Jump to content

Виртуозна крадла на бижута и вещи за 300 000 лв. на свобода срещу 2000


Препоръчан пост

Крупна кражба на златни накити са разкрили столичните полицаи след мащабна оперативно-издирвателна работа през последните три месеца, съобщи МВР .

 

В началото на февруари собственик на бижутериен магазин в центъра на столицата съобщава в полицията, че неизвестни крадци, след като изкъртили стоманената решетка и разбили входната врата, са срязали метална каса и от нея задигнали около 6 кг златни и килограм сребърни накити, както и пари в лева и чужда валута.

 

По първоначални данни, общата стойност на отнетото е около 200 000 лева.

 

Полицаите започват да проверяват заложни къщи, където обикновено се пласират крадени вещи.

 

Едва през май, при специализирана полицейска операция в три заложни къщи в София, са открити и иззети част от златните накити.

 

Оперативните работници успяват да установят самоличността на лицата, които са ги продавали.

 

Първоначално са арестувани трима, сред които и 32-годишната М.Й., криминално проявена. При претърсване от дома й са иззети златни и сребърни бижута, предмет на кражбата, както и други вещи с неизяснен произход.

 

След 72-часово задържане под стража с прокурорска санкция, на М.Й е определена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 2000 лева.

 

След допълнително разследване е установено, че М.Й. и нейни съучастници през януари тази година обрали аптека на ул."Оборище", откъдето са взели лекарства, козметика и пари на стойност около 25 000 лева.

 

Част от козметичните продукти също са открити и иззети от полицията. За да влязат в търговския обект, заподозрените използвали заглушителни устройства, с които елиминирали сигнално-охранителната техника.

 

Така успели да обезвредят и алармената система на магазин в кв. "Гео Милев", откъдето на 30 март задигнали усилватели и плазмени телевизори на обща стойност около 75 000 лева. Изяснява се съпричастието им и към други крупни кражби, извършени по сходен начин.

 

Предполага се, че престъпната група е действала и в други райони на страната. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава под непосредствения надзор на прокуратурата.

 

В хода на разследването, на 29 май е извършен обиск в дома на 43-годишен перничанин, който изкупувал злато от заложни къщи и частни лица с цел препродажба.

 

Там са намерени и иззети голям брой пръстени, гривни, колиета, на които е назначена съдебно-оценителна експертиза. Криминалистите продължават да изясняват откъде и по какъв начин е придобит всеки от накитите.

 

http://img112.imageshack.us/img112/4301/0000024044article8qf.jpg

Част от задигнатите бижута, които са открити в заложни къщи в София. Снимка: МВР

 

Информация:Dnes.bg

Link to comment
Сподели другаде

Отделно размера на откраднатите бижута,трябва да се прибави и цената на труда на полицайте,бензини,и т.н.-получава се крупна сума,а тази,на свобода срещу 2000 лева !

Няма да се учуда,ако даже заведе дело в Страсбург,и най-вече-да го спечели !

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...