Jump to content

Руснаците искат промяна на конституцията, за да може Путин да се кандидатира за трети мандат


Препоръчан пост

Москва. Петдесет и девет процента от руснаците смятат, че конституцията на страната трябва да се промени, за да може президентът Владимир Путин да се кандидатира за трети мандат.

 

Това сочат резултатите от проучване на независимия социологически център Левада, публикувани в сряда, съобщиха Ройтерс и Франс прес. Анкетата била извършена от 19 до 22 май в 46 региона на Русия. През септември м.г. желаещите конституционна промяна бяха 44 процента, според анкета на същата организация.

 

Основният закон на Русия ограничава на два броя на мандатите на един и същ президент, и Путин няма право да се кандидатира за трети мандат на изборите през 2008 година. Самият президент постоянно отрича, че желае да участва в изборите след две години, но това не пречи на разпространяването на слухове, че той ще продължи да управлява, отбелязват агенциите.

 

БТА

Link to comment
Сподели другаде

За 2 години може и 90% да станат и тогава ще бъде прието. Путин вдигна Русия на крака и постигна много за тези 6 години управление. Не трябва да го губят, защото не се знае какво ще дойде на неговото място, а вероятността да е по-добър лидер е минимална. И аз бих си го пожелал за президент, но българският вариант е Бате Бойко, да видим как ще се престави като кмет, пък като гледам каква подкрепа имаше на изборите може ида го направят. (на нас ни трябваше икономист, не бивша мутра, но вече е късно..)
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...