Jump to content

Свързване на PC и видео плеър


Препоръчан пост

Заглавието е малко странно, но какво пък...Искам да попитам възможно ли е да включа видеото към компютъра и да сваля филма на харда, за да си го прехвърля после на CD.Моля ви да ми обясните по подробно, какво е нужно за свързване към компютъра(като хардуерно устройство)и след това дали ми е нужен и някакъв софтуер за това начинание.
Link to comment
Сподели другаде

Като за начало трябва да имаш видеокарта с TV-in или TV тунер.Второто представлява отделна платка която се слага в PCI слота на дъното.Съществуват и външни тунери ,които се свързват чрез USB.

 

Видеокарти с TV -in се намират по-трудно.Повечето поддържат само TV-out.

 

За програма Virtual Dub е достаъчно мощен и прост.Добре е да прехвърлиш филма в некомпресиран формат и после да го компресираш до .avi .Това се налага понеже процесора не може да обработи филмчето в реално време с прекалено тежките кодеци от рода на DivX ,Xvid и прочие.Имай впредвид че за двуетапният метод ще ти трябва адски много място на диска.

Като алтернатива можеш да пробваш да свалиш филма директно в MPEG1-2 компресия.Понеже е относително лек при бърз компютър не би трябвало да имаш проблеми.

 

Като цяло ,който и от двата метода да приложиш качеството ще е незадоволително за днешните стандарти.Това се дължи най-вече на ниската разделителна способност на видеокасетите и стандартната телевизия.Още оказват по-голямо влияние всякаквите смущения в картината ,които се сработват лошо с кодеците за компресия и се усилват.Трябва и доста да си поиграеш с настройките преди финалния запис.

Фактически всички рипове разпространени из мрежата се правят от HDTV ,чрез по-сложни и скъпи тунери.Затова резултата е много по-добър - особено като детайли и цветове.

 

Съвета ми е да вземеш тунер на заем.Ако нямаш такова устройство не си заслужава особено да си купуваш.

Link to comment
Сподели другаде

Ок, благодаря ти за подробното обяснение.Ще пробвам така или иначе, защото касетата ми е със спомени разни и не ми се иска да ги губя, пък били и с лошо качество.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...