Jump to content

Поблем с компютъра


Препоръчан пост

Добър ден! Проблема е следния: както си работя с компютъра (независимо какво), от един път засича. Трея става неизползваем, а след около 1-2 мин. замръзва и мишката. След това за по-малко от секунда се появява син екран и се рестартира. Но, от вчера насам, като забие, се показва синия екран и изчаква от мен действието да го рестартирам/изключа. Синия екран е следният:post-18056-022787200 1292938006_thumb.jpg

Искам да отбележа, че към края на Януари месец, имах същия проблем, но изчаках прекалено много за съжаление. Тогава започнаха и серия рестартирвания, докато накрая, като натиснех Power бутона на компа, ми излизаше само един черен екран на който пишеше "Press Ctrl+Alt+Del to restart" и дотам...Както и да е беше в гаранция, закарах компютъра на сервиз, след 1-2 дена ми се обадиха и ми казаха, че захранването е заминало... Смениха ми захранването, включвам го няма проблеми, но забелезах, че от HDD-то ми липсват файлове, което ме кара да си мисла, че са чистили с някоя програма, за да установят дали не е софтуерен проблема. Както и да е, от Февруари месец до сега, нямах проблеми.Този същия черен екран, вчера ме стресна, след като ми заби компютъра (следователно последва и синия екран)реснах го,и се появи екранчето черно! Изключих го и пак го включих, и пак този екран! След, което разглобих компа, смених местата на РАМ платките, включих го и няма проблеми... Но, днес пак заби и се рестартира. Да отбележа компютъра вече не е в гаранция.

 

Компоненти:

CPU: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2000 MHz (10 x 200) 3600+ ; CPU Clock 2000.0MHz(original: 2000 MHz); CPU FSB 200.0 MHz(original: 200 MHz);HyperTransport Clock 1000.0 MHz

Motherboard: Asus M2V-TVM-GB

RAM: 2x Kingston 9905316-005.A04LF 1GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

GPU: nVIDIA GeForce 8500 GT ; Geometric Domain - 500MHz (original:500MHz) ; Shader Domain - 1080MHz (original: 1100MHz); Memory Clock - 301MHz (original: 300MHz)

HDD: Seagate Barracuda 7200.10, 320GB

OS: Windows XP Professional SP3 (x86)

 

П.С

Надявам се, дотук да съм бил изчерпателен. Ако, искате още информация, само кажете какво ви трябва и ще се опитам да Ви го набавя :)

 

Благодаря Ви, предварително!

 

Туко що, пак заби... Грешката е същата, но този път е по-конкретна: Натисни тук

Редактиран от The Phoenix
Link to comment
Сподели другаде

Кажи какви са захранващите напрежения и температурите.

Можеш да тестваш паметта и твърдия диск за проблеми, това с липсващите файлове не е добър признак.

Link to comment
Сподели другаде

Само да кажа и захранването какво ми е, че по-горе съм забравил да спомена: JNC-ATX RJA-304D/400W BL-S...Паметта съм тествал с Memtest около 1-2 часа вчера, но не можах под safe mod... Като влезна за safe mod, нали там ми се изреждат сивите надписи на черен фон, след това има лек застой и се рестартирва компа. Вчера натоварвах компа и с Prime95 около 3 часа и нещо, грешки не ми показа програмата. Относно за загубата на файловете, това беше след като ми го върнаха от сервиза, като го пуснах, забелезах, че липсват някои работи, които преди да го дам на сервиз, си ги имаше. Относно температурите и волтажите Натисни тук . Забелязах, че оборотите на вентилатора, са спаднали на 2473 оборота... Преди, време оборотите беха 2711, но от скоро забелязах, че над 2500 оборота не се качва.. Компютъра го чиста 1 или 2 пъти в месеца... Преди половин час, нема и толкова, пак заби... ето още един син екран:Натисни тук . Ако е от значение, биоса ми е AMI (02/07/07)..
Link to comment
Сподели другаде

Носи го на сервиз и не го оправиха? Първо - това захранване е пълен bullshit. Второ - имаш ли инсталирана защитна стена? Питам, защото аз досега колкото стени съм сменил, винаги е имало някакви проблеми, макар и по-късно проявяващи се. Последно деинсталирах Avast! Internet Security, чиято защитна стена прави проблеми с плейърите за звук, макар че програмата ми харесваше...
Link to comment
Сподели другаде

Е, аз го дадох на сервиз, ама това беше Януари месец, върнаха ми го в края на Януари-началото на Февруари. От тогава до сега, нямах този проблем, но ето, че пак се повтаря същото. Защитна стена имам и тя си е тази от window-са, включена е. Отделно имам като антивирусна Kaspersky PURE, който също би трябвало да има някаква защитна стена, но не съм сигурен.
Link to comment
Сподели другаде

И 5V и 12V напрежения са ниски; ако при натоварване се понижават още, това със сигурност води до проблеми.

Направи си един диск (или USB Flash) с GoldMemory (можеш да я ползваш 30 дни с някои ограничения) и тествай паметта с нея.

На сайта на Seagate има инструменти за диагностика на твърдия диск, можеш да го провериш с тях.

Link to comment
Сподели другаде

Днес, цял ден съм го тествал с GoldMemory 6.92 под ДОС и програмата не откри никакви грешки. Тествах и HDD-то със SeaTools и издържа следните тестове: S.M.A.R.T Check, Short Drive Self Test и Short Generic, неиздържани тестове: Long Drive Self Test, Long Generic! Също така забелязах, че вчера и днес не е забивал... Дали се дължи на това, че вчера включих HDD-то в горната букса на дъното? А, преди това кабела беше закачен на долната букса.. Възможно ли е, долната букса да ми се е е*авала нещо? :?
Link to comment
Сподели другаде

Това, че Long Generic и Long Drive Self Test не са издържани, не е никак добър знак - твърдият може диск сдава багажа. Както си прехвърлил твърдия диск на друг SATA порт ще е добре да повториш поне единия от дългите тестове, които преди са били неуспешни. Ако пак е/са неуспешни, значи може да се приеме, че твърдият диск е на смъртен одър и ще е добра идея да се купи нов, за да се прехвърли ценната информация, преди да е ритнал камбаната напълно.
Link to comment
Сподели другаде

Сканирах го под ДОС със Сиатоолс, програмата намери 1 грешка и я поправи ужким, сега издържа всички тестове, от няколко дена не е забивал, нито се рестартирвал, да се надявам това да е бил проблема и да е вече решен, само времето ще покаже до колко е така. :) Благодаря Ви, за отделеното внимание на всички взели участие в темата. Благодаря и на Night_Raven, изключително голем фен съм ти :) Весели празници и щастливо посрещане на новата година :)
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Здравейте. Искам да обясня за моя проблем с компютъра.От скоро когато пусна компютъра за около 1 мин. се чува звук като скърцане. Мисля че звука идва от видеокартата(ATI RADEON HD 4670 ).

Също така когато започна да играя на видеоигри отново се чува странен шум не силен но достатъмно изнервящ.Този път мисля че звука идва от самата кутия на компютъра.

Иначе двата вентилатора си работят.

Моля за съвет!

Link to comment
Сподели другаде

Моя съвет: Не се прави на "пинтия", ами си купи нови и хубави вентилатори. 10 или 20 лв. едва ли ще те съборят освен, ако не те МЪРЗИ да отскочиш до магазина! Тогава се прави на майстор от "направи си сам"
Link to comment
Сподели другаде

Здравейте, отново съм аз, но този път с друг проблем... Забелязах, че волтажа и работните честоти на процесора ми се менят. Мисля, че това изобщо не е нормално и се питам има ли решение, или направо на сервиз да го карам, а не ми се ще, защото точно сега нямам нито времето, нито парите да се занимавам с него, а ми трябва :/ Ето, от тук може да свалите скрийншотите да видите за какво става на въпрос.
Link to comment
Сподели другаде

Всичко е наред. Използва се Cool 'n' Quiet технологията. Т.е. използва се толкова процесорна мощ, колкото е нужна. Процесорът не работи винаги на максималната си честота. Така се поддържа по-ниско енергопотребление и по-ниска температура и по-безшума система. Затова и има вариации в напрежението на процесора.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...