Jump to content

Гавра с Химна на Р България


Препоръчан пост

"Химнът ни - фон на нацисти в игрален филм, "Господари на ефира" сезират магистрати", обявява на уводно място в. "24 часа". Става дума за втория епизод на фантастичния екшънтрилър "Триъгълникът", издаден у нас на DVD в три части от "Съни филмс" (SunnyFilms.com).

 

Подобно опетняване на химна на Република България е наказуемо по чл. 108, ал. 2 от Наказателния кодекс и се наказва с лишаване от свобода до една година или 300 лева глоба, напомнят от шоуто за гафове (Gospodari.com), които в началото на седмицата сезираха прокуратурата от тв екрана.

 

Всъщност не те, а колегата им Васил Петев, водещ на предаването "Тв вечер" по "7 дни тв", пръв забелязал, че на 38-ата минута от филма, в сцената с появяващите си от паралелен свят нацисти, се чува българският химн.

 

Информация:netifo.bg

Link to comment
Сподели другаде

Гледах го и много ме подразни, лошото е, че не се случва за първи път, мисля , че пак Господарите бяха направили още един репортаж само, че за някъкъв сайт (американски) в, който гаврата с българския химн беше тотална, под съпровода на "Мила родино" , мучаха някакви крави.

 

Браво "братя" американ, сигурно и кравите не са ваши, най- вероятно те пък са швейцарски. Също така и хората които са правили сайта сигурно не са американци. Че вие какво имате. Така като се замисля и история нямате, националните ви "герои" са престъпници от дивия запад, затворници, че вие защо не вземете една българска крава, кръстете я Буч или Джак и нека ви стане национален герой. Тогава може да преглътнем този сайт, защото ще имаме принос за американското самочувствие и израстване.

:punish: :punish: :punish:

:hmm: :hmm: :hmm:

Редактиран от KORTESS
Link to comment
Сподели другаде

Публикувано (Редактиран)

Това е вече по-добре:

 

Първанов поиска спиране на US-филма, използващ химна ни

 

Недопустимо е използването на българския националния химн като музикален фон на кадри с фашистка тематика в американски филм, разпространен тези дни у нас.

Това се казва в позиция на държавния глава, разпространена от прессекретариата.

 

Припомняме, в предаването "Господари на ефира" по Нова телевизия бе излъчен откъс от филма "Триъгълника", разпространяван от видеотеките, в който звучи Националният ни химн като фон на сцена от действието.

 

Като българин и президент на страната Георги Първанов изразява острото си възмущение срещу поругаването на един от националните символи на България - държава с 1300-годишна история, внесла неоценим принос в европейската история и световната културна съкровищница.

 

Според българския държавен глава със свободата на художественото творчество не следва да се злоупотребява.

Тя не може да води до такова фрапантно накърняване на чувството за национална чест и достойнство на българския народ.

 

Българският Наказателен кодекс в чл.108, ал. 2 инкриминира деяния, които водят до опетняване на герба, знамето или химна на Република България и предвижда наказание за това, припомня Първанов.

Той изразява увереност, че българската прокуратура ще вземе предвидените в закона мерки, а българското Министерство на външните работи ще инициира действия за изясняване на случая.

 

В една уважаваща себе си държава подобен филм не би могъл да се разпространява безпроблемно, е мнението на държавния глава.

 

Информация:news.bg

Редактиран от Shak
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...