Jump to content

Забрана за получаване на файлове по Skype

Препоръчан пост

Здравейте , интересува ме има ли възможност да се забрани получаването на файлове по Skype ? И ако има как ?

Със сигурност има опция за получаване на съобщения/разговори само от потребители включени в списъка, а за трансфер на файлове, намерих нещо

на този линк - Can I disable particular features of Skype?

Има препратка към този - виж точка 4.0

Демек, ще се пипат регистрите.

Сподели другаде

С XP съм , това го пробвах.За съжаление не става .Единствено забранява изпращането на файлове .Но мога да получавам , а аз искам точно обратното .
Сподели другаде

С XP съм , това го пробвах.За съжаление не става .Единствено забранява изпращането на файлове .Но мога да получавам , а аз искам точно обратното .

:crosseyes1:

Не знам защо се получава така. Писали са в т.4.0:

Policy

Registry Key*

Description

Functionality

DisableFileTransferPolicy

DisableFileTransfer,

REG_DWORD = {0,1}

Sending and receiving files via Skype is:

1 = disabled

0 = unset = enabled

Sending and receiving files се превежда - изпращане и получаване на файлове.

Инак щеше да бъде само sending, нали?

Пробвай в Curent user, а не в Local Machine

Има разминаване в двете ръководства.

На първия линк дето ти дадох "пътя" е един, а на 2-рия е друг:

1) HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Skype\Phone, DisableFileTransfer, REG_DWORD = 1

2) HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Skype\Phone, DisableFileTransfer, REG_DWORD = {0,1}

Сподели другаде

Няма разминаване едно и също е .Просто в първия случай забраната се отнася за "машината" , демек за всички потребители(акаунти).Във втория случай само за настоящия потребител(акаунт).
Сподели другаде

Няма разминаване едно и също е .Просто в първия случай забраната се отнася за "машината" , демек за всички потребители(акаунти).Във втория случай само за настоящия потребител(акаунт).

Ами...ако си "пипнал" и 2-та ключа и си рестартирал компа ...и пак само не можеш да изпращаш, а същевременно получаваш - явно от Skype са излъгали.

Не се сещам за друго - успех!

Сподели другаде

От Skype , не лъжат .Явно това с регистрито е ставало в по-старите версии.А и това е от форума.

Ето официално от хелп центъра се казва , че така ограничаваме само изходящите.

https://support.skype.com/en/faq/FA631/Can-I-disable-particular-features-of-Skype;jsessionid=747C7B85E218CF3642ED07698FE47DDB;jsessionid=A46BCA5F679AD7213E5C22E2F0CACB1E?frompage=search&q=send+files&fromSearchFirstPage=false

Сподели другаде

Здравейте , интересува ме има ли възможност да се забрани получаването на файлове по Skype ? И ако има как ?

Не казваш за каква операционна система става въпрос, нито за коя версия на Skype.

При SkypeTM Version 4.2.0.187 под управлението на Microsoft Windows XP Professional SP3 можеш да опиташ следното:

1. В Skype -> Tools -> Options -> IM & SMS -> IM settings -> When I receive a file -> избираш опцията Save all files to и посочваш папка по твой избор или оставяш папката по подразбиране (My Skype Received Files).

2. Щракваш с десен бутон на мишката върху папката -> Properties -> Security -> маркираш съответните потребители един по един и забраняваш (Deny) правата за достъп (Full Control).

Резултатът: при опит за получаване на изпратен файл в Skype се получава съобщение Error. Can't save the file.

Сподели другаде

Не казваш за каква операционна система става въпрос, нито за коя версия на Skype.

При SkypeTM Version 4.2.0.187 под управлението на Microsoft Windows XP Professional SP3 можеш да опиташ следното:

1. В Skype -> Tools -> Options -> IM & SMS -> IM settings -> When I receive a file -> избираш опцията Save all files to и посочваш папка по твой избор или оставяш папката по подразбиране (My Skype Received Files).

2. Щракваш с десен бутон на мишката върху папката -> Properties -> Security -> маркираш съответните потребители един по един и забраняваш (Deny) правата за достъп (Full Control).

Резултатът: при опит за получаване на изпратен файл в Skype се получава съобщение Error. Can't save the file.

Благодаря много :) , panevdd .Чудих се как , без много бърникане из регистри и т.н. , да стане.Става въпрос за сина ми :).На 11 г. е мисля , че няма да се досети да променя пътя , или да си направи втори скайп :).

Ако някой има друго решение ....да казва .

Сподели другаде

Ако някой има друго решение ....да казва .

Ами освен да инсталираш WinGuard тук се вижда че има блокиране на свалянията . Или някоя подобна...

Сподели другаде

• 2 years later...
Здравей panevdd , интересува ме как и аз да си сложа забрана да не мога да получавам файлове от когото и да било тоест дори и да не ми е в списъка с приятели пак да не мога да получавам каквито и да било файлове... с Windows XP съм и версията на скайпа ми е 3.8 Благодаря предварително.
Сподели другаде