Jump to content

Скайп пак се срина


Препоръчан пост

Милиони от потребителите на Skype отново останаха без връзка в днешния ден. VoIP/чат услугата преживя трети глобален технически проблем за по-малко от половин година. В следобедните часове българско време голяма част от клиентите на Windows, Linux и Mac по света се сринаха.

Статия е от Petel.bg

По още информация след сърфиране в нета и собствена, установих, че след обяд към 14:09 скайп пак се срина. Проблемите им зачестяват все повече и повече откакто Майкрософт купиха скайп.

 

При вас как е положението. Аз със сетни усилия стартирах скайп ( първо си мислех, че компютъра ептен се съсипа ), но след както го стартирах, забелязах позната картинка, променяне на статуса от зададения на " В процес на свързване " и 1-2 абоната на линия, въпреки че имам интернет. Това ме наведе на мисълта, че пак се усра работата...

 

П.С. Ако някой може да промени заглавието, че от бързане, изядох една буква.

Link to comment
Сподели другаде

Жалко, че Empathy няма версия за Уиндоус, иначе поддържа едновременно много протоколи за чат!

Лично аз на УСУ (Българския Линукс) го ползвам за чат с Фейсбук, MSN и ICQ едновременно! До колкото знам е имало и опция за чат със скайп, но от скайп са направили нещо с което тази услуга е недостъпна вече в Empathy!

Empathy има и протокол Bonjour, който пък се поддържа от Pidgin, а той има версия за Уиндоус!

И все пак не разбирам защо в България я има тази скайпомания, когато има много по-добри програми за чат?!

 

п.с.Между другото ето и списък с протоколите поддържани от Empathy ("Хора наблизо" е протокола Bonjour):

http://store.picbg.net/thumb/70/BA/ed74b994d81670ba.png

 

А ето и протоколите поддържани от Pidgin

http://store.picbg.net/thumb/EE/50/6a26adaeb346ee50.png

Link to comment
Сподели другаде

И все пак не разбирам защо в България я има тази скайпомания, когато има много по-добри програми за чат?!

Напротив. Навсякъде из бг форумите има хейт срещу скайп, въпреки, че всички тези хейтъри ползват програмата, което много ме дразни. И имам един въпрос към теб: Как да ползвам друг чат клиент, като всичките ми приятели ползват скайп и няма как да ги убедя да ползвам примерно Yahoo,АIM, MSN и т.н.? В случай че сменя програмата с друга, ще трябва да си чатя сам. :)

 

Като цяло съм доволен от програмата и няма да кажа лоша дума. Да, 2-3 пъти за последните 6 месеца се срина, но пък преди това 3 години нито един проблем не съм имал, свързан с нея. Ще и простя :)

Link to comment
Сподели другаде

Скайп не е лоша програма, но има само един протокол за чат! А тези дето споменах (и не само те) имато повече протоколи за чатене!

Ето как аз убеждавам моите приятели, че има по-добра програма за чатене от скайпа (харесвали го заради емотиконите му най-вече), като им покажа Empathy (същото го може и Pidgin), че освен чат помежду ни, може без да влизат през браузър да чатят с приятелите си от Фейсбук, и всички се съгласяват, че е по-добре така! И въпреки това за сега не ги ползват тия програми, а казват след примера който им показвам, че са по-добри от скайпа!

Имам доста приятели които работят в чужбина, и казват, че там масово ползвали MSN или ICQ, а скайп много рядко, до като това в България е обратното!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...