Jump to content

Индивидуални тестове, анализи и сравнения на Антивирусни програми

Препоръчан пост

Trojan.Gen.2 класифицира Symantec тук hххp://www.4shared.com/file/y2JmbvGi/Auto_BU_New_Patch_FIX.html Не мълчи както "посочват" при Вирустотал http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=cd32406c978e6bc61a96724f339119f8c81cb92036eb72e1b22232d38a2dd7e5-1306913009 Има ли други такива говорещи уж мълчаливци?

Евристика от Комодо, която също е в разрез със Вирус тотал!

http://prikachi.com/images/408/3404408k.jpg

забележи оценката на риска- среден! До колкото разбирам, това е някакъв патч, т.е. практически не е опасен файл за системата. К'во ше направи- ще пачне някакъв файл и т'ва е...

Сподели другаде

• Отговори 1.2k
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Rising също не мълчи и класифицира Packer.Win32.Agent. Продължавам да си търся четвърта много добра програма и познайте дали биха ме впечатлили необосновани преценки за подбора ми досега. Изпратете го това за анализ на доста Европрограми, че не желая още повече да изостават... Според мен те трябва да се стремят към реално лидерство в света. Но не с методите на ESET - като при тяхната 66-та награда от Вирусбюлетин...Безсмислено е.

Сподели другаде

Тодоре, мога ли да те помоля, да не ме репликираш в чуждия форум!! Все пак сме българи....Сега съм ги подхванал, малко-отмалко да им махна тия "капаци", които с просто око се вижда, че имат...няма да се обаждаш и да ме репликираш там! :peace:
Сподели другаде

Тодоре, мога ли да те помоля, да не ме репликираш в чуждия форум!! Все пак сме българи....Сега съм ги подхванал, малко-отмалко да им махна тия "капаци", които с просто око се вижда, че имат...няма да се обаждаш и да ме репликираш там! :peace:

Не си в тон с вярната посока не само там

http://www.anti-malware.ru/forum/index.php?showtopic=9592&pid=131690&st=160entry131690 Мога да те заведа и в други форуми - обаче не желая да им пишеш същите недоказани твърдения...Днес руснаци се видяха в чудо заради амбициозната ти псевдоубедителност. Не ми се сърди - имам различна от твоята собствена преценка. И всеки има право да е на друго мнeние, спрямо не само моето... Хората казват - в спор се ражда истината... Бедна ми е фантазията какво ще напишеш в някои американски или азиатски форуми. А най-куриозното е, че дълбоко си вярващ и си предубеден. Недей така - просто премисли..., симпатични ми сънароднико.Повечето руски мнения там бяха обективни.

Сподели другаде

Не си в тон с вярната посока не само там

Оооо...много грешиш, ако считаш, че търся където и да било "вярната посока"! Аз никога не се стремя да се нагаждам и да се харесвам...за добро или за лошо! Ако го правя- просто няма да съм си аз!

Днес руснаци се видяха в чудо заради амбициозната ти псевдоубедителност. Не ми се сърди - имам различна от твоята собствена преценка. И всеки има право да е на друго мнeние, спрямо не само моето... Хората казват - в спор се ражда истината... Бедна ми е фантазията какво ще напишеш в някои американски или азиатски форуми. А най-куриозното е, че дълбоко си вярващ и си предубеден. Недей така - просто премисли..., симпатични ми сънароднико.Повечето руски мнения там бяха обективни.

темата там е за безплатната защита и има ли тя почва в родината на Касапа! За разлика от теб и някои други, аз никога не си променям глобалното мнение....нюансите мога и да променя, но не и общото. Може ли да има обикновен домашен потребител достатъчна защита, комплектована от безплатни програми? Ами може! В това се опитвам да светна руснаците, които, както се вижда са си обсебени от техните си програми! А и повечето пишещи там са представители на отделни компании, и най-вече на Касап Лаб. Е к'во да очакваш от тях!? да кажат: не купувайте касапа, слагайте безплатно... Естествено, че си пазят "хляба"!

Но ти не постъпваш коректно! както е да е....влАчи....

Сподели другаде

Некоректно ли е да имаш собствени мнения и преценки? Пиши още не само там, ако си решил... Все пак, обмяната на мнения води и до реални ползи. Форумите са за утвърждаване на подобни възможности.
Сподели другаде

Бетонов , що се занимаваш с хора които нямат собствено мнение и получават комплекси от руснаците когато не ги одобрят в която и да е насока.

nikssi , много бързо забрави когато казвах че комбинирането на касперски и DefenseWall е недупостимо дори и да няма видими конфликти. Давам за пример тези програми , защото тогава ти тръбеше как било възможно и как си нямал проблеми. Сега обаче когато твоите любими руски всезнайковци твърдят че не е правилно си променяш мнението. Комбинирането на касперски с Outpost също е абсурдно , въпреки експертното мнение на човека който ти го е набил в главата че е правилно.

Сподели другаде

Ето цитат от въпросния форум, в който се казва живата истина, казана от руснак!

Касперыч совсем не думает о людях у которых средней мощности компы (да, да, именно средней, про ниже среднего с ними можно попрощаться). Ведь с их последней версией можно их антивирус отправить в топку, т.к. он совсем надоест домохозяйкам и обычным юзерам, даже геймерам с его катастрофическим сжиранием ресурсов. Даже если я мог бесплатного юзать KIS я бы его всё равно не поставил (нет, нет, комп у меня вполне актуальный), лучше комбинировать бесплатные продукты (Фаер + Free Антивир), пользоваться учётной записью в 7ке и своими мозгами посещая веб сайты и т.д. и т.п. чем я поставлю KIS. Лаборатория Касперского хоть бы раз задумалась, что нужно потребителям, простата и производительность или высокий результат в тестах и плата за это расходами ресурсов компа, как уже понятно - 2ое.
Сподели другаде

nikssi , много бързо забрави когато казвах че комбинирането на касперски и DefenseWall е недупостимо дори и да няма видими конфликти. Давам за пример тези програми , защото тогава ти тръбеше как било възможно и как си нямал проблеми. Сега обаче когато твоите любими руски всезнайковци твърдят че не е правилно си променяш мнението. Комбинирането на касперски с Outpost също е абсурдно , въпреки експертното мнение на човека който ти го е набил в главата че е правилно.

KAV WKS 6 + DW 2.56 няма проблеми продължавам да го твърдя. Не така стои въпроса с КИС/КАВ 2009 нагоре. За Outpost и KAV/KIS е писано доста във форума им,двете се комбинират при определена последователност на инсталация. Писъл съм доста пъти,че накачулването води до непредсказуеми последици в отпределена ситуация,която няма как да я предвидиш. И това зависи от много неща. Комплексно е.

Що се отнася до безплатната защита - един Аваст + стената на Win7 е напълно достатъчно. Може да се добави Hitman Pro само за сканиране и проверка - без инсталация,както и MBAM (тук не се покрива моето мнение с това в обсъжданият форум) и това е напълно достатъчно.

Безплатни може и да са платените продукти - има промоции колкото искаш - това го знаеш повече от добре.

Руските всезнайковци не са на нивото тук - на по високо са! Не случайно там има представители на Symantec които също репликираха Бетонов.

Спорът е ясен безплатните срещу платените програми. Според мене има безплатни решения които биха ни осигурили достатъчна защита,но аз не ги ползвам. Всяко платено приложение има безплатен алтернативен вариант,НО С ОРЯЗАНИ функции. Някак си не ми се харесва да слагам нещо безплатно,което трябва да дублирам за да получа това което бих получил с един платен продукт. Това важи за всички програми.

Приятен ден от мене. Поздрави

Ето цитат от въпросния форум, в който се казва живата истина, казана от руснак!

Да правилно,но ако искаме нещо ново отделяме и настрани нещо.

Помислете,че вече всички програми повишават изискванията за системата. Преди беше едно - сега е друго.

W98 виждал ли си? Имах на един такъв комп Norton. А,сложи сега 2011 на такъв!!!

Сподели другаде

"теоретически да е възможен някакъв конфликт на драйверите на много ниско ниво" Какво означава това? Кои и какви драйвери се инсталират и предвидими ли са всички варианти? Отделно - на Comodo IS Free вече не са му нужни безплатните Аваст, Авира и т. н. Той ги надмина вече,по-добре окомплектован е, не само според мен. Същото твърдя и за безплатния азиатец Rising. Наблюдавам работата им не само на своите компютри.Почти отлични безплатни програми са. А за Симантек е писано на толкова много места - не е нужно и аз да пиша...Програмите им не са безплатни. Ще влоша работата на тези програми с инсталирането и на "чужди" драйвери. Иначе след няколко ракии съм го пробвал и това.
Сподели другаде

KAV WKS 6 + DW 2.56 няма проблеми продължавам да го твърдя. Не така стои въпроса с КИС/КАВ 2009 нагоре. За Outpost и KAV/KIS е писано доста във форума им,двете се комбинират при определена последователност на инсталация. Писъл съм доста пъти,че накачулването води до непредсказуеми последици в отпределена ситуация,която няма как да я предвидиш. И това зависи от много неща. Комплексно е.

Руските всезнайковци не са на нивото тук - на по високо са! Не случайно там има представители на Symantec които също репликираха Бетонов.

Да правилно,но ако искаме нещо ново отделяме и настрани нещо.

Помислете,че вече всички програми повишават изискванията за системата. Преди беше едно - сега е друго.

W98 виждал ли си? Имах на един такъв комп Norton. А,сложи сега 2011 на такъв!!!

То и Бетонов няма видими проблеми с неговата комбинация но...

KAV WKS 6 , КИС или КАВ ползват един и същи драйвер който защитава едни и същи процеси . Драйверите на DW , OA , MD , Comodo и т.н. също защитават същите процеси които и Касперски , това е и причината да не може да се инсталира след тях. Когато DW е инсталирана самостоятелно може да се види че драйвера и контролира около 70 процеса. Когато обаче я инсталираш след Касперски може да се види че контролира около 4-5 процеса тоест на 2 % от възможностите и.

Инсталирай KAV WKS 6 + DW 2.56 и покажи такава снимка

http://store.picbg.net/thumb/19/92/c6e2b5b44b471992.png

да видим кои драйвери какво контролират и по колко броя са на съответната програма.

Оставаше наглите и тлъсти американци от Symantec да не защитят продукта си :haha:

Защо новите версии на Malware Defender не повишават изискванията за системата ? :)

Сподели другаде

hxxp://www.4shared.com/file/0friqNIT/Dota_Hotkey.html Според Вирустотал засега само CAT-QuickHeal класифицира Worm.Sohanad.gen. Греши ли индийският антивирус? Мълчат ли наистина останалите?
Сподели другаде

hxxp://www.4shared.com/file/0friqNIT/Dota_Hotkey.html Според Вирустотал засега само CAT-QuickHeal класифицира Worm.Sohanad.gen. Греши ли индийският антивирус? Мълчат ли наистина останалите?

Стартирах файчето при Rising. Долу в трея се появи още една иконка до тази на антивируса и после ...нищо. Азиатецът все липсва в списъка на стартиращите с Win - а стартира всеки път и преди ползваната ОС! Ползва скрити процеси и си осигурява още предимства. Някои опасни файлчета така ги уврежда - та те няма как въобще да успеят да стартират. Извеждат се съобщения за това. Объркан съм и не ми се чудете - при подобни нива на експерименти доста преценки изискват освен логика и доста гадаене. Почти няма програма, която да не съм пробвал и то по доста пъти - ама тези китайци съвсем надминават дори и прогнозите ми. Сега някой да не помисли, че ги хваля!? Хайде малко по-задълбочено...

Сподели другаде

Стартирах файчето при Rising. Долу в трея се появи още една иконка до тази на антивируса и после ...нищо. Азиатецът все липсва в списъка на стартиращите с Win - а стартира всеки път и преди ползваната ОС! Ползва скрити процеси и си осигурява още предимства. Някои опасни файлчета така ги уврежда - та те няма как въобще да успеят да стартират. Извеждат се съобщения за това. Объркан съм и не ми се чудете - при подобни нива на експерименти доста преценки изискват освен логика и доста гадаене. Почти няма програма, която да не съм пробвал и то по доста пъти - ама тези китайци съвсем надминават дори и прогнозите ми. Сега някой да не помисли, че ги хваля!? Хайде малко по-задълбочено...

Вярвам ти. Днес направих поредният тест на Rising дето преди му виках...знаеш как.

Програмата просто е неузнаваема при настройки на макс. Може би и трябва една защитна стена,макар,че и така с вградената на Windows бива.

Гледай клипа по късно - знаеш,къде - тука и да качвам нещо все тая.

Сподели другаде

Гост
This topic is now closed to further replies.

• Създай ново...