GAlkATA Публикувано Октомври 27, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 27, 2010 Можеш да кажеш какви са температурите и напреженията на компонентите. Пробвал ли си да натовариш компютъра с нещо, някоя игра например и да видиш дали пак ще се рестартира ? Днес специално след рестарта реших да си преинстална виртуалната машина и около час и нещо беше натоварен.Драйверът на видео картата е прясно изтеглен от сайта на производителя на чипа (NVIDIA, ATI, Intel и т.н.)? Питам, за да съм сигурен, че е както трябва. Да изтеглих го от официалният сайт на Nvidia,изтрих старият под сейф мод с Driver Sweeper след което инсталирах новият в нормален windows. Температурите са добре(мисля). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 27, 2010 Report Share Публикувано Октомври 27, 2010 Опитай под Safe Mode with Networking дали ще има рестартиране. Ако свалиш някой клип от YouTube на твърдия диск и го стартираш от там има ли рестартиране? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Октомври 29, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 29, 2010 Пробвах под сейф мод с интернет,но понеже съм на СТС(те сложиха някакви акаунти)и не мога да отворя този акаунт та да си пусна нета.Изтеглих се някакво клипче и го пусках 10-15 пъти с различни плеъри,нямаше рестарт. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Октомври 29, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 29, 2010 Нов "симптон"!Днес се ровех в интернет,затворих браузъра и си пуснах клипчето(което изтеглих от youtube).След като свърши го затворих и си пуснах NFSU2 и щайгата се рестартира(до сега никога не се рестартирал докато играя).Почвам да си мисля че от видео картата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Октомври 29, 2010 Report Share Публикувано Октомври 29, 2010 Опитай постоянно да наглеждаш температурата й също така пробвай с някоя друга игра. Пусни няколко теста на видеото и виж дали/кога ще се рестартира. Така и май не разбрахме точния модел на картата, има ли вентилатор, компютъра чистен ли е ? Подути кондензатори да намираш някъде вътре ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Октомври 30, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 30, 2010 Значи тествах компа с BurnInTest,ако можете да ми кажете защо пише че имам 128мб видео а тества 47мб.Откри 5 грешки.Тествах(опитах се) с 3DMark06,но тръгна да зарежда втори тест и пише донт сенд.Видеото е вградено и има вентилатор.Не съм го чистил от 2-3 месеца,може и повече (нямам време).Ако може да ме опътите каде може да има подути кондензатори.Максималната температура на дънната платка стигна до 47 градуса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 31, 2010 Report Share Публикувано Октомври 31, 2010 За подути кондензатори виж по дънната платка и видео картата. Ако има такива, може те да причиняват проблемите. Същото важи и за разтекли такива.Ето пример. Средният е наред. Левият и десният не са.http://www.hardwarecanucks.com/imagehosting/50654a0d14dc4b967.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
todor_dj Публикувано Ноември 1, 2010 Report Share Публикувано Ноември 1, 2010 Захранването какво е? Марково или си беше в кутията? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Януари 6, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 6, 2011 Хора купих си нова видео карта FX 5500 256mb 128bit , но като я сложа и включа компа като цъкна на контрол панела монитора забива после се изключва и след като се вкл. ми дава син екран.Някакви съвети. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 6, 2011 Report Share Публикувано Януари 6, 2011 Инсталиран ли е актуален драйвер? Напреженията как са? Температурите как са? За каква операционна система става въпрос? Досега с каква видео карта е била системата? Сигурно ли е, че новата карта е наистина нова? Хайде де, дай повечеко информация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Януари 6, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 6, 2011 Инсталиран ли е актуален драйвер? Напреженията как са? Температурите как са? За каква операционна система става въпрос? Досега с каква видео карта е била системата? Сигурно ли е, че новата карта е наистина нова? Хайде де, дай повечеко информация. Да драйвърът е актуален , свален от сайта на производителя. Не можах да видя напреженията(по простата причина че става почти веднага след като покаже декстопа).Нямам датчик на видеото , но бяха в норма (MB:32;CPU:29;HDD:35).Windows XP SP3. До сега бях с GF FX 5500 128mb (до колкото знам двете се различават само в обема на паметта). Да видео картата е нова аз лично я разопаковах и разгледах пред продавача. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 6, 2011 Report Share Публикувано Януари 6, 2011 Това ми прилича на софтуерен проблем. Опитай да стартираш системата с някое LiveCD и виж дали ще има проблеми с клипчетата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Януари 8, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 8, 2011 Оказа се хардуерен проблем.От сервиза ми обясниха , че дънната платка подава променливи напрежения към видео картата , а тя от своя страна грешка и син екран.Също добавиха , че поради тези напрежения , когато сложа диск в СД - то компютърът се рестартира (бях писал една тема) .Това възможно ли е ? Знам , че въпроса е глупав и най-вероятно отговорът е "Да" , но все пак да питам.Следващият ми въпрос също е глупав и много общ . От какво може да се получат тези колебания ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 9, 2011 Report Share Публикувано Януари 9, 2011 Ако дънната платка подава кофти напрежения, то проблемът може да е в самата нея. Иначе ако при поставяне на диск в устройството системата също се рестартира, това може да сочи и към захранването, защото твърдите дискове и оптичните устройства получават напрежение директно от захранването. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Януари 9, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 9, 2011 А тогава как мога да ги тествам (захранването и дънната платка) ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост