Jump to content

Бивши шефове от "Булгартабак" произвели фалшиви цигари за над 100 млн. евро


Препоръчан пост

Двама бивши ръководни представители на клоновете на "Булгартабак" в Хасково и Стара Загора са организирали производството на фалшиви цигари "Марлборо" в Германия и Австрия. В престъпната схема са били замесени още 14 българи.

 

При операции на службите на двете страни от ЕС е било установено, че бившите шефове на двата клона с инициали Д.А. на 47 г. и Д.Д. на 44 г. са регистрирали фирма за рециклиране на техника за производство на цигари.

 

Чрез нея двамата изнесли от България на части рециклирани машини, които след това били сглобени в Германия и Австрия. Установените още 14 български специалисти в различни периоди са поддържали производството в двете западни държави.

 

Никой от шестнайсетимата не е задържан, тъй като това не е било поискано от Германия, където е започнало дело за ощетяване на концерна "Филип Морис" и трансгранична престъпна дейност.

 

Ако германските власти поискат, българите ще бъдат екстрадирани, за да бъдат съдени в държавата, на чиято територия е извършено престъплението.

 

Според оценка на експерти за близо трите години, през които схемата е действала, са произведени фалшиви цигари за над 100 млн. евро.

 

Информация:netinfo.bg

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...