kenguru Публикувано Май 9, 2011 Author Report Share Публикувано Май 9, 2011 Направих го:1. След рестарт ми излезе следния надпис:Тhe LowerFilter or UpperFilter register key for CD-ROM was containing incorrect drivers.You must reboot your computer in order the changes are effective.Until than, you may be not be able to access your CD-ROM drives.2. Като натиснах Safely Remove, излезе стария "познат":The device 'Generic volume' cannot be stopped right now. Try stopping the device again later.Като дръпнах флашката - не рестартира.Пробвах инструмента за CD or DVD drive - надписа е същия:Fix it troubleshooting cannot continue because an error occurred!This troubleshooter doesn't apply to this computer. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 9, 2011 Report Share Публикувано Май 9, 2011 Използвай този инструмент, това би трябвало да реши проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenguru Публикувано Май 9, 2011 Author Report Share Публикувано Май 9, 2011 ОПРАВИ ГО ! НАИСТИНА !!!Благодаря ви.Ааа, да кажете какъв е бил проблема? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 9, 2011 Report Share Публикувано Май 9, 2011 В системата ти е инсталиран софтуер на Sonic Solutions, който е подменил оригиналните настройки на Windows, свързани с работата на устройствата със сменяеми носители - CD/DVD, USB устройства и т. н. т. Информацията от "синия екран" локализира проблема - въпросния pxhelp20.sys, който се зарежда като драйвер. С помощта на Autoruns прекратихме зареждането на този драйвер, което пък доведе до проблемите с LowerFilter и UpperFilter от регистъра (логично, след като софтуера, който би трябвало да отговаря за тях не е зареден, а Windows-ките настройки са подменени). С помощта на последния инструмент възстановихме оригиналните настройки на Windows за работата на устройствата със сменяеми носители. Не знам дали използваш софтуера на Sonic Solutions; в момента той не работи (зареждането на драйвера му е забранено). Ако не го използваш, добре е да го деинсталираш чрез Add/Remove programs. В случай, че го използваш, може би трябва да потърсиш по-нова версия, която да не създава такива проблеми или да се обърнеш директно към производителя на този софтуер. Накратко - в момента системата ти би трябвало да работи нормално, с изключение на софтуера на Sonic Solutions. Извън темата:В log-а от Autoruns се вижда, че имаш инсталирани няколко toolbar-а; личният ми съвет е да ги премахнеш чрез Add/Remove programs.Същото се отнася и за FlexType; неговото премахване е по-сложно, за подробности можеш да прочетеш тази тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenguru Публикувано Май 12, 2011 Author Report Share Публикувано Май 12, 2011 Може ли да ми дадете някои линк където се обяснява как се борави с Add/Remove при премахване на драйбъри ? Защото аз мога да махна програма но не и драйвър.NR BG-Fix Tool изисква инсталационния диск на Windows XP при премахване на FlexType, за да възстанови някои от оригиналните файлове на операционната система. Това е проблем понеже аз нямам този диск ??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 12, 2011 Report Share Публикувано Май 12, 2011 Относно втория въпрос не мога да помогна, но относно първия - виж статията Справочник за драйвери. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vodolej_7 Публикувано Май 18, 2011 Report Share Публикувано Май 18, 2011 NR BG-Fix Tool изисква инсталационния диск на Windows XP при премахване на FlexType, за да възстанови някои от оригиналните файлове на операционната система. Това е проблем понеже аз нямам този диск ??? 1.Един съвет от мен винаги си пази Инсталационния Диск на Windows XP или Vista/7 и т.н.2.FlexType е програма която не ти препоръчвам да си инсталираш на компютъра,бих ти препоръчал да си изтеглиш Windows XP български интерфейсен пакет(този LIP пакет е само за Win. XP) + Bulgarian Phonetic Keyboard Layout и си ги инсталирай,за мен лично това е много по-добре,отколкото прехваления FlexType! П.С.За да може да си инсталираш "Windows XP български интерфейсен пакет" ,Windows XP(който ти ползваш)трябва да издържи проверката за оригиналност! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenguru Публикувано Май 20, 2011 Author Report Share Публикувано Май 20, 2011 Псува ми се!!!Пак почна да ме тормози този "The device 'Generic Autorun USB Device' cannot be stopped right now. Try stopping the device again later."От както се е оправил, колко време мина, не съм ползвал флашка, и сега на ти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 20, 2011 Report Share Публикувано Май 20, 2011 Провери си системата за вируси и malware - може нещо да заразява устройството.Другия вариант е антивирусната програма да проверява устройството за вируси във фонов режим.OpenedFilesView ще ти покаже по-подробна информация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vodolej_7 Публикувано Май 20, 2011 Report Share Публикувано Май 20, 2011 Псува ми се!!!Пак почна да ме тормози този "The device 'Generic Autorun USB Device' cannot be stopped right now. Try stopping the device again later."От както се е оправил, колко време мина, не съм ползвал флашка, и сега на ти. Аз бих те посъветвал да разгледаш ето тази тема Защита от злонамерен софтуер (malware) ,а иначе бих ти препоръчал една от двете програмки - No Autorun(програмата е безплатна) или тази Autorun Virus Remover(програмата е платена,но наистина си заслужава!)Дано да съм успял да помогна! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenguru Публикувано Май 27, 2011 Author Report Share Публикувано Май 27, 2011 С malware съм проверявал системата - нулев резултат.Другото ще съобщя след като го пробвам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост