plamen74.72 Публикувано Март 15, 2012 Author Report Share Публикувано Март 15, 2012 Тия неща ги знам!Мисълта ми беше, че например в една паница (в случая за транспондер става дума) могат да се поберат да речем пет кюфтета (в случая програми), а от Булсат слагат 20 кюфтета (програми) в същата паница (транпондер), а Виваком слагат 10!И в двата случая има претъпкване на програми в един транспондер, но от Булсат претъпкването е в повече!Не е случайно, че Германците и до днес държат излъчването на аналоговите си програми, защото колкото и да не ти се вярва качеството е по-добро от цифровото (доказано от всички специалисти е това - имам повечето на скайпа си в общ сат чат), защото при това излъчване има само една програма на един транспондер! Няма го това претъпкване (компресия на програмите), и не се налага ъпскал за да постигнат добро качество! Именно за това на добър телевизор се вижда замазването на картината спрямо аналогова програма от сателит! Правил съм сравнение на SAT 1 аналогова с цифрова на 32" SONY с приемник Dreambox (на аватара ми е) и просто цифровата не може да покаже тази яснота именно заради компресията! Подобни сравнения са правени винаги от специалистите! Дори от Булсатком признават, че се снижава качеството на HD програмите, когато са певече от 5 на транспондер! Но нали се сещаш, че за всеки транспондер се плаща допълнително и за това ги претъпкват (компресират още при ъплинк и едновременно с това ги и ъпскалват за да имат що годе прилично качество) и това се прави за да не може обикновения потребител да направи разликата, но тези които са започнали по-сериозно да се занимават със сателитна телевизия знаят много добре разликата Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
veniotr Публикувано Март 16, 2012 Report Share Публикувано Март 16, 2012 Прав си Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Fatme Tahir Публикувано Март 16, 2012 Report Share Публикувано Март 16, 2012 пазете се от тези мошеници виваком.начисяват ти някакви суми,че си ползвал кодирани канали,а после не ти дават никаква информация какви..Моя савет,никога ВИВАКОМ.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Март 16, 2012 Author Report Share Публикувано Март 16, 2012 пазете се от тези мошеници виваком.начисяват ти някакви суми,че си ползвал кодирани канали,а после не ти дават никаква информация какви..Моя савет,никога ВИВАКОМ..И как го установи това? До сега не съм срещал някой друг да се оплаче точно от такъв проблем като твоя?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
veniotr Публикувано Март 22, 2012 Report Share Публикувано Март 22, 2012 аз само свободни телевизии гледам от 3 спътника за сега но за съжаление приемника ми е на виваком и мога да кажа че нищо не става от него Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Март 22, 2012 Author Report Share Публикувано Март 22, 2012 Приемника си е много добър, но е заключен софтуерно и не можеш да му изкараш всичките функции!Преди време дори опция за дайсек нямаше, а сека са вкарали дайсек за 4 спътника! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
veniotr Публикувано Март 23, 2012 Report Share Публикувано Март 23, 2012 да дайсека му е за 4 спътниka но е много орязан даже ме може да с настроиш чинията с него моята чиния я настройвах с булсаткомски приемник Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Март 23, 2012 Author Report Share Публикувано Март 23, 2012 Вивакомци имат идея да пуснат кам модул с който ще може да се ползва карта с неоператорски приемник?!Все още не са дали окончателно инфо дали ще се осъществи?! Ще чакаме пък дано да стане Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
veniotr Публикувано Март 24, 2012 Report Share Публикувано Март 24, 2012 това е добре замислено ама дали ще стане не се знае Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Август 12, 2012 Author Report Share Публикувано Август 12, 2012 Ето го и инфото от сайта на Виваком:Новини(19.04.12) VIVACOM пуска приемник за сателитна ТВ с големината на кредитна карта Компактното устройство се предлага и с безплатна инсталация София, 19 април 2012 г. - VIVACOM пуска нов компактен приемник за сателитна телевизия. Той може да замести STB устройствата, които в момента са най-разпространеният начин за доставка на сателитен сигнал до телевизора. Новият приемник е с големината на кредитна карта и се поставя директно в телевизорите, които притежават DVB-S2 тунер и CI-слот. Така на практика клиентите се освобождават от приемника като допълнително устройство и ползват едно единствено дистанционно - това на телевизора. Компактният приемник или т.нар. CA модул (Conditional Access Module) се предоставя с безплатна инсталация срещу еднократна цена за ползване от 49 лв. за настоящите и нови клиенти на VIVACOM TV при подписване на договор за който и да било от ТВ-пакетите на оператора. До края на май всички пакети на VIVACOM TV се предлагат с 50% отстъпка от месечната такса за първите три или шест месеца в зависимост от продължителността на сключения договор и безплатна инсталация на оборудването. До 31 май продължава и безплатното излъчване на собствения ТВ-канал на телекома VIVACOM ARENA, който предлага комбинация от спорт и филми 24 часа в денонощието. Поради големия интерес и множеството запитвания, каналът е включен автоматично и в трите предлагани от телекома ТВ пакета - Start, Standard и Extra - напълно безплатно. Той е наличен и в услугата на всички потребители на пакети, в които има включена телевизия. * * * Основните предимства, които TV услугата предлага, са безплатно оборудване, единна месечна сметка за телефон и телевизия и монтаж до пет дни от заявяването на услугата. Другото предимство на VIVACOM TV e внимателната селекция на каналите във всеки едни от пакетите, така че дори и най-икономичният пакет да бъде достатъчно разнообразен и да покрива нуждите на всеки член от домакинството. Цифровата телевизия на VIVACOM предоставя още EPG (Electronic Program Guide) - информация за програмите на каналите за една седмица напред и възможност за родителски контрол. Телекомът предлага най-ниската месечна цена за ТВ услуга, както и 100% покритие на страната. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Декември 21, 2012 Report Share Публикувано Декември 21, 2012 На Булсатком съм от бая време, ама много от програмите са с отвратително качество- сега като и ще спират БТВ се заглеждам по други варианти. Я кажете как е качеството при вивакомската ТВ в сравнение с БСК ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Декември 22, 2012 Author Report Share Публикувано Декември 22, 2012 Поне при мен като ги имам и двата оператора мога да кажа, че Вивакомци изпреварват Булсат по качество! Другото с което ги изпреварват е, че не само основния приемник може да е HD, а и допълнителните (до 3 броя)! В момента съм с 3 HD приемника (пакет Екстра), интернет и дом.тел. за 35,30лв. на месец за целия срок на договора (това БСК не могат да го предложат)! Имd и нещо техническо с което БСК не искат изобщо да се съобразят и това FEC-а (това е корекцията на грешките), който при БСК е 7/8, а при Виваком е 3/4 - което ще рече, че при дъжд и лошо време има по-малко затихване т.е. по не се губи сигнала! Антените ми са еднакви на БК и Виваком, и двете са по 60см., но на БСК повече от 14dB не може, а на Виваком са ми 20dB т.е. освен по-малкото затихване имат и по-голям запас на сигнал спрямо БСК! Избора е твой с кой оператор да бъдеш! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Декември 22, 2012 Report Share Публикувано Декември 22, 2012 Благодаря за изчерпателния отговор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
divakastz81 Публикувано Март 26, 2013 Report Share Публикувано Март 26, 2013 ко га виваком ще добавят евроспорт 2 бг в пакета си Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Април 3, 2013 Author Report Share Публикувано Април 3, 2013 Вече е пуснат на позиция 35 на операторските приемници!Ето и още инфо:http://store.picbg.net/thumb/DB/1E/c2f12101498fdb1e.jpeg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост