираш трите файла от архива с BIOS-а и ги влачиш в горния прозорец на UltraISO;6) File -> Save;7) записваш ISO файла на диск с избрана от теб програма за запис;8) рестартираш компютъра и го оставяш да зареди от диска (ако не е настроен да зарежда от диск, ще трябва да човъркнеш това в BIOS-a);9) ще трябва да натиснеш кой да е клавиш по някое време;10) след като зареди пишеш r: и натискаш Enter;11) пишеш flash и натискаш Enter;12) изчакваш да завърши флашването и след като всичко е наред рестартираш компютъра чрез натискане на Ctrl+Alt+Del;13) след рестарта влизаш в BIOS-а;14) избираш Load Optimal Defaults, натискаш Enter и потвърждаваш с OK ако се наложи;15) натискаш клавиш F10 и Enter;16) компютърът се рестартира и процесът по флашване приключва. Вече можеш да си настройваш BIOS-а ако искаш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
anton Публикувано Август 8, 2008 Report Share Публикувано Август 8, 2008 Благодаря ти, но нещо не ми се получава Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 8, 2008 Report Share Публикувано Август 8, 2008 Изпълни точки 10 и 11 в ПРАВИЛНАТА последователност и не забравяй двуеточието след "r". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
anton Публикувано Август 8, 2008 Report Share Публикувано Август 8, 2008 Не става :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 8, 2008 Report Share Публикувано Август 8, 2008 Защо не казваш, че съм пропуснал линка за BIOS-а? Е, че обаждай се, де! Добавих линка. А иначе трябва да имаш устройство R:. Тествах на виртуална машина и всичко е наред. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
anton Публикувано Август 8, 2008 Report Share Публикувано Август 8, 2008 Ама аз си свалих последния биос от сайта на фокскон, и направих всичко както описа, възможно ли е проблема да идва от това че записах ICO файла на DVD диск ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 8, 2008 Report Share Публикувано Август 8, 2008 Не би трябвало това да е проблем. Я зареди отново от диска, но този път, когато се появи текста "Strike a key when ready", не натискай клавиш, а снимай екрана. После рестартирай и прикачи картинката. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
anton Публикувано Август 8, 2008 Report Share Публикувано Август 8, 2008 "Strike a key when ready" такова изобщо не ми излиза. Нещо почва да ме хваща страх да не прецакам дъното, но пък без стендбай е много дразнещо :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 8, 2008 Report Share Публикувано Август 8, 2008 По време на зареждането от диска трябва да се появи нещо подобно:http://i35.tinypic.com/s5l2yf.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост