defence Публикувано Януари 6, 2011 Report Share Публикувано Януари 6, 2011 Успя да се свали от мегаъплоуд и да сканира. Това е отчета от повторно сканиране с програмата DrWeb.rar Сканирах след това пак с Malwarebytes mbam-log-2011-01-06 (16-34-08).txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 6, 2011 Report Share Публикувано Януари 6, 2011 1. Защо не избираш в Malwarebytes' Anti-Malware да се премахва откритият зловреден код?2. Dr.Web CureIt! още по време на началното сканиране ли откри въпросните файлове? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
defence Публикувано Януари 6, 2011 Report Share Публикувано Януари 6, 2011 В MBAM след като сканира и ми покаже резултатите им давам Remove Selected, след което иска рестарт, рестартирам и след това .. ?А в DRWeb при първоначалното сканиране намери и други които явно е изтрило,но нямам лог :( при второто сканиране след настройките които беше описал не откри друго Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 6, 2011 Report Share Публикувано Януари 6, 2011 В MBAM след като сканира и ми покаже резултатите им давам Remove Selected, след което иска рестарт, рестартирам и след това .. ?Ами, уж така трябва да бъде, но не би трябвало в дневника да показва, че не е предприето действие. А в DRWeb при първоначалното сканиране намери и други които явно е изтрило,но нямам лог :( при второто сканиране след настройките които беше описал не откри другоПак не схванах това, което прикачи, от кое сканиране е. Ако повториш сканиранията с двете програми появяват ли се повторно зарази? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
defence Публикувано Януари 6, 2011 Report Share Публикувано Януари 6, 2011 -В MBMA винаги това намира, сканиране,премахване,рестартиране,след DrWeb пак ги намира...-Обяснявам пак за DrWeb,че аз не се изразих ясно - след като го свалих направих едно сканиране в което откри троянци,дадох им Yes да ги изтрие,след което не направих второ сканиране с настройките които беше дал,а рестартирах и започнах наново,точно както го беше описал...първо сканирах,всичко което намери уж го изтри,след сканирането сложих новите настройки и пуснах скан от зеления триъгълник,вече не намери нищо-този лог който ти пратих е от тази повторната операция Явно ще трябва да форматирам целия хард, защото тези проблеми си останаха както споменах още в първия пост и след формат на системния дял :( сега ще пусна пак DrWeb да видя какво ще намери,а MBMA пак си открива същото Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
defence Публикувано Януари 6, 2011 Report Share Публикувано Януари 6, 2011 Dr.Web пак си намери заразени файлове,този път и други с разширение .exe,разпространява ли се, какво прави, не знам,май няма изход. Прикачвам последните сканирания.Desktop.rar Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 6, 2011 Report Share Публикувано Януари 6, 2011 Да, за жалост борбата с този вирус е общо взето безсмислена. Можеш да се опиташ да запазиш ценни документи, снимки, филми и музика на оптични носители или друг твърд диск на друг компютър. Ако ще ползваш друг твърд диск, бъди внимателен и се увери, че антивирусната е надеждна и обновена. Не се занимавай да спасяваш каквито и да било архиви или изпълними файлове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
defence Публикувано Януари 6, 2011 Report Share Публикувано Януари 6, 2011 Да, ще сложа Nero и ще запиша някои неща на DVD,не ми се рискува с лаптопа да свързвам,въпреки неговата антивирусна...След форматиране ще ползвам Flash_Disinfector за флашките които имам,дано няма проблем с тях след товаБлагодаря ти Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 6, 2011 Report Share Публикувано Януари 6, 2011 Flash_Disinfector не предпазва от всички зарази, а само от тези, които разчитат на autorun.inf. Т.е. това, че си имунизирал флаш устройството, не значи, че не може да има зарази на него. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
defence Публикувано Януари 6, 2011 Report Share Публикувано Януари 6, 2011 А какво да направя с флашките преди на форматирам харда на компютъра или след това, за да е сигурно че в тях няма нищо зловредно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 7, 2011 Report Share Публикувано Януари 7, 2011 Флаш устройствата най-добре също ги форматирай. Желателно от чист компютър. След това можеш да ги имунизираш срещу autorun гадинки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
syneok Публикувано Юни 7, 2011 Report Share Публикувано Юни 7, 2011 Здравейте! Може ли някой да ми помогне, защото немога да инсталирам антивирусна. Ако искам да изтегля ми затваря браузъра, а ако имам свалена от диск, като влезна в папката я затваря. Просто немога да инсталирам антивирусна и явно постоянно ми навлизат вируси от интернета, защото постоянно сърфирам из интернета. Ще се радвам някой да ми помогне. Здравейте! Аз имам същият проблем. Може ли да се реши или да преинсталирам Windows? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 7, 2011 Report Share Публикувано Юни 7, 2011 Изтегли OTL и го запази на работния плот:- стартирай инструмента;- в поле Custom Scans/Fixes (в долната част на програмата) постави следния текст (маркирай го или кликни "Избери всичко", натисни Ctrl+C и после в полето на OTL натисни Ctrl+V):netsvcs msconfig safebootminimal safebootnetwork activex drivers32 %SYSTEMDRIVE%\*.* /md5start eventlog.dll scecli.dll netlogon.dll cngaudit.dll sceclt.dll ntelogon.dll logevent.dll iaStor.sys nvstor.sys atapi.sys IdeChnDr.sys viasraid.sys AGP440.sys vaxscsi.sys nvatabus.sys viamraid.sys nvata.sys nvgts.sys iastorv.sys ViPrt.sys eNetHook.dll ahcix86.sys KR10N.sys nvstor32.sys ahcix86s.sys nvrd32.sys /md5stop- в поле Output избери Minimal Output;- увери се, че е избрана опцията Use SafeList във всичките 6 полета в лявата половина на прозореца;- увери се, че е избрана опцията File Age в двете полета в дясната половина на прозореца;- постави отметки на всички опции, налични в прозореца на програмата;- кликни бутон Run Scan;Изчакай сканирането да приключи. След края на сканирането автоматично ще се отворят двата новосъздадени на работния плот файла: OTL.txt и Extras.txt. Моля, прикачи тези два файла (поотделно или в архив) към следващия си коментар. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
syneok Публикувано Юни 17, 2011 Report Share Публикувано Юни 17, 2011 Здравей отново Night_Raven! Преинсталирах Windows camo C/, но проблемът си остана. Ще имаш ли възможност да мии помогнеш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 17, 2011 Report Share Публикувано Юни 17, 2011 Преинсталирах Windows camo C/,Това не го схванах. Обясни по-ясно. Кажи и каква точно операционна система инсталираш (версия, service pack и дали е самоделка някаква). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост